Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze_o_oddpowiedz

dziewczyny, ile placicie za wode (zimna) ?

Polecane posty

Gość prosze_o_oddpowiedz

Na 2 miesiace i podajcie ile osob? Bo ja place 200 zł na 2 os na 2 mies i wydaje mi ise, ze to b duzo...

nie wiem. mam w czynszu. a ile metrów szesciennych na miesiac zuzywasz? my 9-10 na 3 osoby

Gość Podobnie
Mi wychodzi 75 zł na miesiąc na 3 osoby. My bardzo dużo wody zużywamy w porównaniu z sąsiadami.

To kurde ja jakoś mało chociaż dużo jej używamy tzn nie oszczędzam ale koleś chodzi raz na kwartał i spisuje to chyba co 3mies, niewiem zazwyczaj muszę dopłacić około 100zł do czynszu ;/

Za samą zimną nie wiem. Ale u nas zimna kosztuje 13 zł za metr. Zależy ile wody zużywacie.

Gość No nie wiem, nie wiem
niecałe 200 zł za 3 osoby :) ale jak są 1 to i tak niewiele mniej :D

Gość No nie wiem, nie wiem
jak są 2***

Dużo za dużo... Miałam 45pln w czynszy za zimną i rozliczenie za pół roku ponad 1000, więc też wychodziło coś koło 200 miesięcznie. Teraz była podwyżka w czynszu z 45 na 130 więc jak przyjdzie rozlicznie to chyba zwątpię...

Gość Podobnie
My też zużywamy 10 metrów miesięcznie, koszt to 7,49 za metr.

Aneczka2007_0 - o kurczaki!!! 2 metry na miesiac na 4 osoby?? ja mam spisywany licznik co 3 miesiace i zawsze jest 29-30 metrów zuzyte

Aneczka2007_0 - no chyba, ze ciepłą masz z sieci i jej zuzywasz wiecej? bo ja mam piecyk gazowy w łazience i wodę mam jedną tylko rozliczaną

Gość Podobnie
No właśnie, ja sama grzeje wodę, a Aneczka ma chyba ciepłą z sieci.

To zależy czy płacisz również za ciepłą wodę czy ogrzewasz we własnym zakresie. U mnie średnio wychodzi 2 metry zimnej i 2 metry ciepłej na 2 osoby, razem 81 zł

Laski jak wy to robicie, że zużywacie 10 m3 na miesiąc. Podpowiedzcie. U nas idzie średnio 18 m3 na 3 osoby i za chusteczkę nie wiem jak ograniczyć wodę. Mam pomysł żeby pralkę zmienić bo ona ciągnie, kupić inną spłuczkę żeby miała start - stop i taki nie wiem czy dobrze piszę perlator. I nic poza tym nie przychodzi mi do głowy.

Aneczka 2 metry po 24 to w zaokrągleniu 50zł, jak masz co kwartał dopłatę 100zł,to znaczy,że jeszcze 4 zużywacie. Swoją drogą 24zł za metr zimnej to strasznie drogo. Kosmicznie wręcz.

Gość Anielicaaaaaaa
My zużywamy srednio 12 m3 na 2 mc-e jest nad dwoje rachunki mamy razem ze sciekami i płacimy ok 160 zł/2mce

U nas oszczędzamy tak: spłuczka ma 2 poziomy, zmywarka na program eco pralka na program eco nigdy nie leje się woda jak myjemy zęby W łazience zgodnie z ostatnim rozliczeniem mam 3metry cieplej i 3 zimnej a w kuchni 1.5metra zimnej i 0 ciepłej-ale przez 3mce cieplej w kuchni mam metr.

Gość fikcja dzisiaj
Ja pierdziuuu szok ile w blokach płacicie za wodę , to chyba jakaś ściema albo wam liczniki podbijają . Mieszkam w domu jednorodzinnym, a za wodę (w tym liczona odprowadzona kanaliza) płacę ok.60 zł na mc, wody zużywam około 8 m na mc i to bez żadnego oszczędzania. To chyba prawda że czynsze to teraz takie z kosmosu ,że lepiej opłaty wychodzą w domu jednorodzinnym . No minus to, że gaz podgrzewa mi wodę, ale to i tak zdzierstwo w blokach !

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Średni 150 zł na 3 osoby, przez 2 msc.

Monika dzięki. Kurde moze faktycznie zmiana pralki i spłuczki da trochę. Zmywarki nie kupię bo w tej mojej klaustrofobicznej kuchni nie mam gdzie jej wcisnąć, a zęby myjemy tylko przy zakręconym kranie. Muszę coś zrobić bo jak mi rozliczenie przyjdzie teraz to na zawał zejdę chyba.

Fikcja dzisiaj-podlicz koszt wywozu szamba, koszt podgrzania i wyjdzie Ci całkiem spora suma.

Arszenika są zmywarki 45. Naprawdę warto. I to nawet nie woda-a przede wszystkim czas. W rachunkach to chyba się zwróciła jeszcze nie zwróciła,bo w kuchni miałam zimnej podobnie jak teraz a cieplej ze dwa razy tyle co zimnej,więc cały koszt cieplej mi odpadł. A podgrzanie to u nas 15zł.

Gość fikcja dzisiaj
Monika hm... Ja nie mam szamba, przecież napisałam że w tym koszt odprowadzania ścieków jest

Gość fikcja dzisiaj
teraz rachunek dostałam 31 zł zużycie wody + odprowadzanie 32 = 63 zł do zapłaty i tak mam podobnie co miesiąc oczywiście zaokrągliłam groszy nie pamiętam w pracy jestem i nie wiem dokładnie

Tam wcześniej powinno być napisane,że chyba jeszcze się nie zwróciła.w ale teraz policzyłam te 3metry cieplej to jest prawie 90zł, więc zmywarka zwróciła się w 1.5 roku :) więc i od strony ekonomicznej się opłaci :)

sory dziewczyny cos mi sie pokielbasilo za zimna wode mam 6,88 a za podgrzanie wody 24zł. Zimnej mam w czynsz wliczone 6metrow czyli 41,28 za miesiac a za pogdrzanie wody czyli ciepla 24zł x 3metry to 72zł wiec jak spisuje co kwartal to zazwyczaj sie nie mieszcze w czynszu i dopłacam 100zł czyli po około 34zł na miesiac plus oczywiscie czynszu mam 536zł i tam mam wliczona wode a jak zuzyje wiecej to musze doplacic

Fikcja dzisiaj-a to przepraszam nie zauważyłam. To w takim razie masz bardzo tanią wodę-wszędzie gdzie dotąd się spotkałam cena metra bez odprowadzania ścieków oscyluwe wokół 7-8zł za metr. Do tego ścieki ok 5-6zł co daje własnie ok 12-14zł za metr. Przy 8 metrach daje to rachunki ok 100zł. A do tego podgrzanie. Dziwi mnie zużycie 29metrów, ale tak w granicach do 15 to normalne.

Ja niewiem ile ja zuzywam zaraz wam napisze to moze wy sie znacie: to tak kuchnia zimna było 00303m szesciennego ciepła 00256m łazienka zimna 01066m ciepła 00222m. A w tym mies miałam tak kuchnia zimna 00305m ciepła 00258m, łazienka zimna 01071m ciepła 00556m. To ile ja zuzywam na te 3mies?