Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerazony27

kobieta- perfekcjonistka,pomocy..

Polecane posty

Gość przerazony27

Witam wszystkich.,chcialbym abyscie podzielili sie ze mna doswiadczeniami badz doradzili. Mam 27 lat,moja dziewczyna 23. Jestesmy razem od 3,5 roku i nie wyobrazam sobie zycia bez niej lub z kims innym. Przeraza mnie jednak fakt iz moja kobieta to perfekcjonistka. Wszystko musi miec naj. Nie chodzi tutaj o to,ze sie wywyzsza bo to nie prawda,ma bardzo dobre serce ale o fakt,ze wszystko co robi musi zrobic najlepiej... denerwuje mnie rowniez to,ze przesadnie dba o siebie. Potrafi godzinami siedziec w lazience i robic sobie pelingi,maski,maseczki,potem i inne rozne cuda. Czy wy kobiety tez tak macie? Moja oliwia codziennie stroi sid nawet na glupie zakupy a jej makijaz zawsze musi byc perfekcyjny,codzinnie chodzi w szpilkach co bardzo mnie martwi aby potem na starosc nie przyplacila tego zdrowiem. Jest sliczna dziewczyna bez tego wszystkiego ,co mam robic? Czy to normalne,ze ona tak o siebie dba? Z gory dziekuje za odpowiedzi. Tomek

Gość bolooo
Jak Ci to tak przeszkadza mozesz dac mi jej namiary :D

Gość przerazony27
Kocham ja i nikomu nie oddam:-) poprostu chce wiedziec czy to normalne...

myślę, że Oliwia ma niską samoocenę z jakiegoś powodu i dlatego na siłę samej sobie stara się udowodnic,że zasługuje na to, żeby inni ją docenili.. moze przypłacic to zdrowiem, tak więc słusznie się o nia martwisz, ale raczej bedzie to depresja niz skrzywiony kręgosłup czy problemy z miednicą

Po pewnym czasie i tak Cię rzuci, skoro nie wykazujesz podobnego podejścia, zatem oszczędź sobie późniejszych zmartwień, no chyba, że zaczniesz o siebie bardzo dbać. A temat oczywiście jest założony przez Oliwię :D

Gość zdzicho46
Facet ale masz problem,trzymaj sie tej kobiety bo lepiej nie trafisz. Wolalbys brzydka,niezadbana i leniwa babe? Swiat schodzi na psy...

Gość przerazony27
No wlasnie nie ma niskiej samooceny, musialem dluuugo sie o nia starac bo bylo wielu innych, zreszta ona ma silny charakter i naprawde jest konkretna . .Ona poprostu ma taki sposob bycia, od zawsze taka jest. Dlaczego twierdzisz,ze temat zalozony przez moja dziewczyne?

Gość przerazony27
J.Marucki licze,ze jednak nie rxuci,staram sie jak moge i chce dla niej jak najlepiej,zreszta mamy zaplanowana date slubu :-) wkec gdyby chciala byc z kims innym juz dawno by to zrobila

Gość kornelia kornelia
Hm ja mam podobnie:-) to normalne xachowanie kobiet:-) swoja droga ciekawe czy moj facet tez zali sie na form :p w sumie moze nie,mojemu sie to podoba:-)

nie rozumiesz.. to, że dziewczyna jest konkretna i ma silny charakter potwierdza tylko, że jest perfekcjonistką (dlatego dba o siebie, robi godzinami makijaż, wybiera facetów miesiącami itd.) gdyby o sibeie przestała dbac, chodziła w dresach, bez makijażu i spotykała się z pierwszym lepszym facetem, wtedy nie miałaby powodu, żeby o sobie wysoko myslec ma wysokie mniemanie o sobie Z POWODU tych wszystkich rzeczy i gdyby jej to wszytko zabrac, nie miałaby go na czym zbudowac, rozumiesz? to jak ktoś, kto rośnie w swoich oczach po zdobyciu dobrego stanowiska, a kiedy okazuje się że traci pracę od razu popada w depresję, alkoholizm bo nie może sobie poradzic ze swoim obrazem, gdzie nie jest dyrektorem twoja dziewczyna w jej oczach jest piękną zadbaną kobietą, która ma fajnego faceta i niezłe ciuchy (jest miła, dobra i nie wiem jaka jeszcze bo jej nie znam) ale na to wszystko ciężko pracuje (choby spędzając godziny w łazience) i jesli przestanie to nie będzie już taka fajna jesli nadal nie wiesz o czym piszę, to nie zrozumiesz możesz sobie tłumaczyc, że zqawsze taka była i taki ma sposób zycia - ale jesli tak jest to po co ten temat i pytanie, czy inne kobiety tak mają czy nie? jedna tak mają inne nie, przesadny perfekcjonizm jest tak samo niezdrowy jak kompletny brak dbania o siebie i lenistwo - w obu przypadkach jednak sa podobne podłoża psychiczne innymi słowami - spędzanie codziennie kilku godzin w łazience nie jest normalne i wcześniej czy później dziewczyna pęknie - na przykład urodzi dziecko i nei będzie miała czasu na maseczki albo pieniędzy i wtedy cały jej wypracowany szczegółowo świat poprostu się rozleci na małe kawałeczki a ty będziesz zachodził w głowę czy aby nie ma depresji poporodowej albo cię nie zdradza.. poczytaj o tym

jeszcze jedno - zakładam, że przesadny perfekcjonizm to przesadny pefekcjonizm i nie zakładałbyś tematu na kafeterii, gdyby dziewczyna poprostu dbała o siebie i była ambitna - bo to akurat jest normalne

Gość przerazony27
Rozumiem i dziekuje za uswiadomienie. Mialem przed nia inna dziewczyne ale nie mieszkalismy razem wiec nie wkem ile czasu poswiecala na to wszystko. Przy oliwii czuje sie spelniony,jako facet. Doradzasz aby z nia szczerze o tym porozmawiac? Ale co ja jej powiem? Zeby troche przystopowala? Jak to rozegrac? Dodam jeszcze ze klocimy sie czesto o czystosc w domu,rozumiem odkurzac 4 razy w tygodniu ale nie codziennie 2 razy... bo 'sa smieci'

Gość przerazony27
A jezeli chodzi o kwestie dziecka... obojego tego chcemy i powoli zaczynamy sie starac. Ona nie chciala wczesniej bo twierdzila,ze chce dziecku dac wszystko co najlepsze...milosc,opieke ale i materialnie nie chciala byc zalezna od nikogo. Teraz oboje pracujemy, dosc dobrze jak na polskie realia sie nam powodzi i dopiero teraz stwierdzila,ze to odpowiedni moment.

Gość tequila787
Up