Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za mloda..??

czy jestem za mloda na2ke dzieci???

Polecane posty

Gość kaja0009
faktycznie trzeba kogos ciagnac za jezyk! sluchaj swojego faceta poznalam, jak prawie konczyl studia! zaczynal rowniez od gownianych pieniedzy, pozniej umowa az dostal na stale i wszystko w zawodzie. JA rowniez pracuje w zawodzie! nie slyszalas kiedys o stazach organizowanych z PUP? dla mnie to nie hanba isc do PUP i wziac staz. teraz zaproponowali mi umowe. wiem, ze zostane tam, bo jasno mi powiedzieli, ze jestem im potrzebna. owszem pracuje w zawodzie! jestem w ekipie, ktora zajmuje sie duzym projektem, a projekt obejmuje czesc aglomeracji mojego miasta. calosc wynosi prawie 200mln zl. wiesz dlaczego o tym ci pisze? zebys rowniez zauwazyla, ze ja bylam zarejestrowana w PUP, ale walczylam o to, zeby jakos ciagnac koniec z koncem. mi nikt pod nosa nie podrzucil pracy, wyksztalcenia, czy studiow. sama na to pracuje. a jezeli ktos chwali sie zawodowka i mysli, ze to wielki wyczyn...to chyba rozumiesz moje zniechecenie? a co do mojej kasy, to wystarcza nie raz wyjazdy zagraniczne, stypendia erasmusa i w innym kraju rowniez mozesz sobie dorabiac:] a mieszkania w moim miejscie nie sa takie drogie jak w Warszawie. dlatego nas stac.

oki pakowala na lokate ma dopiero 22 lata nie sadze aby az tak duzo zarabiala zeby stac ja bylo na '' wieksze'' mieszkanie - zreszta nie moja sprawa mam to gdzies , chodzi mi tylko o to ze ludzie po zawodoce tez sa potrzebni

Gość kaja0009
mowisz, ze ja wszystko mam...tylko zauwaz, ze na to wszystko musialam zapracowac, a nie polozyc sie dupa do gory i niech mnie facet zapladnia, bo ja mam zawodowke, to se salon pieknosci otworze. trzeba realnie podchodzic do zycia. a dla mojego faceta jestem motywacja, ale wtedy gdy szedl do technikum, zdawal mature i nastepnie wybral studia, to uwierz mi SAM tego chcial, zeby miec cos wiecej. dlatgo takich ludzi szanuje, a nie tych, co mowia, ze im zawodowka wystarczy. mam kolezanke, ktora konczyla zawodowke fryzjerska i poszla pozniej do liceum zaocznego i robi mature? po co? bo chce i wie, ze to jest wazne. dziewczyna jest rok mlodsza ode mnie...widzisz nie kazdy w tym wieku rodzi 2 dzieci i kladize lache na edukacje.

Gość kaja0009
a wzielas pod uwage ze z facetem mieszkaie kupujemy na spolke?:D tego rozum ci nie podpowiedzial? nie zarabiam tyle kasy, ale mialam oszczednosci...kwestia dobrej organizacji.

sorry kaja - twoja poprzednia odpowiedz mi sie nie pokazala. No to super ze sobie dalas rade znaczy ze jest ambitna. Chwala ci za to. Musze sama przyznac ze jezeli zarabialas za granica wyjezdzalas to moglas uzbierac. W takim razie zycze Tobie powodzenia - ale dalej trzymam sie swojego abys nie gnoila ludzmi z zawodowki - gdzyby nie oni nie milibysmy teraz tego co mamy - gospodarka by upadla. a watpie ze sama bys pikela chcleb w domu XD nie oszukumy sie o wiele latwiej jest pojsc do sklepu kupic.

a po co sie tak unosisz? spokojnie nie spinaj sie tak bo ci zaraz zylka peknie :) - tak rozum mi to podpowiedzial - ale dla mnie i tak nie realne bylo to ze oboje pracujecie w Pl i dalibyscie rade uzbierac na calosc w tak krotkim czasie. Teraz wytlumaczylas i jest spoko - po co ta spinka ? hehe wielu mlodych ludzi musi zarabiac na siebie - zaden wyczyn juz ci to napisalam !

JAKAS PORAZKA!!! WJEZDZACIE NA LASKE, KTORA W ZYCIU JUZ COS MA MIMO MLODEGO WIEKU, A BRONICIE TAKIEJ CO NIE MA NIC I TYLKO DZIECI POTRAFI RODZIC??:D I DLATEGO SADZE, ZE CALY TEN WATEK ZALOZONY PRZEZ TA IDIOTKE TO PROWOKACJA, JAK NIC:D

muminka91- Nie ja nie jezdze po niej ani nie bronie autorki sama uwazam ze na 2 dzieci to za wczesnie. Ale chodzi o sam fakt tego jak ona sie wyraza o ludziach ktorzy mniej osiagneli od niej. Tak jak napislaam super ze jest ogarnieta- bo jest i daje sobie rade w zyciu kurde no nie kazdemu powodzi sie az tak w mlodym wieku ale po co tak krytykuje ludzi po zawodowce. A z tymi dziecmi to chodzilo mi ze to jest wyczyn ale jak urodzi to 2 dziecko jak juz faktycznie cos osiagnie.

ehh nie wazne czy prowokacja czy nie - topik zrobil sie interesujacy - kazdy ma prao do swojej opini na ten temat- ja staram sie patrzec obiektywnie na 2 strony medalu.

Gość ło matkoooooooooooooo
kaja0009 jest strasznie zarozumiała i obraża innych tylko dlatego ze maja inne wykształcenie niż ona . ..przykre

Gość kaja0009
a ja mysle inaczej. zadziorna sucz piszesz o czyms innym, dotykasz innej tematyki niz ja, a ja znowu mam cos innego na mysli. masz racje, ze piekarz, fryzjerka i inne takie zawody sa potrzebne, ale ja pisze caly czas o ambicjach, ze warto sie uczyc. rownie dobrze mozna isc do zawodowki i dalej sie ksztalcic. miec jedna prace, a na boku swoj biznes zwiazany ze szkola zawodowa. caly czas mam na mysli, ze rynek pracy jest troche inny niz kiedys i dawniej jakktos robil szkole zawodowa, to byl kims, a teraz juz tak nie jest, bo mlodziez idaca do szkoly ponadgimnazjalnej jest inna. inne kiedys byly wartosci, a teraz sa inne. gdybym nawet konczyla technikum i miala technika z czegokolwiek to chcialabym isc dalej, a bo moze uda mi sie zlapac prace w zawodzie. mi wylacznie chodzi o to, ze nie wolno odwrocic sie tylkiem do szkoly i skonczyc zawodowke, bo swiat sie zmienia. a autorka sama zobacz, ze 2 dzieci, jak dobrze pamietam 20 lat i co? takie super perspektywy ja czekaja? nie sadze. podkresle jeszcze raz, ze ty piszesz o czyms innym i ja, bo masz calkiem inna tematyke na mysli.

Gość kaja0009
do osoby powyzej, a ty lubisz wpieprzac sie w czyjas rozmowe? bo na razie twoje wypowiedzi nic nie wniosly.

Gość ło matkoooooooooooooo
do mnie to było? to jest forum publiczne i będę pisać co chce i kiedy chce:) jak ci nie pasuje to idź sobie pogadaj na gg. Czytam twoje wypowiedzi i stwierdzam fakty ze jesteś zarozumiała i brak Ci pokory.

Gość booooollllliiii
Nie nie jesteś za młoda! Jesteś w sile wieku babcia dzieci tez wiec wszystko ok! Po 30 już się ne chce a babcie są wtedy okolo 60tki i już m sdrowie nie pozwala.

Gość Liliana 1982
Ja urodziłam w wieku 29 lat i dla mnie odpowiedni wiek na dziecko to ok 30 lat nie wcześniej .Tylko ze każdy jest inny i jeżeli Tobie odpowiada bycie młoda mama to nie przejmuj się gadaniem innych bo to Twoje życie.

Gość dziumdziulaczek
ciężko sie czyta niektórych wypowiedzi. jak to nie ma nic.??????? ma to co najwazniejsze, ma rodzine i miłośc. to jest najważniejsze!!! a nie kariera prestiiż wysokie wykształcenie itp. najważniejsza jest rodzina. a dla tych które zaraz napisza że miłościa dzieci nie wykarmi , napewno ze swojego zawodu na chleb zarobi i moze nawet wiecej niż niektóre osoby po studiach(zależy jaki ma zawód). dziewczyna ma 20 lat i ma o wiele wiecej niż inne osoby w jej wieku. za 3 lata bedzie miała 23 lata i dzieci w przedszkolu i bedzie mogła iśc do do pracy

Gość lulllababay
NA DZIECKO TRZEBA MIEC WARUNKI A NIE TAK JAK AUTORKA ROBIC JE "DLA USMIECHU DZIECKA"! LUUUDZIE PRZECIEZ TO PATOLOGIA, A NIE COS NORMALNEGO! gdyby mogla nam sie pochwalic, ze ma prace, jest w trakcie szkoly, bo chce sie uczyc, czy prowadzi swoja firme itd, ale ona nic nie ma! dziecko to nie wszystko w tych czasach! na rozmowie o prace tez powie, ze ma dziecko i to jest jej osiagniecie? sama prowadze rozmowy kawalifikacyjne i rzadko, bo rzadko ale to slyszalam. od razu wiadomo, ze taka osoba nie ma ani doswiadczenia, ani nic. rynek pracy potrzebuje osob kreatywnych, ktore sa dyspozycyjne, a jak posle dzieci w wieku 3 lat, a ona bedzie miala 20 pare lat, to dzieci nie sa robotami, zeby w przedszkolu nie chorowac! jak zachoruja, to kaplica, bo z dziecmi trzeba w domu siedziec! a jaki pracodawca czeste zwolnienia lekarskie przyjmie z przymruzeniem oka? zaden bo sa potrzebni ludzie do pracy! w ogole dla mnie to szczyt glupoty, jak ktos najezdza na osoby kolo 20 lat, ktore zachodza w ciaze, ale ucza sie dalej, a na takie matoly, jak autorka klaszcza dla niej, bo jest kims. osobiscie mi bardziej imponuje mloda matka, ktora nawet pomimo ciazy, czy 2 dzieci uczy sie dalej i stara sie to wszystko jakos polaczyc. mloda wez sie do pracy i do nauki won!

kaja- wlasnie ze mowimy o tym samym. Kazdy ma inne priorytety w zyciu. Jedna idzie do szkoly wyzszej druga nie - ale nie krytykuj i nie wyzywaj takich ludzi tylko dlatego ze maja inne zaineterowania i ambicje niz ty czy ja.

Gość dziumdziulaczek
kazdy ma swoje zdanie ale i tak mysle ze dziewczyna majac 20 lat i 2 dzieci ma wiecej co taka co ma 20 lat i jest na 1 roku studiow. a kiedz obie beda mily po 24 lata to beda w tzm samym czasie szukac pracy z tym ze autorka nie bedzie musiala brac macierzznskiegi i wychowawczego a inne dziewczny po roku czy dwoch taak. i tez jak wroca do pracz a dzieci beda chore to tez ich nikt nie bedzie w pracy trzzmal z ttym ze autorka bedzie miala o dobych pare lat wiecej czasu.dziewczyna ma jeszcye na wszystko czas