Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WomanInTheFog

Zakątek Historyczny

Polecane posty

Gość Maciek Be
@Woman: piszac o starszej pani, pisalem o njun, a nie o Tobie;)

Gość Maciek Be
Aha, ok;) I nie obrazam, w starosci nie ma nic obrazliwego, tylko trzeba umiec to zaakceptowac, a nie dwukrotnie zanizac swoj wiek;)

dzień dobry w piątek :) ciekawy temat :) widzę znajome twarze znikające :P

Maćku odczep się od Njun jeśli łaska :) masz jakąś obsesję ? nie zauważyłam, żeby Njun miała jakiś problem z wysławianiem się pod swoim nickiem, więc nie rozumiem skąd ten pomysł, że musi się ukrywać pod innym ? no chyba, że ja blondynka jestem :P a no tak przecież jestem ;) i kogo miało nie być ? mnie ? no przecież mnie nie ma pomarańczo :P

Gość Maciek Be
@mjck: dobrego dnia:)

Gość dzin z chomikiem
WITF miało nie być. My PCK zerwaliśmy stosunki dyplomatyczne zdaje się na tej samej zasadzie co ja z dziewczyną czyli poprzez brak kontaktu:P

eMku brak kontaktu jest bardzo odświeżający :P nie sądzisz? pa smerfy :)

Gość Maciek Be
pyk

Gość Maciek Be
Pa mjck 🖐️

Gość dzin z chomikiem
Ty wyżej. Dlaczego piszesz jako Maciek Be? Masz tak na imie? Nazwisko?

Gość Maciek Be
Tak, mam tak na imie i nazwisko;)

Gość dzin z chomikiem
nju...dawj ten sposób na popychanie postów a nie robisz jakąś trzodę w stylu masonów:P

Gość Maciek Be
Oczywiscie, ze bez obrazy:)

Gość
sorki macku ale ty o zyciu w ameryce i zyciu amerykanow to pojecia nie masz.

up. Opowiedz nam swoją historię :P Nawiązując, to pracuję, ale co tam nie wypomnę Ci, ze będziesz kiedyś żył za moje podatki :D

Gość baranekk...
'żydówka ' nie jest pojęciem negatywnym , tylko rozszerza pojecie z kim się rozmawia w tej anonimowości zazwyczaj żydzi reagują alergicznie , jak im się powie w jakiejś dyskusji że prawdopodobnie mają to charakterystyczne pochodzenie . przeważnie albo się wypierają , albo żartują i stwierdzają , że to 'niemerytoryczne' , a głównie wyzywają ...niektórzy potrafią się wprost zapluć w tym wyzywaniu żydzi to naprawdę specyficzny naród

wystarczy popatrzeć jaki wydźwięk ma słowo żyd. Powiedzmy sobie żyd głośno i z czym nam sie to kojarzy, z niczym dobrym w większości przypadków.

Gość baranekk...
a na co niby mają reagować np. w takich kwestiach ? czyli tłumacząc po młotkowemu , jeżeli ktoś nazwie mnie polakiem , to mam zacząć mówić o końcu merytorycznej rozmowy ? ale coś ci powiem - żyda poznać na forach politycznych po wyzywaniu , a zwłaszcza po nazywaniu nas 'polaczkami ' , 'wolakami ' , 'pisuarami' , po zwróceniu im uwagi , że pewnie są tymi - no ... jeszcze bardziej się zaperzają i wpadają w ten swój ' święty , a zarazem fałszywy faryzejski gniew ' i bluzgają , albo szydzą

Gość baranekk...
w Polsce rzeczywiście kojarzy się nieco negatywnie w związku z 'wasze ulice , nasze kamienice ' , żydokomuną , praktycznie żydowskimi rządami po wojnie ale gdzie indziej odbierane jest to słowo pozytywnie i najczęściej kojarzone z cierpieniem w 'polskich obozach śmierci '

Gość njun niezalogg
jeżeli rozmawiasz z dajmy na to z gościem z Teksasu o tym, że wszyscy murzyni to przestępcy i skupiaja sie w gettach dla skomasowania przestępczych działań czarnej rasy, rozmawiacie, padło ileś tam argumentow z czego to moze wynikać i czy tak jest, a gościu sie wypstrykał i pyta Cię: jesteś Murzynem, bo tylko Murzyn będzie bronił głupich czarnuchów. To kurde, trochę słabe to jest, no co masz na to powiedzieć?

Gość baranekk...
zresztą to nie jest główny wątek tego tematu . chociaż ciekawy wątek poboczny - czyli ilu żydów w Polsce czuje się żydami , czy też Żydami ? żydowski dyr. teatru żydowskiego Szymon Szurmiej powiedział kiedyś w TV , że ponad 4 mln. polaków należy do Światowej Federacji Żydów .

tak, żydzi cierpieli w obozach śmierci, tylko drugie tyle innych ludzi też zginęło tam, nie będąc żydami. No ale nikt na to nie patrzy.

Gość njun niezalogg
a powiedz baranku, bo mieliśmy juz tu nazistę, a teraz antysemita, jak Ci z tą nienawiścią sie żyje? tak od rana do wieczora tropić żydów, to jakoś wpływa na ogólny stan organizmu? bo to jednak prawie całodobowe napięcie psychiczne jest... A w ogóle czujesz, że masz misję, czy to jakiś resentyment?

Gość njun niezalogg
przepraszam, volkistę, można prosić o przybliżenie tego nurtu? ale tak , nie na dwie strony...

Gość njun niezalogg
nie Karina, tylko Rebecca