Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za miesiąc mam rodzić

Ile razy w czasie ciąży lekarz wam zlecił badanie na toksoplazmoze ?

Polecane posty

Gość za miesiąc mam rodzić

badanie miałam robione tylko raz na początku ciąży (na moją prośbę) i nie wykazało przeciwciał. No i zastanawiam się czy jest sens cisnąć lekarkę żeby mi zrobiła jeszcze jedno badanie na tokso ? Chciałabym się po prostu upewnić czy nic się w tym temacie nie zmieniło ale nie wiem czy nie jest już na to za późno żeby robić drugie badanie i czy to cokolwiek już zmieni. Jak to było u was ? Lekarz sam wam zlecał czy wy musiałyście się same o to dopraszać ?

W pierwszej i w obecnej ciąży lekarz zlecił. Zaraz na samym początku po potwierdzeniu, przy okazji robienia innych podstawowych badań.

Gość mamaMalejZosi
ja miałam tylko raz na początku i później juz nie miałam powtarzanego. Ale moja koelżanka miała 3 razy, raz w każdym trymestrze, ale nie wiem czy to nie przesada. Ja za wszystkie badania płaciłam, a badania na toksoplazomoze sa drogie, więc jak dla mnie raz starczy, a później trzeba po prostu uważać głównie na zwierzęta (chociaż bez przesady)

Gość ZawszeCiekawaaa
Ja też tylko raz robiłam.. Ale nie na własną prośbę tylko przy pierwszej wizycie lekarz mi zlecił razem z reszta badań...

Gość ja miałam 3x
w kazdym trymestrze