Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justynaaaaaa......

Che dziecko........

Polecane posty

Gość Justynaaaaaa......

Chciałabym mieć dzidziusia, ale niestety mój mąż nie chce jeszcze dziecka. Jestem dentystką więc mam dobrą sytuację. Mam 28 lat, mąż 32 lat. Jak rozmawiać z mężem, żeby chciał potomka, żeby się zdecydował. Jesteśmy małżeństwem 2,5 roku.

Gość Moje dziecko też ma
No to mąż jest już w słusznym wieku :). Zapytaj go kiedy wyobraża sobie mieć dziecko (tylko konkretnie) .

Gość Justynaaaaaa......
Ja jestem gotowa, ale on niestety nie.

Gość Justynaaaaaa......
Teraz oboje dużo pracujemy, ale jak dziecko się tylko pojawi to jestem gotowa pracować np. po 6 godzin, a nie po 12h.

Gość pro KURA tor
chciec możesz, dostac nie musisz

Gość herrr
Przecież go nie zmusisz. Swoją drogą dlaczego nie ustaliliście takich rzeczy przed ślubem?

Gość Justynaaaaaa......
Przed ślubem nie chciałam słyszeć o dziecku. Jakieś pół roku temu coś pękło we mnie.

Gość Justynaaaaaa......
Przed ślubem powiedzieliśmy sobie, że kiedyś będą.

Gość herrr
daj mu czas, przecież to nie taka łatwa decyzja. W Tobie coś pękło, w nim jeszcze nie.

Gość Justynaaaaaa......
Mam nadzieję, że kiedyś się zdecyduję.

Gość Justynaaaaaa......
Wiem, że mogłabym Go ,,złapać na dziecku'', ale nie chce tego. Kocham Go.

Gość Justynaaaaaa......
Chciałabym, żeby po naszym domu biegał taki brząc.

Gość Słuchaj, jeśli masz taki
znakomity zawód, gdzie na dodatek możesz mieć np. praktykę w domu co jest bezcenne, że możesz byc na wyciągnięcie ręki pracując.... Jesteście w takim wieku, jaki podajesz... to przykro mi, ze chyba czas podjąć męską decyzję i zdecydować się na rozwód. Fakt, oszukałaś męża, bo przed slubem dałaś mu do zrozumienia, że nie zależy Ci na dziecku, ale teraz ratuj się puki czas. Jesteś jeszcze młoda, ale na to, by układać zycie na nowo, to najwyższy czas. Mąż to pewno wygodnicki egoista i tyle. Ty zawsze staniesz na nogi będąc stomatologiem, więc do dzieła. Zacznij szukać faceta, który będzie liczył się z Twoim zdaniem. powodzenia.

Gość Justynaaaaaa......
Kocham męża i nie wyobrażam sobie życia z innym facetem. Mąż opiekuje się mną, kocha, czuję się przy nim bezpieczna.

Gość Justynaaaaaa......
Wiem, że skończyłyby się nasze długie wakacje, imprezy itp. Mąż mi kiedyś powiedział, że powie mi jak będzie gotowy, ale trwa to już pół roku.

Gość Słuchaj, jeśli masz taki
Justyna, a jakiej opieki Ty potrzebujesz?? O czym mówisz mówiąc, że mąż się Toba opiekuje?? Ja myślę, że jesteś wartościową kobietą, która wszystko robi w odpowiednim czasie. Wyznaję podobne zasady jak Ty - czas na naukę solidnie wykorzystany, solidna praca, ślub po studiach itp. Masz wszystko dobrze poukładane i twardo stąpasz po Ziemii. Jesteś z tych kobiet, które dają radę, jesteś niezależna. Twój mąż nie liczy się z Tobą. Zaraz zleci się tu gromada mam, które będą wychwalać to jak to fantastycznie rodzić pierwsze dziecko mając 40 lat, ale prawda jest taka, że gdyby miały stabilizację i/odpowiedniego partnera to na dziecko zdecydowałyby się znacznie wczesniej.. Twój mąż to nie młodzieniaszek, żeby czuł się niegotowy. Poza tym znacie się nie od dziś i staż małżeński tez juz jakiś macie. A czas na dziecko dla Ciebie właśnie TERAZ jest najodpowiedniejszy.... Nie jestem stomatologiem i nie mam aż takich fajnych możliwości, bo jednak moja praca jest oddalona znacznie od miejsca zamieszkania. Nie mogę też swobodnie dostosować sobie godzin pracy do trybu, jaki mi w danym czasie odpowiada. Niemniej mam dobrą pracę i ją cenię. Tuż po studiach wyszłam za mąż i rozpoczęłam pracę. Pierwsze dziecko urodziłam mając 25 lat, drugie 29. Teraz jestem niewiele po 30-stce. Wiadomo, jestem zagoniona niesamowicie, ale nie wyobrażam sobie inaczej. powodzenia

Gość Ewka83
Zabierz męża do znajomych kforzy mają malutkie dziecko może coś mu się odmieni :)

Gość Justynaaaaaa......
Słuchaj, jeśli masz taki opiekuje chodziło mi o to, że stara się mi we wszystkim dogodzić itp.

Gość bgbgfb
nie chce cie martwic, ale twoj chlop juz jest troche stary i przyzwyczail sie do pewnego stylu zycia w ktorym nie ma miejsca na dziecko. pojawienie sie dziecka to bedzie dla niego duza zmiana i duzy szok, porozmawiac mozesz ale jak bedziesz naciskac to cie jeszcze zostawi z tym dzieckiem jak juz je urodzisz.

Gość 984r3535
Zabierz męża do znajomych kforzy mają malutkie dziecko może coś mu się odmieni xxx obawiam się, że efekt byłby wprost przeciwny :D

Gość Justynaaaaaa......
Ewka83 byliśmy ostatnio. To powiedział mi, że fajny taki mały skrzat, ale za jakiś czas. No i tyle się dowiedziałam.

Gość Justynaaaaaa......
Tylko, żeby ten ,,za jakiś czas'' nie było za 5 lat.

Gość iy90it0yututuytuytuyt
hgfhg

Gość Justynaaaaaa......
Bo, za 5 lat to ja już będę stara.... :(

Jakie długie wakacje , imprezy ?! Wyobraź sobie że jak tylko mój mały skończy rok będę planować wspólne wakacje za granicą . Małego zamierzam zabierać na wycieczki już w najbliższe lato. Co to za problem zapakować pampersy, butelkę mleka, wsadzić malca do fotelika... Przecież małe dzieci bardzo chętnie chcą być w towarzystwie rodziców. Imprezy ?! Poproś raz za czas (bo przeciez nie imprezujesz co parę dni) swoją mamę, teściową , siostrę, koleżankę, kogoś sprawdzonego by zajęła się jeden wieczór dzieckiem. U Nas ostatnio byli znajomi i choć nie piłam alkoholu to na prawdę się zrelaksowałam , pośmiałam i powygłupiałam. Tobie się wydaje że dziecko to kamień na szyję ???? Mylisz się... Niektóre matki są nawet zmuszone zabierać ze sobą dzieciaka wszędzie bo nie mają z kim zostawić..

Gość marna prowokacja .....
porażka

Gość kassssssssssssssssssss
jestem pewna 29 a rozumiesz, że to nie ona ma problem z tym??

Z tym wygodnictwem to też nie jest tak jak Ci tu piszą.... My na dziecko zdecydowaliśmy się 3 lata po ślubie. Mąż ma obecnie 37 lat i to nasze pierwsze dziecko... Oboje dojrzeliśmy dopiero teraz do takiej decyzji. Wiesz co daj mu trochę czasu... Tak z rok, dwa.. Rozmawiaj z nim o tym... Na siłę nic nie zrobisz, choć jak beziesz zdesperowana to pewnie i do tego się posuniesz.. Mam 29 lat i uważam że dopiero teraz mogłam sobie to wszystko w głowie poukładać, tak samo z moim mężem.. Tez masz jeszcze czas... Nie masz 38 lat tylko 28...

Gość majunia.......................
Poważna rozmowa.

Gość Justynaaaaaa......
Najgorsze są chwile kiedy się rodzina czepia, dlaczego dziecka nie ma.