Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyzzzzzzzzz20

problem ze zdrowiem? prosze o odp

Polecane posty

Gość xyzzzzzzzzz20

cześć. mam krępujący problem. Otóż: zawsze odkąd pamiętam bardzo rzadko się wypróżniałem. Raz góra dwa na tydzień [to już święto lasu). A teraz dokładnie od 2 tygodni i dwóch dni się nie wypróżniałem, cały czas boli mnie brzuch, raz tylko zrobiłem małego 'bobka' bo już na siłę próbowałem. Jem wszystko normalnie. Dużo piję. Co o tym myślicie? dlaczego tak jest? brać jakieś tabsy typu Xenna ?

Gość xyzzzzzzzzz20
?

Gość cierpisz na zaparcia
to sie leczy

Gość depresant
moze cos na przeczyszczenie

Gość xyzzzzzzzzz20
nikt nie odpowie? nie wiem co robic

Gość xyzzzzzzzzz20
no wlasnie chce wziac jakas xenne czy cos. ale nie wiem czy brac czy leciec do lekarza. bo ponad dwa tyg to juz chyba przesada a brzuch tak boli ze ;/.

Gość hjyutopop
Masz biały nalot na języku po przebudzeniu?

Gość xyzzzzzzzzz20
up up up

Gość xyzzzzzzzzz20
nie wiem, nie zwracalem na to uwagi w sumie, a co to moze oznaczac?>

Gość magadadadadadada
dziewczyno nie boisz się, że Ci rozerwie jelita???? to juz za długo!!!! ja tez mam problemy z zaparciami, ale bez przesady!!!! jak nie ide 4 dni to juz panikuję. znam przypadek chłopczyka, który nie srał kilka dni bolał go brzuch i bolał, matka jakoś zlekceważyła w końcu pękły mu jelita, doszło do perforacji, zapalenia otrzewnej i kaput. nawet nie zdążyli go do szpitala zawiezc- zgon. dziwię Ci się trochę, że tyle czekasz :(

Gość xyzzzzzzzzz20
?

Gość magadadadadadada
a biały jezyk swiadczy o wielu problemach ze zdrowiem min. np za problemy z trawieniem, żołądkiem, jelitami.

Gość xyzzzzzzzzz20
dzis wezme xenne albo cos. a gdzie mam isc? do lekarza rodzinnego?

Gość też tak maam
a probowales domowych sposobow? suszone sliwki, woda z ogorkow kiszonych?

Gość strączek papryki
zjedz cały jogurt naturalny , śliwki suszone zjedz , jabłek natrzyj z marchewką powinno ruszyć przecież brzuch ci rozsadzi :o

Gość xyzzzzzzzzz20
czy do szpitala na izbe przyjec czy rodzinny? sam juz nie wiem ;/ czy najpierw tabletka sprobowac

Gość xyzzzzzzzzz20
pilem mleko ogorki jadlem. wszystko wciskalem i mieszalem i nic ;/

Gość też tak maam
to nie wiem.. ja bym spróbowała jeszcze zjeść dzisiaj activię tą śliwkową, wypić wody z ogórków kiszonych, zjeść jabłko i zapić mlekiem... albo się porzygasz, albo wypróżnisz :P a jak nie to leć jutro do szpitala bo naprawdę mogą być z tego problemy

Gość xyzzzzzzzzz20
ja juz nie wiem. jestem coraz bardziej przerazony i boje sie tej tabletki bo jak mnie rozsadzi to ;/

Gość xyzzzzzzzzz20
brac xenne?

Gość widocznie fajne fotki
jesli masz tak "od zawsze" to organizm jest do tego przyzwyczajony, ale sa pewne granice;) i to naprawdę dośc niezdrowe jest takie przetrzymywanie tego syfu w jelitach. zakladając ,ze nie cierpisz na jakąś chorobę musisz drastycznie zmienić dietę, bo to ,że jesz "normalnie" i wyprozniasz 2 razy w tygodniu normalne nie jest. na szybkie wypróżnienie polecam słabą, prawię przezroczystą kawe fusiatą( albo zaparz normalnie, a wypij tzw.dolewkę), suszone sliwki,płatki owsiane na wodzie ale takie na gęsto albo wypicie trochę słonej wody. w aptece mozesz kupić jakieś herbatki albo bisacodyl - ale on dziala po jakims czasie. najszybsza będzie po prostu lewatywa z ciepłej wody z mydlem - gruszka do kupienia w aptece;)ewentualnie czopek glicerynowy. tylko zaopatrz sie od razu w dużo wody do picia, zebys sie nie odwodnil.

Gość rtyyui rt
actiwię? jogurt? przy zaparciu trwającym 2 tyg? Takiego zapieczonego gówna żaden jogurt czy śliwka nie ruszy i w ogóle w takim przypadku potrzeban jest diagnostyka co się dzieje z jelitami

Gość xyzzzzzzzzz20
biore senefol. zobaczymy co ze mna bedzie. dobrze ze szpital mam na przeciwko ;/

Gość kvlmgn
Więc ja Tobie odpowiem : Tak naprawde żeby w organiźmie mogły zajść przemiany metaboliczne czyli przemiana materii między innymi w kał. Potrzebne są odpowiednie warunki. Jeśli te warunki nie są w pełni spełnione powstają zaparcia, wzdęcia.... i choroby Moje wskazania : -pij jednodniowy sok z Marchwi Cymes lub Marvit - jedz surową kapuste kiszoną i sok z kapusty - gotuj w rondlu zioła : jeżówkę, czystka, korę - pij kefir, - jedz buraki, - pij kawe -pij 2 łyżki dziennie oliwy z oliwek Wystrzegaj się : -ziemniaków, -bananów, -napojów słodzonych gazowanych typu pepsi, mirinda...... - nie jedz wszelkich rzeczy proszkowanych np sproszkowantych zupek chińskich czy sproszkowanych sosów,

Gość jest ina metoda
gotuj z piec warzyw ziemniaka marchew pietruszke zmiel to blenderew i wipij

Gość jest ina metoda
a wogule to przestaw sie na warzywa i owoce tylko owoce i warzywa bez miesa chleba i ziołowe cherbaty

Gość kvlmgn
zioła : jeżówka, czystek, kora dębu, kora lapacho del^ arco zawierają substancje które stwarzają bakterie , które to z kolei niszczą flore bakteryjną która występuje w układch :pokarmowym i odbytniczym i która jest przyczyną blokady przemiany bakterii. Innymi słowy bakterie zawarte w ww ziołach zwalczają bakterie w org człowieka i przyczyniają się do prawidłowej przemiany materii

Gość kvlmgn
z owoców jedz : jabłka, granaty, suszone śliwki, morele, cytrusy

Gość kvlmgn
obowiązkowo na śniadanie musli zbożowe z owocami suszonymi! Nie pomyl musli z płatkami ściadaniowymi bo są to 2 różne rzeczy!!!!!!!

Gość i co pomoglo ci cos
?