Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deretinka

rtg zęba a 3 tydzien ciązy?

Polecane posty

Gość deretinka

w zębie mam zapalenie. potworny ból. dzis ide do dentysty i podejrzewam ze czeka mnie rtg. czy nwoczesne aparaty sa bezpieczne?

Gość . Mama dwójki
Jak powiesz że jesteś w ciąży do stomatolog nie zrobi ci rtg.

Zobaczysz co ci lekarz powie, ale mój stomatolog kazał poczekac z rtg przynajmniej do końca I trym a najlepiej do rozwiązania. Nie ma w pełni bezpiecznych aparatów do rtg.

Gość bambarryla147
3 tydz???? To ty jeszcze przed okresem jestes i tak naprwde nie wiesz czy w tej ciazy jestes...

Gość deretinka
3/ tydzien ciązy kurcze bol mam niesamowity, boje sie ze jak jest zapalenie to ic innego nie stwierdzi tego poza rtg nie moge ztym czekac bo boli

Gość bambarryla147
To po pierwsze - moze wcale nie jestes w ciazy. A po drugie, to ciezarne tez lecza zeby. Idz do dentysty i mu powiedz, ze moze jeste w ciazy i sie wtedy toba zajmie jak nalezy

Ale nikt nie każde ci czekać. Idź do stomatologa i powiedz, że podejrzewasz ciążę. On już będzie wiedział co ma robić. Bankowo nie zostawi cię z bólem.

Gość Nie można robić
zdjęcia zęba w ciąży.

Gość deretinka
jestem

Gość ja ostatnio miałam
robione rtg zęba i pani, która mi to robiła pytała się czy jestem w ciąży i upewniała ze dwa razy czy na pewno nie, bo nie można robić prześwietlenia w ciąży, tak mi powiedziała. więc nawet jak dentysta ci każe to osoba robiąca prześwietlenie może ci go nie zrobić

moja droga nikt ci rtg zeba nie zrobi, jestem w 15 tyg ciazy, od 3 mam problem z torbiela na podniebieniu i nie moge wykonac zdjecia, przynajmniej do 20tyg....musisz mowic u dentysty ze jestes w ciazy!!!to bardzo wazne, nie ryzykuj.idz i porozmawiaj z nim moze sie obejdzie bez rtg!

Gość bambarryla147
A skad wiesz, ze jestes w ciazy???? 3 tydzien ciazy, to jest tydzien przed spodziewanym okresem i okolo tydzien od domniemanego zaplodnienia. Nie ma mozliwosci, ze WIESZ o ciazy

Gość goblin 33
hehe 3 tydz i wie o ciazy nieźle lekarz najwczesniej potwierdzi ok 5 tyg. bedac w ciazy zawsze trzeba zgłosic to dentyscie, ale zdjecia moga niezrobic.