Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamawrzesniowa

Dzidziusie z Wrzesnia 2012-pogadajmy o nich!!!

Polecane posty

A gruszka byla ze sloiczka, ponoc od 4 m :)Wasze ranne ptaszki od 7-8 a moj od 5 dziuen w dzien harcuje - tylko delikatnie zacznie sie przejasniac ;)

Mamobruna a ja mam deserek, który zresztą wczoraj dostała - jabłko z gruszką po 4 miesiacu... moze to gruszka gotowana? skoro takie są zalecenia?

Mamobruna, ano właśnie, na tzw "czuja" chyba trzeba podawać ;) Linomagiem smaruje ze dwa trzy razy w ciągu dnia, nawet sobie dłonie bo bardzo mam suche i super pomaga. No konsytencja, zapach i wyglad taki sobie, ale taki urok lanoliny ;) Hickary, jak mam rolety zaciągnięte to faktycznie śpi dłużej ale wtedy i my rano nie możemy sie ocknąć ;)

Hickary- a o ktorej wieczorem chodzi spac? Moj Bruno kolo 19.30 zasypia. Potem o 22.00 na spiocha daje mu flache i zmieniam pieluszke. Przesypia nocke bez problemu i wstaje kolo 8 rano.

Kiedys gdy mieszkalam u rodzcow mialam takie super granatowe rolety. Jak sie je zasunelo to robilo sie tak ciemno jak noca. Musze gdzies podobne znalezc, moze chociaz do 7 mi zacznie sypiac. ;) boje sie troche powtornego zapalenia oskrzeli, bo mala ma ten refluks i przez to zapalenie bedzie jej nawracac, jedzenie dostaje sie do nosa (ulewanie, sporadyczne wymioty) i gdzies musi splynac. dlatego tak sie boje dawac tych nowosci. A jajka przepiorcze ktos daje? zoltko moze uczulic? Mala ma skaze bialkowa - no szit, same nieszczescia u nas ;) skad jej sie to wzielo, to nie wiem. I ponawiam pytanie - czy wasze dzieci kochaja tak sznurki? gdy gdzies jakis zobaczy przy bluzce czy dam jej rekawiczki na sznurku to jest u niej pelnia szczescia i dlubie ten sznurek godzine. Nawet oslonki na lozeczko sobie odwiazuje i bawi sie sznurkami.

Marysia uwielbia wszystko co dynda, sznurki, włosy ;) Ja mam linomag w białej tubce z Ziołoleku.

No my tez z Ziololeku. Mamcia, calkiem biale to twoje opakowanie, bez zielonych akcentow?;)

Hickary- chyba mozesz sprobowac zoltko przepiorcze. A jestes pewna, ze mala zle toleruje zoltko kurze?

Przy duzej alergii nawet zoltko moze uczulic niestety....ale zoltko przepiorcze jest lepiej tolerowane przez alergikow, co nie znaczy ze niektorych i ono nie moze uczulic...

Wiesz, ja w ogole mam z nia cyrk. Poki co wywnioskowalam, ze ejest uczulona i na nabial i na gluten. :( ryby, marchew, nawet po kurczaku jej wychodza krosty.... Jakas masakra... moja dieta to mieso wolowe i wieprzowe i warzywa... jestesmy pod opieka alergologa na szczescie.

Hickary- masz mate piankowa, prawda? Jak sie sprawdza? Ja sie zastanawiam czy kupic duzy kojec czy mate piankowa? Po podlodze sie slizga, zreszta moze zmarznac a na dywanie wczesniej czy pozniej zagniezdza sie roztocza czy inne syfy...

Sprawdza sie super, nic nie ciagnie od dolu, mala sie nie slizga. obslinia ja, no jestem zadowolona,

Gość Slodka Lili
Dzieki dziewczyny za słowa wsparcia :) Ja dla malej wczoraj podalam surowe jablko z bananem(nawet nie wiedzialam ze nie mozna) i nie dostala zadnej wysypki,ale za to jaka ladna kupke zrobila :D Nie za twarda i nie za luzna i żółciutka,bo Lili miala problemy,strasznie sie meczyla i plakala (kupka strasznie twarda i ciemna) moze to od gotowanego jablka i banana bo podawalam wczesniej zapasteryzowane,wiec nie byly surowe,bo chyba nie od gotowanej marchwi i dyni?... 1 Linomagiem smaruje tylko po kupce, a tak to maka ziemniaczana :) Smarowalam linomagiem jeszcze poliki bo ma strasznie suche,ale nie widzialam po nim efektow nawilzenia,wiec zaczelam smarowac kremem i jest poprawa. Mam linomag zielony. 1 Lili tez lubi sznurki,mam przy poduszce i mala uwielbia je skubac :) 1 Ja bum kupila mate i kojec ;) w kojcu mozesz mala zostawic i wiesz ze nigdzie sobie nie pojdzie i nie zrobi sobie krzywdy,a mata jest ciepla,kolorowa,maluch na niej sie nie poslizgnie,a i jak nim zarzuci to glowy sobie nie rozbije bo mata jest w miare miekka,pomoglam w decyzji ;D

Dziewczyny jakich uzywanie butelek dla maluchow bo ja kupilam babyono i miarka po tygodniu mi sie starla,teraz uzywam butelki akuku i tak samo zaczyna sie zmywac.Nie chce znowu wydawac kasy w bloto,prosze o pomoc.

Slodka Lilii- ja mam butelki Aventu:). Zaczernilas sie, super:). I fakt, najlepiej miec i mate i duzy kojec;).

Czesc:) u mnie sypie snieg:) tez uwazam ze trzeba zdac sie tez na intuicje:) a sloiki to zalezy jakiej firmy:) Hipp i Babydream sa robione wg niemieckich planow zywienia...a kazdy kraj ma swoje:)

Czytalam, ze na te maty piankowe dla dzieci trzeba uwazac, bo funkcjonuja tez na rynku takie z materialow toksycznych:(. Hickary a te twoje puzzle z czego sa?

Hickary u nas bardzo podobnie z tym spaniem, ze 2-3 razy w dzien po pół godziny a potem o 21. Moaj Zuzia rozsmakowała się już w indyku, z żółtkiem gorzej ale próbuje..... Znalazłam fajne artykuły w necie o karmieniu dzieci na piersi i wychodzi na to ze mój lekarz miał racje, mieso i jajko jest konieczne nawet od 6 miesiaca -bo kobiece mleko jest ubogie w zelazo i wiekszosc dzieci na piersi w wieku 3-6 miesiecy ma niedokrwistość fizjologiczną. Czy Wasze dzieci tez zjadają wasz dorosłe obiady oczami? Ja trochwe daje jej ziemniaki ale nie wiele, bo posolone...

Oj tak, Bruno patrzy z zazdroscia jak cos jemy i czasami rusza buzia...;). Jutro dalszy ciag niekonczacej sie zimy;). Dobranoc...................

Słodka lili - jak mi mówił lekarz - każde bobo inny krem czy maść sobie upodoba, na jedno dziecio działa taki a na inne siaki. Ja mam linomag biały z zielona literką L. Tylko na poliki. Do pupy nie używam tylko po kąpieli bepantenu, a i to nie zawsze. A na te pare kropeczek co miała na pipci to okazało sie ze potrzebne jest clotrimazolum, po dwóch dniach zniknęło bez śladu a było już paskudnawe. A u nas np kojec sie nie sprawdziłby, mała ma zbyt duze parcie na eksploracje domu ;)) W zamknięciu drze sie w niebogłosy ;) co do podłogi to szczęśliwie mam ogrzewanie podłogowe wiec zimno jej nie jest, choć miejscami twardo. I choc slizgała sie bardzo na podłodze to sprawniej jej idzie po niej raczkowanie i siadanie niz na kołderce co to ma rozłożoną. Z butelek to faktycznie z Aventu nie schodzi miarka ani z Lovi ani TT. Olivia u nas z jedzeniem to samo, nawet się dzisiaj śmiałam, ze pewnie potem, jak juz przyjdzie czas to nie będzie chciała tych kanapeczek, kiełbasek, kotlecików, za którymi dziś tak tęsknie patrzy, albo się wręcz do nich wyrywa ;) Wiem że tak nie jest, ale człowiek ma jakąś wtedy wątpliwosc czy dziecię nie głodne aby. No weź tu odmów kiełbaski ;)

Czesc dziewczyny:) dzis tak jakby mniej zimowo...poki co:) Hickary fajny pomysl z tymi piankami:) CO do butelek to co prawda rzadko uzywana, ale Lovi mamy i podpasowała małemu. Niekapek tez Lovi, wlasciwie jest oparty na butli wiec maly szybko zaakceptowal:)

Rojber pozera oczami wszystko co jemy...jak jest w pobliżu to wyciąga raczki albo otwiera buzie ze tez chce...coz poki co musi się ograniczyć do swojego jedzonka;)

Czesc:) Hickary- czyli twoje sa ok, nietoksyczne:). U mnie jest wietrznie, ponuro, wilgotno i zimno. Podobno niektore mamy ucza juz teraz pic dzieci ze zwyklego kubeczka. W sumie bym sprobowala tylko czy sie nie zakrztusi? Mam pietra;). Gratka- odezwij sie koniecznie, wszystko z malym w porzadku?