Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jujujui

zdecydowalybyscie sie na moim miejscu ba dziecji

Polecane posty

Gość jujujui

Czy zdecydowalybyscie sie na drugie dziecko w moim przypadku bo nie umie sie zdecydowac maz by chcial a ja ciagle rozwazam Maz pracuje dobrze zarabia pracuej od 8 do 16 Ja pracuje dwa razy w tyg a wtym czasie naszego 16 miesiecznego syna zawoze mamie mam po drodze jak jade do pracy ,gdybym miala drugie dziecko zaraz po porodzie rownoez musze isc do pracy raz w tyg na 8 h gdyz w firmie tylko ja zajmuje sie tymi sprawami i nie ccha innego,mimo ze jestem na macierzynskim a w tej sytuacji na wychowawczym ale poszlam na reke i placa mi za te godziny podwojna stawke Mamy swoj dom Maz stara sie pomagac ale nie zawsze mu to wychodzi tzn przy opiece przy dzieci=- Malo pomaga w obowiazkach domowych ,jest balaganiarzem a by posprzatal to musze sie prosic Naz ma 35 lat ja 27 Nasze dziecko czesto choruje tzn grypy itp Sa chwile zebym juz chciala a sa chwile ze jednak chce tylko jedno dziecko. Jestem osoba ktora lubi wygode.z drugiej strony boje sie ze maly bedzie mial do mnie kiedys pretensje ze jest sam .

tak, zdecydowałabym sie. Jednak to Twoje życie i nie bierz mojego zdania jako wyroczni ;) Zycze powodzenia w podjęciu decyzji i pozdrawiam :)

Gość jujujui
A inne mamunie co mysla

Gość ja na Twoim miejscu
bym się nie zdecydowała. Mam tak samo jak Ty, że raz bardzo chcę, a innym razem nie i uważam, że w takiej sytuacji lepiej jest nie mieć dziecka. To nie zabawka ani zachcianka na chwilę.

nie, zawsze mówiłam że będę mieć jedno dziecko i nawet najlepsze warunki bytowe nie zmieniłyby mojego podejścia podobnie jak Ty autorko lobię wygodę i bardzo sobie cenię niezależność, dodatkowo zupełnie nie spełniam się w domu (sprzątanie, pranie, gotowanie itp to są czynności których nienawidzę najbardziej na świecie) i zamknięcie sie w domu na 2-3 lata byłoby dla mnie koszmarem