Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

młodamama25

A ja znowu o tym spaniu

Polecane posty

mały ma 10 dni dzisaj obudził sie o 8 rano i nie spał do 15. Nie wiem jak to możliwe i jak on to robi ale jestem wykończona. Nie płacze tylko domaga sie uwagi, mówienia do niego , bawienia....teraz wreszcie zasnął a raczej drzema o co chwila otwiera czy i zamyka...co może być tego przyczyną? Nikt mi nie chce wierzyć bo ich noworodki spały całe dnie i noce bez przerwy....

Gość a ja ci wierzę, bo mój syn
tak samo nie spał w dzień WCALE

Skoro nie płacze to pewnie ten typ tak ma. Moja mama mówi że jak też od początku nie chciałam spać w dzień, za to noce całe przesypiałam.

Gość MMM333
u nas tak samo, w dzień jak królik a noc przesypiał...

To normalne, dziecku czasem wystarczy, że strzeli sobie kilka drzemek nawet po 5minut... czasem nawet nie wiesz kiedy bo się "wyłączy" podczas jedzenia i ooo odpoczynek zaliczony ;-)

Gość Truskawkowa mama ...
10 dni? Maleństwo przesłodkie :) Cudne :) Ale da Ci popalić. Normalne. Moje dziecko ma 3 lata i jeszcze się nie wysypiam :D Puszczaj mu muzykę, zawieś karuzelkę nad łóżeczkiem (nisko, bo jeszcze nie widzi dalej niż na 30 cm). Kup jakiś bujak dla niemowląt. I jak płacze to nie leć jak do pożaru. Nic mu się nie stanie jak chwilę popłacze. Zmęczy się i może uśnie. Taki typ. Ja też tak miałam z córą. W prawdzie ona spała w dzień i to sporo - po 2 do 4 lub nawet 5 godzin, ale jak nie spała to tak dawała czadu, że ledwo żyłam. Powodzenia i gratulacje mamusiu!! :)

w nocy śpi po 2-3 h góra a potem 2 h przerwy na zabawę i marudzenie..:( obiecałam sobie żadnych smoczków, bujania w wózku i noszenia na rękach żeby nie przyzwyczaić ale pękłam juz 10 dni bez obiadu, prania i ogarnięcia domu...masakra. Płakać mi si chce jak słyszę " no co Ty nasze spało non stop nawet w nocy karmiłam na śpiku i spało dalej", a mój....mały paskud ani mysli o drzemce

moj mlodzsy byl/jest podobny z tym ze maluch nie lezal spokojnie tylko ryczal. na rekach, w lozeczku, wozku, jak byl ubrany, goly, najedzony, glodny....ciagle, wieczny ryk....a do tego starsze dziecko w domu :( ciezko bylo, lazilam wykonczona. teraz jest duuuuuuzo lepiej :) jakos po 6 tyg zaczal wiecej sie usmiechac (choc to nie oznacza ze przestal ryczec, ale na 1 godzine ryku przypadalo juz 15 min spokoju :D teraz jeszcze mniej placze, wiecej sie usmiech, ladnie sam sie bawi :) czy jest ktos kto moglby ci pomoc? zabrac dziecko na spacer, albo chociaz do 2-go pokoju zebys mogla na spokojnie pospac 2-3 godzinki. czy w weekend ojciec malucha moglby z nim spac zebys ty mogla odespac, nakarmisz i pojdziesz spac nie bedziesz malucha zabawiac, tylko spac? to pozwoli ci naladowac akumulatory :) nie martw sie, bedzie lepiej!

tak jest do pomocy pełno ludzi:) mąż, mama, tata, szwagierki ale ja jestem taka Zosia samosia i nie chce dawać mamie ale chyba bede musiała. Na spacer troszkę za mały. Już nie chodzi o to spanie ale chyba o to ze zawsze wszystko miałam podporzadkowane, byłam taką troche perfekcjonistką o tej jem o tej spie o tej wychodze a teraz nawet nie wiem jaki jest dzien tyg. ten mój mały piesio rozwala mi cały dzien i chyba do tego najgorzej mi sie przyzwyczaić

Gość No ja nie wiem!!!!
Jak was męczy taki maluch to co będzie jak będzie miał np 4-5 lat?? Jak taki maluch może mączyć no jak???!!!!!Dla mnie to jakieś nieporozumienie skoro już narzekacie.Kto potem będzie latał za starszakiem?Umrzecie wszystkie z wykończenia!!!

skoro masz kogos do pomocy, a nawet caly sztab ludzi to KORZYSTAJ Z TEJ POMOCY. to na prawde duzo daje!!! a co do organizacji dnia to jeszcze troszke i sytuacja sie ustabilizuje. ty poznasz tego czlowieczka i on pozna zwyczaje panujace po tej stronie bruszka :) ustalisz sobie dogodne pory psilkow, czas na sprzatanie na wszystko. a tymczasem popros kogos o pomoc. lepsze to niz masz pasc na twoarz albo w depresje wpasc. pamietaj szczesliwa mama to szczesliwe dziecko. slogan czesto powtarzany, osluchany ale jakze prawdziwy :)

Gość alaaaa maaaa kotkaaaaaaa
Mój mały od początku spał w dzień max 3 godz wstawał o 4 rano a szedł spać o 19 w nocy dwugodzinna przerwa... Później jakieś 3msc w dzień spał już tylko 1,5 godziny(3x30 min) i tak samo pobudka o 4 rano spać o 19/20 w nocy dwugodzinna przerwa i milion przebudzeń :] Boże jak dobrze, że to już za mną...Chodziłam po ścianach ...odkąd przesypia całe noce (odkąd skończył 18msc czuje , że żyję) Dzieci są różne, nic na to nie poradzisz. Skoro nic mu nie dolega widocznie taka Jego uroda. Powodzenia !

nie meczy maluch! meczy zmeczenie poporodowe, burza hormonalna, nowa sytuacja, stes, nerwy, przeorganizowanie swojego zycia..... a z 4 latkiem jest duuuuuzo latwiej niz z niespiacym noworodkiem :D

Gość alaaaa maaaa kotkaaaaaaa
mała_agatka - święte słowa ;) Ja też wolę mojego niesfornego dwulatka , jest o wiele łatwiej niż z niemowlakiem który nie śpi, wiecznie marudzi i nic mu nie pasuje.