Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dzwoneczek_24

Boje sie wyjechac za granice do pracy. POMOCY.

Polecane posty

Gość y0na
przede wszystkim z gory sobie zaplanuj prace, mieszkanie, wszelkie kontakty i dokumenty, tak zebys wiedziala na czym stoisz, dobrym pomyslem byloby poleciec do znajomych na kilka dni i rozejrzec sie po prostu w kraju:)

Gość Asiulka000
Angielski znam , z norweskim gorzej, a czy możecie podać mi jakieś namiary na to biuro, chcę być przygotowana, może akurat skorzystam. dzięki za odp!

Gość gość
Biuro z tego co pamiętam nazywa się norwegia consulting, takie z czerwono-granatowym logo, to polskie biuro doradcze zajmujące się obsługą firm i nie tylko, rozliczaniem podatków itp.

Gość kamilka0030
Trzeba zaryzykować i wyjechać. Już od jakiegoś czasu mieszkam w Londynie i nie żałuję tej decyzji. Wiem, że moje znajome też uciekają z Polski. Jedna ostatnio znalazła ciekawą ofertę na http://pracastala.pl/ i teraz pracuje w Niemczech. Moim zdaniem język też idzie na miejscu doszlifować.

Gość gość
Ja mieszkam w norwegi, moj maz pracuje, ale nie jest latwo nie znajac norweskiego, angelski ok ale jak chialoby sie podjac prace u norwegow niestety bez jezyka nor to raczej niemozliwe, polacy najczesciej pracuja jako budowlancy, kobiety sprzataczki, aby uczyc sie jezyka szkola kosztuje ok 6 tys koron to 3 tys zl .miesiecznie, trzeba tez zarejestrowac sie na policji aby dostsc nr psl, podobno jest 3 mies na zalatwienie tych spraw

Gość gość
w ciemno się nie wybieraj lepiej przez agencje polecam pracaidealna.pl

Gość gość
ja też się bałam ale w końcu nie miałam innego wyjścia wyjechałam do Norwegii przez pracaidealna.pl i wiem ze dobrze zrobiłam

Gość gość
też się bałam a najbardziej to chyba tego ze się nie dogadam w końcu jak już miałam ofertę nie miałam wyboru i nie załuje od miesiąca jestem w norwegii pracę znalazłam przez portal pracaidealna.pl

Gość ujwrrtt
Radziłbym się skontaktować z biurem Covebo. Już trochę z nimi jeżdżę do Holandii i jeszcze nie miałem jakiś złych przygód. A pochwalę się, że pracowałem w różnych miejscach – od pakowania jajek do pakowania opon :) I gdziekolwiek nie trafiłam do firmy to warunki były w porządku, szanowano pracowników.

Gość tygass
Polecałbym się wybrać do biura Covebo, o ile jest w Twoim mieście. Można też w sumie wysłać aplikację online. Jeszcze się na nich nie zawiodłem, zawsze wszystko jest dopięte na ostatni guzik jeśli chodzi o transport, czy choćby zakwaterowanie. Zawsze dbają o to, żeby warunki w bungalow były na poziomie.

Gość gość
Od jakiegoś czasu pracuje za granicą długo szukałam pracy bez pośredników, ale później znalazłam ofertę na eena.pl. Postanowiłam skorzystać z ich pomocy i nie żałuje. Też na początku się bałam ale dałam rade

Gość gość   Kolooo
Byłem w Holandii wlasnie wróciłem nie polecam tam jest wiekowka z 5€ dostaniesz na godz i bywa roznie drogie zycie z 350€ za pokoj drogie zycie do Niemiec po zakupy się jechalo bo taniej itd Ale powodzenia życzę Przez agencję nie ma co jechać bo ostro kroja na kasę

Gość gość   Kolooo
Byłem w Holandii wlasnie wróciłem nie polecam tam jest wiekowka z 5€ dostaniesz na godz i bywa roznie drogie zycie z 350€ za pokoj drogie zycie do Niemiec po zakupy się jechalo bo taniej itd Ale powodzenia życzę Przez agencję nie ma co jechać bo ostro kroja na kasę

Gość antosinka
Jak znacie niemiecki i macie wykształcenie pielęgniarki czy doświadczenie w opiece nad starszymi osobami, próbujcie u nich http://www.centrumpracy24.com . Bardzo dużo ofert i uczciwa agencja.

Gość m32342
Nie ma co się bać. Gdybyś kiedyś wyjeżdżała do Anglii, polecam zapoznanie się z http://ladekzdroj.co.uk/ Jest to strona internetowa z ogłoszeniami dosłownie na każdy temat. W ten sposób absolutnie wszyscy są zadowoleni.

Gość gość
Kup sobie dokumenty z offshoreidcardscom i jedź!!Przysyłają na samym początku próbnik więc nie kupujesz od nich w ciemno jak z innych firm a takie kolekcjonerskie karty nie muszą ale mogą się przydać!

Gość gość
Bardzo dobrze mi się współpracowało z https://www.interjob.com.pl/ Miałam wynagrodzenie płatne w złotówkach, umowę zlecenie, komplet świadczeń, ubezpieczenie grupowe, zwrot kosztów transportu i sporo innych rzeczy. Ogłoszenie bardzo dobrze przedstawione. Wiedziałam od samego początku, czego mam się spodziewać i innych, dodatkowych wymagań już mi na miejscu nie stawiano.

Gość gość
strachu i ja trochę miałam nie czułam się na siłach jezykowo prede wszystkim a pojechałam jako opiekunka z promedica do Niemiec wiec ten jeżyk żeby porozumiewać się z podopiecznym był potrzebny. najpierw rozmawiałam łamanym niemieckim z translatora i rozmówek korzystałam. Z miesiaca na miesiąc było już lepiej teraz mój niemiecki na wysokim poziomie jest

Gość lucjawi88

Długo męczyła mnie myśl o wyjeździe za granicę w celach zarobkowych. Miałam dużo wątpliwości i bałam się jak to będzie. Ostatecznie jednak postanowiłam zaryzykować i było naprawdę spoko. W moim przypadku była to Holandia. Transport załatwiłam sobie u firmy transport-monpierre.eu . Dotarłam bezpiecznie, cała i zdrowa.

Gość Klaudia

Najlepiej skorzystac z oferty agencji pracy bo to sprawdzone oferty tylko trzeba wiedziec jaka agencja. Ja jechalam dwa razy z Dobra Sztela i ogolnie moge powiedziec ze naprawde jestem zadowolona zarowno z zarobkow jak i  z opieki agencji nade mna.