Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annnnnnnnnnna

czy to może być ciąża? Prośba o opinię.

Polecane posty

Gość Annnnnnnnnnna

Drogie Kobietki, zwracam się do Was, ponieważ jestem już skołowana...ale zacznijmy od początku ;). KiIka lat (ok. 4) brałam tabletki antykoncepcyjne, zdarzały mi się przerwy w ich zażywaniu - dłuższe lub krótsze, ale zazwyczaj cykl szybko mi się regulował i nie miałam podobnych problemów. Do teraz. Postanowiłam odstawić tabletki anty w sierpniu. Pierwsza miesiączka po odstawieniu pojawiła się jak z zegarkiem w ręce, później były małe odstępstwa - kolejne pojawiały się trochę za wcześnie, trochę za późno, ale zawsze były to odstępstwa dopuszczalne, wahały się nie więcej niż tydzień. W grudniu miesiączka przyszła planowo, dokładnie w sobotę 01.12 - trwała ok. 6 dni i była zupełnie normalna. W okolicach wigilii zauważyłam objawy zbliżającej się następnej @ - ból brzucha, ból piersi...liczyłam, że pojawi się jeszcze przed Sylwestrem, ale tak się nie stało (za to w dniu planowanej @ miałam małe krwawienie, które trwało 1 chwilę...) Kilka dni po Nowym Roku, zaniepokojona spóźnianiem się @ zrobiłam pierwszy test - negatywny, po tygodniu powtórzyłam test - znów negatywny, więc pomyślałam, że to może wina hormonów...i czekałam na okres. Brzuch boli i bolał jak na @, może chwilami trochę mocniej, powinna się już pojawić druga miesiączka, a póki co nie miałam jeszcze pierwszej...Dziś znów zauważyłam kropelkę krwi (jak przed miesiącem) iiii nic...brzuch przestał boleć, a okresu nie widać... Czy mogę być w ciąży, mimo dwóch wyników negatywnych? (Regularnie uprawiam seks zabezpieczając się prezerwatywą) LICZĘ NA WAS.

Gość fjsdcfsdnndknddddddddddddd
Hej ! Powiem Tobie że mam DOKLADNIE taka sama sytuacje. Zalozylam temat na antykoncepcja/plodnosc ale nikt nie odpisał :( Powiedz ,czy zazywalas jakis antybiotyk ? Bo ja tak i zastanawiam się czy to nie przez antybiotyk ?

I jeszcze jedno - czy zawsze kochałaś się z prezerwatywą ?

Gość Annnnnnnnnnna
nie...nie brałam żadnych antybiotyków. robiłaś testy?

Gość Annnnnnnnnnna
tak, ale wcześniej zawsze była długa gra wstępna - bez...

no to jest szansa na ciaze. Dwa testy robiłam,jeden w dzien spodziewnej miesiaczki,drugi-10 dni pozniej. Oba negatywne. Objawy @ mi przeszly .. powinnam dostac 15 stycznia. Dzisiaj 27.....

Dziewczyny, czy naprawdę tak trudno iść do ginekologa? :) A robicie sobie badania na raka szyjki macicy co rok? Zróbcie cytologię przy okazji wizyty :)