Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sonia1990

Baardzo suche i zniszczone ręce !

Polecane posty

Gość sonia1990

Witam szukam jakiegoś dobrego kremu dla mojej mamy która ma strasznie zniszczone i suche ręce używała sporo kremów żaden nie dawał trwałej poprawy ... stosowała też różne maści itp. żadna wystarczająco nie pomogła .

Gość była_fryzjerka.....89
radzę kupić parafiniarkę + peeling + maska + krem na co dzień parafiniarka to koszt koło 99 zł na allegro peeling nawet z biedronki może być, krem jest dobry "kamill" nie ma co pakować kasy w drogie kremy, chyba że z droższych to neutrogena mogę polecić. no i maskę jakąś. taka parafiniarka działa cuda :)

Gość ulalalalallalalaaaa
krem z witaminą A, z Koszalińskiej firmy kosmetycznej. Jest super!! kosztuje ok 2- 3.50

Gość noblesssse
moczyc rece w cieplej oliwie z oliwek z dodatkiem soku z cytryny

Gość suplementowaccccc
kwasy gla i omega 3 , myć naczynia i scierac kurze w rekawiczkach stosowac krem do rak z mocznikiem (urea) np z rosmanna "isana 5% urea" taki czerwony

Gość suplementowaccccc
no i jeszcze zima chodzic w rekawiczkach, nie moczyc ich na mrozie, nie chuchac w nie itd...

Gość dgs
osikaj se na noc, obleśne, ale działa :D

Gość suplementowaccccc
ja nie mam takiego problemu a stosuje sie do wyzej wymienionych sposobow :P wrecz wszyscy ktorzy sie ze mna witaja komplementuja ze mam takie gladziutkie rece i ze pewnie unikam pracy ;)

Gość zawsze mozna obrac
masc z wit a, 3zł kosztuje w aptece a jest rewelacyjna

Gość polecammmmmmmm
miałam ten sam problem, aż odkryłam peeling cukrowy paloma w słoiczku i krem-maskę z tej samej serii. Efekt niesamowity a wcześniej próbowałam już wszystkiego. Od lirene, przez garnier,oriflame,iwostin, pharmaceris...

niech spróbuje posmarować ręce grubo tłustym kremem. Następnie zawinąć w folię i okręcić ręcznikiem. Po około 20-30 minut wszystko zdjąć. Czynność powtarzać przez parę dni. Da efekty na 100%. Ręce sie wtedy mocno pocą i krem wsiąka w głębsze warstwy skóry. Mam nadzieję, że pomoże . Pozdrawiam

Zamów mamie na allegro masło shea albo olej kokosowy - niech smaruje tym ręce i przez godzinę w rękawiczkach (można w ross takie bawełniane kupić). A najlepszy krem to paradoksalnie taniutki krem z rosmanna - Isana 5% Urea - z mocznikiem, kosztuje ok. 5 zł, a jest fantastyczny. Ewentualnie możesz kupić też krem z Isany, ale do stóp, i nim ręce smarować - ma mocniejsze działanie bo ma 10% urea (mocznika) :) Większość kremów jest delikatna, mało treściwa, i na duże problemy z suchymi dłoniami nieodpowiednia.