Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kobrietta

Czy ubieracie w te mrozy swoim dzieciom, te cienkie kurtki z kombinezonu Tchibo?

Polecane posty

Mam pytanie czy w takie mrozy, a wiem, że maja być w przyszłym tygodniu jeszcze większe ubieracie swoim dzieciakom cienkie kurtki z kombinezonów Tchibo? To niby kombinezony narciarskie, ale kurtka jest tak cienka w stosunku do spodni, że nie wiem czy ona się nadaje na taka pogodę? Mały ma jedną grubszą kurtke, ale jest krótsza i no tak na styk, ledwie do pupy, żeby nie powiedzieć za mała. Nie opłaca mi sie juz kupować na 1-1,5m. nową grubą kurtkę. Dlatego dziś założyłam mu ta dłuższą Tchibo, ubrałam na cebulkę, z dodatkowo grubszym swetrem pod spód. Tylko ona wydaje mi się taka cienka.... nie wiem, może sie mylę. Wasze dzieci nie marzną w tych kurtkach Tchibo? podzielcie się opiniami

Gość cinamonic
wg mnie to sa kurtki dobre na sanki, narty, na zabawe w sniegu-jak dziecko sie rusza, sa ciensze zeby sie nie upocic jak swinia ale na mróz ponizej -10/12 stopni wg mnie sie nie nadaja, sama mam kurtke narciarska o podobnej grubosci i zeby bylo mi w niej cieplo przy -10 musze wlozyc kilka warstw w tym polar bo inaczej zamarzam

Gość klaudiaaa11
Nie mam kurtki tej firmy ale jak ubierzesz ,, na cebulke" to napewno dziecku będzie ciepło. Ps. na nastepny rok polecam kombinezon firmy mariquita , grube , ładne, ciepłe , miękkie i jak się kupi na wyprzedaży to nie za drogie

Gość Wydaje mi się że takim typowym
Tu gdzie mieszkam wczoraj było -4 i nie wiem czy wiecie o czym mówię ale ubrała córce na godzinny spacer polar a na to kurtkę typu soft shell jacket czyli nolonowa kurtka podszyta na plecach i bokach cieniutkim polarkiem. Ręce, kark i plecy były cieplutkie a wygoda większa niż w grubej kurtce. Moja kurtka nie przepuszcza wilgoci i wiatru. Nie wiem jakie są te kurtki tchibo ale podejrzewam że grubsze niż ta o której piszę. Obecnie produkuje się cienkie kurtki z oddychającej membrany która jednoczesnie nie przepuszcza wiatru, wilgoci i zimna. Chyba że te z chibo są inne niż piszę, może jakaś mama się wypowie.

dzięki dziewczyny ;) Tak myslałam, że może być za cienka i jest raczej przeznaczona dla dziecka "w biegu", dokładnie jak na narty. Kombinezon Mariquita miałam jak był mniejszy i faktycznie jakościowo jest lepszy i cieplejszy.

no własnie ta Tchibo, jest cienka, ale ma materiał wierzchni nie przepuszczający wody i wiatru. Jednak miałam obiekcje co do jej funkcji "cieplnej" na takie mrozy. To jest jednak kurtka typowo dla dziecka w ruchu.

Gość olk
Moj syn jeszcze cieńszą niż te Tchibo , z Reima akurat ta jego jest od 0 do -20 i żadne tam puchowe grube kurty nie sa lepsze od porządnej kurtki ,mojemu starszemu synowi kupowałam te kurtki i kombinezony i temu kupuje ,co prawda cena samej kurtki jest wyższa i całego kombinezon z Tchibo ale jest warta swojej ceny mały nie zmarznie a i ruszac się może swobodnie ma 2 lata na drugi rok ta kurtkę jeszcze ponosi ,sama ma taką to mówią koleżanki opatulone w gruby kurty czy mi zimno nie jest bo moja przy nich to jak wiatrówka ale chociaż sie nie pocę i dzieciaki tez .

Gość gość
Ja swojej małej kupuję rzeczy na stronie allinside.pl. Kurteczkę na zimę i wiosnę również kupiłam na tej stronie, jestem bardzo zadowolona ze swych zakupów :D

Gość gość
Znowu reklama sklepu a fe nieładnie