Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antuanna1

rozwód, bo..... nie mam pracy?

Polecane posty

jeszcze nie byłam na żadnej rozmowie kwalifikacyjnej. Jak ktoś mnie zapyta to powiem: "Nie jestem jeszcze samodzielna, ale szybko się uczę, ale mam nadzieję, że szybko to osiągnę" itd..

Gość Darth_Misiek ;)
fink ,fink ! :D

No ponoć ludzie po ślubie jak juz nie raz czytałam na tym forum to taka elita społeczna więc chyba powinni trwać przy sobie w zdrowi i chorobie i przy każdym innym problemie. No nie da się wyczytać z CV ale osoba rekrutująca na pewno zauważy to na rozmowie kwalifikacyjnej poza tym jeśli masz pracować w dużej firmie to te firmie maja na pewno jakieś znajomości między sobą i dowiedzą sie o tobie więcej niż Ci się zdaje.

Gość a wjakiej branzy
pracujesz? moze poszukaj w okoliczhych miejscowowsciach albo w podobnym zawodzie?

Gość a wjakiej branzy
nie zawsze musisz pracowac samodzielnie, zwykle jest kierownik, ktory i tak wszystko nadzoruje

Gość to juz jakas farsa
dziewczyno, żal mi Cię, otrząsnij się...

jeszcze nie byłam na żadnej rozmowie kwalifikacyjnej x mimo lat doświadczenia nie jestem samodzielna x no bez jaj, skup sie autorko i zacznij pisac tak, by cokolwiek trzymalo sie kupy

mi siebie też jest żal. a najbardziej wkurwiają mnie teksty: "Jesteś leniwa! wolisz użalać się nad sobą, bo TAK CI JEST WYGODNIE, zamiast porządnie szukać pracy, zrobić sobie zajebiste portfolio, codziennie je ulepszać i codziennie 8 godzin w mrozie pukać po raz setny do tych samych firm!" kto mi tak napisze? ;)

Gość to juz jakas farsa
ale Ty nie mozesz sie uzalac nad soba, bo gówno z tego będzie. Co planujesz? Poza tym niedorzecznym rozwodem:P

Gość huhggg
maz powinien zarabiac na dom i rodzine i nie daj sobie wmówić nic innego!

dzisiaj wyślę kolejne CV... będę codziennie minimum 4h czytała zawodowo, 1-2h dziennie anglika się uczyła, ulepszała portfolio. Codziennie coś tam wysyłała... Męża olewała? :(

Gość to juz jakas farsa
z mężem rozmawiała! i pracowała nad nastawieniem...Musisz tego chcieć, a nie zmuszać się. Tak na marginesie-nie jest musem praca w zawodzie, masz tego świadomość?

ja lubię te robotę. Poświęciłam jej sporo czasu i kasy. Ale wciąż są ode mnie sporo lepsi. Ja nie mogę - same miłe odpowiedzi dzisiaj na forum. Pierwszy raz na kafe mi się to przytrafiło i muszę napisać: Dziękuję wam wszystkim! Na prawdę lepiej się mi zrobiło, że mnie nikt nie zdeptał. A na to liczyłam.,..

Gość to juz jakas farsa
tylko sama się nie daj zdeptać! idż na spacer się dotleń i głowa do góry. Wszystko da się osiągnąć:)

Ja bym się wstydziła gdyby tylko mój partner zarabiał na dom. Po Twoich wypowiedziach wiać , że jesteś nie samodzielna dlatego mąż Cię próbuje kopnąć w tyłek , żeby może coś zmienić w Tobie. Co poza wysłanie CV zrobiłaś przez ten czas , żeby znaleźć pracę?

Na prawdę lepiej się mi zrobiło, że mnie nikt nie zdeptał. A na to liczyłam., x widac, ze nie dosc, ze nie znasz ortografii to jeszcze jestes srednio rozgarnieta - NAPRAWDE przestan tu juz pisac i wez sie za siebie kobieto

autorko, wysyłaj CV wszędzie i wiedz że to nie twoja wina, można stanąć na głowie a i tak ciężko o pracę w tych czasach bez znajomości

Gość to juz jakas farsa
zawsze szczery, już nie przesadzaj z takimi kategorycznymi stwierdzeniami, na ile kto jest rozgarnięty. Trochę empatii, ja rozumiem, że brak pracy może podkopać pewność siebie.

kolezanko "empatyczna" przypominam cytat z pierwszego postu: "wręcz zaczęłam żebrać o robotę" - zaczela zebrac na kafe??? no bez jaj :-)

Ja nie pracuję i mi z tym wyśmienicie. Co prawda robię wszystko w domu, nawet czasem pomagam mojemu facetowi w pracy. Jedyne o co stęka to żebym poszła od września do kolenej szkoły, ale skoro za nią zapłaci to nawet chętnie się wyrwę z domu i pójdę. A tak żadnych docinków, widać masz kiepskiego męża :)

Gość autorko miałam podobnie
Nie miałam męża, ale narzeczonego. Poznaliśmy się jak byłam bardzo krótko bezrobotna, byliśmy ponad rok razem. Nie mogłam znaleźć pracy, początkowo mnie pocieszał, potem milczał, a na koniec powtarzał slogany: "kto chce pracować, ten pracę znajdzie", uznał mnie za nieroba. W tym czasie pracowałam 3 miesiące zagranicą, ale i tak miał mnie za nieroba. Miesiąc po zerwaniu dostałam wspaniałą pracę, stanowisko i zarobki o jakich nawet nie marzyłam. Teraz boję się z kimkolwiek innym związać, bo co będzie jak znowu stracę pracę i nie będę mogła jej znaleźć. Dodam, że mieszkam w bardzo małym miasteczku.

Gość to juz jakas farsa
zawsze szczery, nie analizuję zdania po zdaniu, bo to mija się z celem, chyba widać od razu, w jakim stanie psychicznym jest dziewczyna? Złośliwości mnie bawią, ale w stosunku do równorzędnego przeciwnika, nie wobec leżącego.

Gość lela***
Autorko, a może spotkaj się z kimś, kto pomoże opracować Ci dobre CV, doradzi, jak zachować się na rozmowie kfalifikacyjnej itd. Masz mało pewności siebie, a takim osobom trudno znależć pracę.

Gość lela***
kwalifikacyjnej *

Gość to juz jakas farsa
skoro nie widzisz, to się domyśl i połącz fakty, używanie mózgu nie boli