Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WomanInTheFog

Zakątek Historyczny

Polecane posty

Gość baranekk...
nieprawda to Ty kochasz mnie :classic_cool:

Gość baranekk...
zara , zara tutaj np. trzeba coś ustalić najważniejszego ...czyli Zwiad kocha Aryjkę !!! pomimo że nie jest akurat ślązaczko-morawianko-prusaczko-polko- czeszką , którą najchętniej zawładnąłby na stałe z racji braku jakiegokolwiego podobieństwa jego znajomych znajomych Aryjek do akurat autorki , która wykazuje się wiedzą historyczną oraz aryjską urodą , co jest niespotykane na jego etnicznych terenach tzn. posiadanych z racji wojny prusko - austriackiej , która to okoliczność sprowadziła przodków naszego kolegi na te już jego ziemie , gdzie niestety nie ma z kim walczyć ponieważ Polacy tzn. zdrajcy - ukraińcy uciekli przed atakami Rasiu , do walki z brudem w angielskich kibelkach Zwiad - melduj się tutaj !!!

baranek :D:D:D Tylko pomyliłeś się w jednym, mianowicie zwiad nie kocha aryjki, nie pokazał się na wątku od dwóch dni :D

Gość baranekk...
tam jest data modyfikacji , a coś takiego drugiego wcześniej przesyłałem wcześniej w innych dyskusjach , ponieważ druga wersja tłumaczy coś , a poprawiona jest , jedynie sucha informacja nie wnosząca nic do rzeczy , czyli do róznicy kultur podejścia do Polski jako wspólnej ojczyzny i początku powstawania różnic na tym tle etnicznym - to jest najistotniejsza sprawa wcześniejsi żydzi byli w dużym stopniu 'polscy' , przybyli - byli rusyfikatorami , sługami i antypolscy

Gość baranekk...
zwiad może gdzieś znalazł coś zastępczego na jakiś czas albo maszeruje , albo choruje pojawi się na pewno , nie płacz

Gość baranekk...
twoja - albo kogoś ja się nigdy nie podszywam pod nikogo

Matko ja już nie wiem co się tu dzieje. Nie ważne, i nie płacze, tylko sprostowałam powyższą wypowiedź o domniemanej miłości.

Gość baranekk...
no widzisz że jedynie możliwymi sposobami ściągam Zwiada kaj ześ ty pierunie ślunski ?

Gość baranekk...
może i jakiejś w jakimś stopniu ....wymiany doświadczeń :D a może ....?

Dzisiaj chyba nie pogadamy, bo jakiś najazd podszywaczy, dlatego nie lubię jak ktoś ma pomarańczowego nicka, bo nie wiem tak na prawdę kto pisze.

A propos Żydów to taki kawał mi się przypomniał: Dwaj żebracy żebrają na irlandzkim chodniku. Jeden z nich trzymał krzyż, drugi gwiazdę Dawida. Przechodnie mierzyli tego z gwiazdą krzywym spojrzeniem i wrzucali datki temu z krzyżem. Po krótkim czasie kapelusz "krzyżowego" był nieźle napełniony, a jego funfla - pusty. Podszedł do nich ksiądz i zwrócił się do faceta z gwiazdą: - Synu, Irlandia to chrześcijański, katolicki kraj. Nikt nie wrzuci ci nic do kapelusza, jeśli będziesz trzymał symbol religii żydowskiej! Żebrak odwrócił się do funfla i zawołał: - Te, Icek, widziałeś? On nas będzie uczył marketingu!

Pavlo - łade :D:D Kalendarium na dziś: 1018 W Budziszynie podpisano traktat pokojowy kończący serię wojen polsko-niemieckich. Polska uzyskała Milsko i Łużyce. 1644 Hetman wielki koronny Stanisław Koniecpolski oraz książę Jeremi Wiśniowiecki pobili przeważające siły tatarskie Tuhaj-beja w bitwie pod Ochmatowem 1868 Spadł meteoryt Pułtusk. 1912 Powstała Socjaldemokratyczna Partia Robotnicza Rosji (bolszewików). 1930 Z Pawłowska pod Leningradem wystrzelono drugą na świecie radiosondę meteorologiczną.

Temat na dziś: Jak uważacie, który naród najbardziej ucierpiał przez drugą wojnę światową. Nie chodzi mi stricte o ofiary w ludziach, tylko o różne rzeczy, także skutki odczuwalne do dziś.

Uzupełnienie do wczoraj 29.01. 1990 to była też data rozwiązania PZPR, po słynnym : "Flagę, wyprowadzić!" Rakowskiego. Polecam fantatsycznie opracowane kalendaria na stronie TVP Historia. http://www.tvp.pl/vod/audycje/historia/byl-taki-dzien/wideo/1-stycznia/1201241 Niestety maja opóźnienie we wstawianiu ich, a na aktualne wyświetlane zgodne z dniem możan trafić gdzieś koło pólnocy na tym kanale.

Proponowałam w innej rozmowie temat, Kto tak naprawdę wygrał II wojnę światową? tutaj zagajasz o odwrotne podsumowanie, hmmm... największe straty w żołnierzach to Rosjanie, ludność ucierpiala oczywiście żydowska, cygańska, Polacy i inni słowianie, straty terytorialne to Niemcy, Włosi , Japonia, pOlska utracila 27% z tego co pamiętam, ale bilansuje się to mniej więcej powierzchniowo z "ziemiami odzyskanymi". Prestiiżowo i gospodarczo stracila też Francja, później Wlk Bryt. Jednak stawiam na Polskę, bo nasz kraj był totalną ruiną po wojnie, w dodatku stał sie zależny od ZSRR a ustrój polityczny był zbrodniczy dla obywateli. Z tym że nie znam sytuacji w bilansie powojennym, we wszystkich krajach typu Bułgaria, Albania, Rumunia, albo Azja, więc to tylko propozycja.

Njun odpowiedź na Twoje pytanie brzmi USA wkońcu poza małą utrata wojsk nie stracili nic wiecej. Ich miasta nie były bombardowane, a przy okazji udało im sie wypompować duzo kasy po zakończeniu wojny z terenów niemieckich nad którymi sprawowali zwierzchnictwo. Sam plan Marshala uwzględniał wydanie nie ich pieniędzy na odbudowę Europy a właśnie pieniądze wypompowane głównie z Niemiec.

Gość II wojnę światową?
kto wygrał ? podobno amerykance ale tak do konca to nie wiem, bo media tez kłamia :classic_cool: a w tamtym czasie mnie jeszcze nie było :( znaczy, nie urodzono mnię.

dwóch ostatnich zyebów: Macie problem z czytaniem? 666 "" 09:12 [zgłoś do usunięcia] WomanInTheFog Temat na dziś: Jak uważacie, który naród najbardziej ucierpiał przez drugą wojnę światową. Nie chodzi mi stricte o ofiary w ludziach, tylko o różne rzeczy, także skutki odczuwalne do dziś."""

Gość II wojnę światową?
macie i co :classic_cool:

Gość II wojnę światową?
miszczu pochyl sie :classic_cool:

WomanInTheFog- Naprawdę myślisz że się w tobie nie zabijałem? Co co ta "Bonna" znów o mnie napisała? Ona jest po babce żydówką, takiej nie można wierzyć.

WomanInTheFog- A jakie to ma znaczenie, skoro nie nadaje się do życia z kimś i chce żyć sam. Wiec mogę się zabujać, a co mi tam. Samemu jest mi dobrze, jak sobie pomyślę o związku , to wiem że byś mnie ciągle krytykowała i zrzędziła, jak to kobiety robią, więc wolę swoją samotność, a pomarzyć sobie mogę, bo fajnie tak czasami oderwać się od rzeczywistości.