Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama aluni

pytanie o skaze bialkowa!! prosze o pomoc

Polecane posty

Gość ;:::;:::::::
dziewczyny jak u was?

Gość jogobellaaa
Hej dziewczyny u nas dalej bez zmian myślałam ze już znalazłam co uczula małego ale tylko się ludzilam kurde już nie mam pomysłu skora dalej sucha brzuch blady ale jeszcze widać. Mama aluni u nas też uszy były ponadrywane bo tam najbardziej się drapie teraz tylko rekawicZki i tyle. A u.mojego małego na łydkach i koło łokci wyszły takie bable jak po oparzeniu pokrzywa one sa wypełnione woda bo mały je rozdrapuje. W marcu jadę do pl może tam mi jakis lekarz coś poradzi

Gość jogobellaaa
Hej dziewczyny u nas dalej bez zmian myślałam ze już znalazłam co uczula małego ale tylko się ludzilam kurde już nie mam pomysłu skora dalej sucha brzuch blady ale jeszcze widać. Mama aluni u nas też uszy były ponadrywane bo tam najbardziej się drapie teraz tylko rekawicZki i tyle. A u.mojego małego na łydkach i koło łokci wyszły takie bable jak po oparzeniu pokrzywa one sa wypełnione woda bo mały je rozdrapuje. W marcu jadę do pl może tam mi jakis lekarz coś poradzi

ja bym się za stanowiła nad chorobą skóry, a nie alergią , nikt się w domu nie drapie?

oczywiście zastanowiła * ;)

Gość mama aluni
hej! u nas jest troszke lepiej,kupilam bebilon pepti w aptece 17 funtow za 400 g,chyba ich pogielo!!;0no i malej skora wyglada duzo lepiej,powoli robi sie gladka a daje jej tylko 1 butle na noc a juz widac poprawe,kupki tez ladniejsze. Chce jej podawac ten bebilon dopoki skora nie wroci do normalnosci a potem bede wprowadzac powoli pokarmy bo tez nie mam pojecia co ja uczula!! zmienilam proszek na platki mydlane,sama robie sobie pasztety,szynki domowe,ogolnie kupuje tylko chleb i margaryne reszte robir sama;) przynajmniej wiem co jem. no i zobaczymy,jak jej przejdzie po tym bebilonie calkiem to pojde wymusi od lekarza recepte na to mleko ,bo wtedy jest za darmo a tak 17 f,gdybym chciala jej podawac tylko to mleko to na jakis tydz styknie tylko;0 pozdrawiam

Gość jogobellaaa
nnikt z nas się nie drapie to sa takie skupiska dużych babli wypełnionych woda kurcze co to może być dla lekarza to nadal egzema

jogobella już Ci pisałam , że nazywamy egzemą to , czego nie jesteśmy pewni. Prosto : nie mam pojęcia od czego to jest , czym to jest , nazwę to egzemą egzema- pojęcie względne :) Właśnie to ,że jesteście w uk , wiąże trochę ręce , Możliwe, u was doszło do nadkażenia http://www.e-apteka.co.uk/skora/l3-prurigo-masc-25g tu masz coś co załagodzi swędzenie http://www.e-apteka.co.uk/skora/tormentile-forte-masc-20g i to na spokojnie możesz wypróbować , stara, dobra , sprawdzona maść

Gość mamusia aluni
hej wpadlam sie pochwalic ze moja laleczka ma skorke jak u niemowlaka hehe.... malo tego jem nabial ona pije bebilon i nic jej nie wychodzi jupiii zadnej wysypki i szorstkiej skory,wiec to nie skaza,ale te kupki nadal sluzowate,10 marca bede w pl wiec poradze sie jakiegos lekarza

witaj Mama Aluni :) więc co było przyczyną tej wysypki? ot tak wysypka nie wychodzi ani nie schodzi . Mam nadzieję, że dalej będziesz informować co i jak z małą :)

Gość mama aluni
nie mam pojecia od czego byla ta wysypka,albo maliny albo banany,pomidory,orzechy???tego narazie nie probuje bo sie boje,najwazniejsze ze to chyba nie skaza bo nabial jem normalnie,co drugi dzien wprowadzam cos nowego z nabialu i odpukac nic sie nie dzieje

Gość martamajka
moja corke (1,5 roku)cos uczula ale nie wiem co.poradzcie czy to skaza czy alergia.jedyne objawy to czerone krostki na policzkach i kilka krostek na przedramieniu,ktore ja nie swedza,tak mysle bo nigdy sie nie drapala,nie wiem od czego zaczac co wyeliminowac z diety.kupki ok,brzuch nie boli,ale budzi sie w nocy (moze przez zeby),naprawde juz brak mi sil,ani ja ani maz nie mielismy alergii na nic wiec po kim to paskudztwo.prosze o pomoc,dodam ze nadal pije 2 razy dziennie aptamil 1-2 roku,je prawie wszystko ale nadal jej gotuje osobno takie mniej doprawione .