Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamawrzesniowa

Dzidziusie z Wrzesnia 2012-pogadajmy o nich!!!

Polecane posty

Hickary, kobieto skąd ty czerpiesz tyle siły??! Przeciez ja mam taki plan tygodniowy i jakoś się nie wyrabiam ;) I jeszcze pichcisz tak smakowicie, ech.. Mamobruna u mnie też pieknie było dzisiaj, człowiek odzyskuje siły jak słonko świeci, drogi znów wózkiem przejezdne. Ja chyba jutro przełoże sobie spacerówkę i pojedziemy na pierwszy spacerek małego spacerowicza ;) Ponoć w poniedziałek ma byc 13 stopni :)

Hejka!Właśnie skończyłam prasować wielgachną górę prania,zawsze staram się to robic na bieżąco ale w tym tyg jakos mi nie wyszło.Uff dobrze że mam to z głowy z prac domowych tego nie lubię najbardziej. Dziś pierwszy raz Maja zjadła dużo obiadku ziemniak marchew i brokuł, aż mi serducho rosło jak widziałam że jej tak smakuje.Człowiekowi aż chce sie gotować:). Rozmawiałam z pielęgniarką dziecięcą o jedzeniu powiedziała że mięsko 3 razy w tyg wystarczy.Maja jadła już kurczaka a jutro próbujemy po raz pierwszy łososia. KIP na zatwardzenia gruszka też podobno pomaga.

No jak wypije kawe to mam duzo sily ;) Kawa dziala na mnie - albo sobie wmawiam :D Niewazne. Bylysmy u rehabilitanta, Wiki nie ma juz asymetrii i wnm - mamy przyjsc na kontrole za 3 miesiace, ale wg niej rozwija sie super. :) Takze cwiczenia duzo daly, a chodzilysmy czesto - glownie na duza pilke, walek czy taka lezaca hustawke. Dalam Wiktorii kasze. Posmarowalam dziasla zelem pierwsyz raz i licze na to, ze... ladnie pospi. ;) Czy wasze dzieci maja juz ulubione przytulanki? Wiktoria ma takiego prosiaczka(z Kubusia Puchatka), wielkosci swojej -wymukala juz mu doszczetnie uszy ;) Teraz lezy w lozeczku i patrzy na gwiazdki. Uczymy sie zasypiac samodzielnie.

Witam Dawałam Ani właśnie tylko 1 łyżeczkę kleiku, bo bałam się, że może mieć po nim zatwardzenie no i ma. Dziś rano zrobiła kupkę - wczoraj wcisnęłam jej 120 ml picia. Wiecie może dlaczego ona woli jabłko ze słoika a surowego nie chce? Trze je na tarce, dodaję trochę wody, ale ona ma po nim odruch wymiotny. Muszę je mieszać ze słoiczkowym jabłkiem - wtedy zje te surowe. Kupiłam inną odmianę jabłka może jej bardziej zasmakuje. Mama Ania a te suszone śliwki dajesz ze słoika? Bo ja mam śliwki w słoiczku po 4 miesiącu. A brzoskwinie jakie dajesz? Jak się daje samemu owoce to jak? Czy je się skrobie, czy trzeba zatowowywać? Mam na myśli takie owoce jak brzoskwinie, morele, gruszki, maliny itp. Co ja mam dawac Ani jeść, skoro na kleik kukurydziany jest uczulona, po ryżowym ma zatwardzenie, a kaszek owocowych nie chce dawać, bo mają za dużo cukru? MamaAnia dzięki za odp odnośnie gotowania :) Czy Wasze dzieci też tak są za Wami? Ania nie chce nawet u męża być na rękach jak mnie widzi. Tylko u mnie jej najlepiej. Dałam jej dziś brokuł - smakował jej :) Mamabruna tu jest na temat mięsa http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/karmienie-i-dieta/2010/mieso-w-diecie-dziecka.aspx Hickary ja też gotuję na 3 obiady i ten na 3 dzień mrożę. Czyli dziś je świerzy, jutrzejszy w lodówce, a obiad na pojutrze mrożę. Fajnie, że mała nie ma asymetrii. Kuleczka mnie też serce się raduje jak widzę jak Ania chętnie je moje obiadki :)

Ja nie moge....prasowanie, sprzatanie, gotowanie...prawdziwe gospodynie:). U mnie wszystko na aby aby;), a podkoszulki skladam nieprasowane, bluzy zreszta tez. Prasowanie to dla mnie kara:). Teraz czekam az Bruno zasnie w lozeczku. Hickary, on ma do zasypiania kocyk- tygryska i faktycznie z nim usypia:). To jego ulubiona przytulanka.

Kip- Bruno chetnie idzie do innych na rece i do wszystkich sie usmiecha:).

Wiki jest dosc nieufna, jak jestem obok to da sie wziac komus na rece, jak nie, to nie. Tacie zawsze. U nas noc masakra - 11 pobudek, wlasciwie mozna powiedziec, ze nie spalam...

Gość D82
Czescdziewczyny:) Moj maly tez chetnie do wszystkich idzie.. chociaz wiadomo u mamy i taty najlepiej:) A i po brokule go brzuszek troche bolal...wzdecie go meczylo... ale smakowal wiec za jakis czas sprobujemy ponownie... moze lepiej zareaguje :)

Gość D82
KIP moze sprobuj gotowane owoce? albo zmieszaj pol na pol.

Dzien dobry:) Ale wczoraj spiaca caly dzien bylam. Po poludniu spalam jak susel a malym zajmowal sie tata. Oczywiscie nie pomyslal aby mu zmienic pieluche, dobrze za sa pampersy;). U mnie dzis pochmurno i chyba bedzie padac, to tyle dobrej pogody a juz sie wczoraj cieszylam, ze nareszcie cos sie zmieni. Dam dzis Brunowi pierwszy raz indyka ze sloiczka.

Witam, u nas tez pochmurno, ale do 12 moze sie rozpogodzi i wyjdzie słoneczko :) Mój Adaś jest bardzo za mną, tzn. lubi byc na rekach u kogoś, smieje sie, ale jak tylko uslyszy moj głos to mnie szuka i sie smieje, zaczepia. Jest taki kochany. Jest postep w piciu z butli. Maly zaczał ciagnac i z 60 ml wypije. Pozniej nie chce juz piersi, czyzby jedzac z piersi jadl wlasnie tak malo i dlatego chce czesciej? Bo jak patrze ze dziecko 6miesieczne powinno jest 210ml to u nas dalekaaa droga do tego...

No i ja chcialam wczoraj kupic tego indyka, ale on jest z wywarem, wiec zrezygnowalam. Sama zrobie, bez wywaru :) Dziewczyny, musze kupic czapke dla Wiki, sa sliczne, ze nie wiem ktora: to tak: 1. myszka: http://www.aukcjoner.pl/gallery/011208562-.html#I4 2. zabka: http://www.aukcjoner.pl/gallery/011208550-.html#I3 3. sowa: http://allegro.pl/wiosenna-czapka-czapeczka-sowa-sowka-40-50-cm-25wz-i3062459216.html Ja najbardziej jestem chyba za sowa, ale ktory kolor (???) Wiki ma jasnorozowa kurteczke, bialy plaszczyk sportowy, jasnofioletowy i zielony - bardziej eleganckie, bialy kombinezon. Co by pasowalo?

Ja sie zastanawiam czy juz nie isc na spacer, bo u nas ladnie. Wiki juz nie kaszle, ale wciaz ma sapke. Kto juz wozi w spacerowce? moja mala sie nie miesci w gondoli.

No Bruno tez ledwo co wchodzi do gondoli ale uzywa jej w domu do drzemek w ciagu dnia, wiec chyba kupimy spacerowke zamiast wymieniac gore wozka na spacerowa. Chcialabym mu kupic spacerowke tak za ok. 700 zl, zobaczymy czy cos sensownego da sie znalezc...

Sowy bardzo fajne, tez musze pomyslec o czapeczce wiosennej. Moj tez po malu wyrasta z gondoli, ale mam mozliwosc podniesienia dna wózka na pochyło i małemu sie bardzo podoba, takze moze za miesiac wymienimy, bo mamy wozek z wieksza gondolą. Mamobruna a Twoj synuś zawsze wypija te 180 - 210 ml ?

Hickary - podobno sówki w modzie teraz:) 1 KIP- ja chcę dawać surowe owoce. Póki co zamiast trzeć na tarce jabłko (tez miał odruch wyniotny), to pokroiłam, dałam torche skou jabłkowego i wrzuciłam do blendera. Ale i tak woli ze słoiczka. Śliwki i brzoskwinie tez daję ze słoiczka, bo sezon na brzoskwinie to dopiero od czerwca jakoś - wtedy mam zamiar dawać świeże i już nie tak bardzo zmiksowane. Podobno po 8 miesiącu już się nie powinno miksować, tylko widelcem rozdrabniać np.zupki, żeby dziecko przyzwyczaić do gryzienia. Moja córka chczestna nawet jak ząbków nie miała, to dawała sobie z tym radę. 1 Agraffka - fajnie, że są postępy w piciu z butelki :) te normy jedzenia to chyba dla żarłoków starsznych są. Mój Sebastian też je o wiele mniej. Ostatnio jeszcze pił tak po 90 ml, teraz 120, ale to chyba przez to, że rozepchałam mu żołądek tymi kaszkami - wolę jak zje kaszkę, bo wtedy nie ulewa:) Wogóle to zrobił się grubszy i przez to bardziej leniwy - nie che mu się obracać, a wiem, że potrafi. 1 spacerówkę złożyliśmy wczoraj, bo w gondoli miejsca brak.Dziś jak na złość leje i chyba spacer trzeba będzie odpuścic, bo na spacerówkę nie mam folii 1 Mamabruna - ja też nie prasuję, tylko na bieżąco, tuż przed wyjściem. Pościel też prasuje dopiero wtedy, jak przebieram. Wówczas spędzam przy desce maksymalnie 40 minut, a nie pół dnia. Bałaganu w domu nie mam, ale też nie powiem, że jest wielki bysk. Kiedys starsznie szalałam ze sprzątaniem i ...nie opłaciło mi się, więc odpuściłam sobie trochę :) 1 Sebastian cieszy się jak mnie widzi, reaguje na mój głos, ale nie jestem dla niego pępkiem świata póki co - u taty, cioci i babci tez czuje sie dobrze 1 zmykam bo się obudził, miłego dnia

Agraffka- Bruno wypija zawsze butelke do konca:). Daje mu 180 ml ale jakbym dala wiecej to by na pewno wchlonal:). Ma chlopak apetyt, ze az strach:).

Mamaania- poscieli nie zdarzylo mi sie prasowac w zyciu! Ale teraz sa rozne materialy poscielowe, ktorych naprawde nie trzeba przeciagac zelazkiem:). Ja mialam dawac banana ale sie rozmyslilam...boje sie zaparc. Nie daje tez dyni, bo go bolal brzuszek. Co do brokula...na razie odpuszczam, bo boje sie wzdec. Priorytetowa sprawa dla mnie bylo jak najszybsze wprowadzenie miesa, zeby chlopak mial z czego rosnac;).

Wiki mi zasnela na golasa na kanapie, akurat tam gdzie swieci slonce. I nie wiem, zostawiac ja taka gola bez okrycia, nie? ;) Przez szybe chyba nie nalapie wit d? ;)

Dalam malemu Lobo, troche sie krzywil ale z trzy lyzeczki zjadl, kochany chlopiec:).

Hickary, śliczne te czapeczki a szczególnie tego użytkownika z allegro. Ja tez od kilku dni siedze i nie wiem która wybrać. Tez mamy kurteczki w kolorystyce jasny róż, krem, i nie wiem czy ożywic to jakąś zieloną czapusią czy iść w mój ulubiony zestaw róż-szary czy róz-brąz ;) Ja też niczego nie prasuję, dopiero przed ubieraniem. Jakby mi tak kto poprasował to byłoby super, ile czasu by człowiek zaoszczędził...marzenia;) My wczoraj na obiad jedlismy mega dziwne połączeni: ziemniaczek i ugotowane jabłuszko plus masełko. Bardzo to było smakowite;) ALbo dodaję jej ulubioną gruszeczkę do dań które jej nie wchodzą też wcina, ale wciaz są to ilości ok 3/4 słoiczka.. Mięska jeszcze nie daję, wkrótce. Niestety wciąz nie wchodza jnam żadne kaszki i inne podobne, więc tylko pierś plus obiadek i deserek. Butelka jest absolutnie bee. No nie chce i już. Też miałam dzis przełożyć spacerówkę ale i u mnie paskudna pogoda wiec zaczekam aż przyjemniej będzie na dworze. Mamabruna u mnie też śpi w domu w gondoli dlatego wciąż się waham, w spacerówce juz chyba nie tak przytulnie, a może? ;)

ale to zabrzmiało co napisałam, oczywiście nie mamaruna spi u mnie w wózeczku ;))) TYlko moja córcia jak mały Bruno ;)

Mamcia- hehe:) Ja szukam w necie jakiejs fajnej taniej spacerowki... Macie jakies wlasne typy? U mnie dzis pruszy snieg! Udusze ta pogode : P.

Mam zamiar kupic kaszke Nestle Zdrowy Brzuszek i w ten sposob dalej wprowadzac mu gluten. To kombinacja 8 zboz, wiec jak dla mnie super:).

Mamobruna a te kaszki to podajesz z butli? Jest taki teraz wybór fajnych kaszek a moja Zołza nie chce. Z miseczki też nie bardzo, chyba ze z owockiem. Ty szukasz raczej takie dużej spacerówki wiec ja za takimi nie patrze bo już mam z x-landera, szukam małej na wojaże typu: http://allegro.pl/wozek-spacerowka-baby-design-trip-new-2013-kocyk-i3037197589.html lub http://allegro.pl/easygo-loop-folia-parasol-okrycie-na-nozki-i3032149018.html. Szukam lekkiej, niedużej i z rozkładanym do leżenia oparciem.