Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TAK! dla prawdziwych samców!

Czy mężczyzna powinien się wykłócać z kobietą? Coś dla Kafe "mężczyzn"

Polecane posty

Inna sprawa - każdy powinien brać odpowiedzialność za własne słowa i emocje, ale ma też prawo do złości. Jeżeli jedna strona może mówić co chce, a druga cały czas trzyma nerwy na wodzy to taki układ jest niezdrowy.

gdyby w rzeczonym przykładzie kelnerem był mężczyzna, to niezadowolony klient-mężczyzna może go opieprzyć, kelner w duchu go zwyzywa ale grzecznie zawoła szefa kuchni, pogadają sobie i problem z głowy kiedy kelnerką jest kobieta, to niezadowolony klient musi uważać, żeby przypadkiem nie poczuła się dotknięta, biedactwo, a ona przecież tylko tu pracuje :) to dyskryminacja facetów w czystej postaci

@jakos: Zle mnie zrozumialas. Facet, ktory wchodzi w slowna przepychanke z kobieta juz wlasciwie przegral. Moze "wygrac" optycznie powodujac, zeby ja czyms zapchac, ale ogolnie opinie i tak juz bedzie mial slabsza i straci w jej oczach i w oczach innych. @Moorland: czasami trzeba zgeneralizowac, zeby przedstawic problem. To, ze zdarzaja sie wyjatki od reguly, to nie oznacza, ze jest to norma. Czasami trzeba po prostu usrednic.

@mlotkiem: nikogo nie wolno opieprzac, to zwykle chamstwo i plec nie ma tu nic do rzeczy.

oj tam, oj tam. ­ oczywiste jest, że wklejony tekst jest generalizacją. to jest chyba oczywiste :) bo temperament i emocjonalność nie zależą od płci. ­ w wielu znanych mi parach jest odwrotnie - to facet się wkurza o byle co, a kobieta jest opanowana. ­ generalnie chodzi o to, żeby się dobierać w pary z osobą bardziej lub mniej emocjonalną, w zależności od swojego charakteru. bo ludzie bardzo emocjonalni często pomagają tym bardziej skrytym i opanowanym w nauce wyrażania własnym emocji. ­ i nawet ikusia przybiegła, a w dodatku uwierzyła w moją kłótnię z IMO, co stawia ją na pierwszym miejscu wśród pelikanów miesiąca :classic_cool: ­ gratuluję i osobiście przypinam medal z ziemniaka :classic_cool:

Maciek - tak jak uogólniła tamta od przygotowań trwających 5 godzin? To jest ta sama bzdura. Ludzie się opieprzają jak mają do siebie pretensje i zły nastrój. Chamstwo leży w tym co mówią, nie, że się denerwują. Tu dochodzi dyplomacja, czyli powiedzenie "spierdalaj" tak, żeby ten drugi cieszył się na zbliżającą podróż.

przypominam ci żabeczko, że masz w głębokim itd:) a ty tu tak nagle z medalem!:P ale dziękuję:) zachowam na pamiątkę :D

ps. oczywiście dobrze, że się wyjaśniło, że jednak się nie pokłóciliście to bardzo dobrze, że mi to wytłumaczyłaś:P:P:P i zdementowałaś co trzeba:P juz myślałam, że tym razem się nie doczekam :(:P uff:P

Gość na antybiotyku :(
Temat brzmi: "Czy mężczyzna powinien się wykłócać z kobietą?" Ano nie, bo mężczyźni są bardziej logiczni, ale kobiety pokonają ich i tak swoimi argumentami z kosmosu i w ogóle nie na temat. Wszelka dyskusja jest bez sensu. Przykład: kłótnia jest o dzisiejsze brudne skarpetki, a kobieta i tak wypomni mu po drodze wszystkie przewiny z ostatnich 10 lat... :-O

@Moorland: ale o czym innym pisze. Oczywiscie, ze ludzie sie wzajemnie opieprzaja i jest masa facetow, ktorzy potrafia powiedziec spierdalaj nawet do osoby z ktora mieszkaja, a nawet maja z nia dzieci. Ale o czym to swiadczy, jak to o nich swiadczy? Piszemy tu o odbiorze faceta, ktory dal sie sprowokowac kobiecie i poniosly go emocje. I "autorce" tekstu chodzilo o to, ze taki facet jest oceniany negatywnie, jako malo meski itd. W tym znaczeniu, ze rozchwiany emocjonalnie facet nie zapewnie bezpieczenstwa, a zapewnienie bezpieczenstwa, czy chociaz poczucie mozliwosci zapewnienia bezpieczenstwa - jest jednym z synonimow tzw. meskosci. Przeciwienstwem choleryka, histeryka, awanturnika, rozchwianca - jest osoba opanowana, ktora jest utozsamiana z tzw. ostoja;)

Maciusiu, skłonność do kłótni i opieprzania leży w charakterze większości kobiet, więc raczej zwróć się do nich z tym dramatycznym, idealistycznym apelem :)zwłaszcza, że one są podobno twardsze od facetów i maja większe jaja :D o, opieprz ike za byle co :classic_cool: na pewno będzie dotknięta i potulnie zamilknie :D:D:D

Gość o czym tu dyskutować?
Nie tylko mają większe jaja ale i lepiej odśnieżają 😠

no, jasne, że kobiety są lepsze od mężczyzn :) nie mówią zaraz po wejściu do domu po pracy, że są zmęczone, bo np. urzędniczki są zmęczone już w chwili rozpoczęcia pracy :D:D:D

zarówno baba jak i facet potrzebują czasem wyrzucić z siebie negatywne emocje ja tam uważam, że lepiej porządnie się pokłócić a nawet niecenzuralnie "podyskutować" niż wyciągać łapy i naprawdę obie strony są w tej kwestii identyczne

jeśli obie strony są identyczne, to może zmienić temat na następujący: Czy kobieta powinna się wykłócać z mężczyzną? coś dla Kafe "kobiet" :P:P dziwnie wygląda? jak jakiś absurd jak można zarzucać kobiecie, że kłótnia jest niekocieca? :D:D:D

można ostatecznie kobiety to damy.... yyy z założenia:P i im nie wypada:P kłótnia jest taka samo męska jak i kobieca a na dodatek jest zdrowym czynnikiem związku kłótnia- nie wyzwiska i rękoczyny

Gość Zuzanna Amelia & 28
Tam gdzie sa rozne osoby wczesniej czy pozniej dochodzi do jakis roznic zdan a przez to takze spiec. Jesli zawsze wszystko jest w porzadku to ja sie zaczynam zastanawiac na ile taki uklad jest szczery i o co tam chhodzi. Ale na pewno nie powinno sie doprowadzac do zbyt ostrych spiec i rekoczynow.

odnoszę nieodparte wrażenie, że większość z was dyskutuje sama ze sobą i z tekstu nic nie rozumie. ­ gdzie tam widnieje chociaż jedno zdanie o tym, że w związku nigdy nie należy się kłócić, ze trzeba dusić w sobie złe emocje etc..? ­ ano nigdzie. ­ tekst traktuje o tym, żeby nie robić afery z pierdół, z paru słów, które wymknęły nam się pod wpływem emocji. żeby nie podgrzewać atmosfery, gdy druga osoba się gotuje. bo akurat tak ma. ­ albo gdy zrobi coś horrendalnie głupiego, za co chciałoby się jej/jemu spuścić na głowę solidny strumień oskarżeń - powstrzymać się i uspokoić. ­ głupio, że podzielili to akurat wg płci, bo to się akurat kompletnie nie łączy z płcią. są labilni emocjonalnie faceci, są opanowane babki. ­ po prostu trzeba się dobierać na zasadzie ognia i wody - ktoś w związku musi być bardziej opanowany i koniec.

Gość Zuzanna Amelia & 28
Chyba wszyscy sie ze mna zgodza , ze Zelek jest troche ulomna.

Gość Cubarusprófacz
Droga ZAAAAABO- nadużywa się słowa kłótnia ,,,,nie lepiej Konfrontacja w kierunku konstruktywnym z emocjami ale bez wrogości..z obu stron..ludzie nie umieją czytać zewnętrznych ekspresji emocji....KONFRONTACJA.. jest ok.......dla rozumiejących.....i trzepiących pipek o umysłowości ,,elektrody,,

są takie dni i sytuacje gdzie o głupią pierdołę można się pokłócić i po jakimś czasie rozejdzie się "po kościach". Z igły widły robią tylko ci, którzy tych sytuacji nie rozumieją.

a kto powiedział, że dyskutujemy w oparciu o pierwszy post wątku? żelek nigdy nie słyszała, że dyskusja może się rozwinąć i ewoluować? sorry żelek każdy dyskutuje o czym chce nie wiem czemu dałaś sobie prawo "nawracania" dyskusji na pierwotne tory podoba ci się ten tekst czy jaki chooj? a nie- czekaj- starasz się upierdliwie udowodnić, że ten przydługi tekst odpowiednio zinterpretowałaś rozumiem, że w szkole też wiecznie wyrywałaś się z paluchem w górę "ja wiem psze pani, ja wiem" :P dobrze, żelku przyjęliśmy do wiadomości , że tekst odpowiednio przyswoiłaś:) zadowolona?

Gość CuParusprófacz
...to się nazywa kierowanie swymi emocjami...wynika z inteligencji emocjonalnej...KKUUUUUUUUUUrvAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!