Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malaaga1234

czy to przez tabletki??

Polecane posty

Gość malaaga1234

pisałam do was ostatnio w tym temacie : http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5484504 poczytałam wypowiedzi innych dziewczyn i juz wiem ze przy rozpoczeciu antykoncepcji hormonalej okres moze zniknac po przyjeciu 1 tabletki lub potem byc skąpy. Ale teraz znowu nie wiem co sie dzieje ... prosze was o pomoc bo to sa moje pierwsze tabletki i nie znam sie jeszcze na tym . Moj ginekolog udzielił mi tylko informacji ze poprawi mi sie cera, mam je stosowac miej wiecej o stałej porze i ze po 1 tabletce jestem juz zabezpieczona nic wiecej . tak jak pisałam w tamtym temacie. Rozpoczał mi sie okres wiec wziełam pierwsza tabletke . na drugi dzien bylo skape krwawienie . kolejnego dnia juz tylko plamiłam. Wczoraj juz wszystko ustało . wiec dzisiaj uzyłam juz wkładki a tutaj niespodzianka znowu krew taka jak drugiego dnia przy skapym krwawieniu . przy korzystaniu z toalety tez tak jak w pierwszym dniu jest swierza krew . troszke mnie to zbiło z tropu ... mam powiekszone sutki ale wiem ze tak jest na poczatku stosowania antykoncepcji . co o tym myslicie ?

Gość malaaga1234
i tak jak pisąłam wczesniej ostatnie zblizenie podczas sylwestra... poniewaz narazie chce zobaczyc jak moj organizm zachowuje sie podczas brania tabletek :)

Gość malaaga1234
Perwersja - juz wiele razy spotkałam sie z twoimi wypowiedziami na forum jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to sie nie wypowiadaj dzieki :) wszyscy sa tak genialni jak ty i wszystko wiedza ...

Gość akakakaraka
To może być przez tabletki. Różne organizmy, różnie reagują. Np. u mnie nie pierwszy okres był skąpszy dopiero po jakichś 2 miesiącach od brania tabletek. To dobrze, że obserwujesz swój organizm i zastanawiasz się co się dzieje z Tobą. W każdym razie, ja bym się specjalnie nie martwiła tym okresem, widocznie tak Ty zareagowałaś na tabletki. Zanim organizm przyzwyczai się do tabletek miną jakieś 3 miesiące, przez ten czas mogą występować drobne skutki uboczne (coś delikatnego ze strony układu trawiennego, może Cię zaboleć głowa, może zdarzyć się plamienie, itp.), jeśli będą to takie subtelne sprawy - nie musisz od razu biec do ginekologa, bo to początek przyjmowania. Gdyby jednak było to uciążliwe, to oczywiście zmiana tabsów. W każdym razie, ta znikająca miesiączka to raczej nie jest jeszcze powód do większego niepokoju:).

Gość malaaga1234
no tak to wiadomo nie ma co latac z kazda zmiana do gina :) od tego sa takie fora by sie tym powiedzielic i poradzic :)

Gość malaaga1234
ktos jeszcze ? :)

Gość malaaga1234
up up

Też podzielam zdanie Perwersji. Nie wiem jak można brać leki nie czytając ulotki dołączonej do nich. Chybaże problem w tym, że ostatnio ciężko spotkać młodą osobę, która umie czytać ze zrozumieniem:(

Gość malaaga1234
ludzie przeciez ja czytałam ulotke !!! to samo moge wam powiedziec przeczytajcie ulotke od jakiego kolwiek leku np na bol glowy i jego skutki uboczne np zawroty głowy nudnosci . i jesli cos takiego u was wystepuje to zwalicie to na tabletki ? nie udzielam sie na forum bys mnie odsyłała do ulotki bo tyle to ja sama potrafie ...