Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klakla88

Praca jako masażystka za granicą-pomocy!

Polecane posty

Witam, rok temu skończyłam studia mgr-kierunek fizjoterapia. Trzy miesiące temu wyjechałam do Irlandii w celach zarobkowych, ale teraz jest tu martwy sezon no i nie jest już też tak różowo z pracą jak kiedyś. Wpadłam na pomysł, żeby szukać pracy w zawodzie gdzie indziej, może jakieś cieplejsze kraje. ;) Znalazłam kilka ofert na statkach pasażerskich i w spa głównie w Hiszpanii, ale mam wątpliwości. Chodzi mi głównie o bezpieczeństwo. Niektóre ogłoszenia brzmią dwuznacznie. Wiem jak ciężko jest znaleźć pracę faktycznie jako masażystka a nie jako pani do towarzystwa. :/ No i tutaj pojawia się moja prośba. Mianowicie chciałam prosić o wskazówki gdzie szukać wiarygodnych ofert pracy i pośredników pracy? Do jakiego kraju raczej się nie wybierać? Jeśli jest wśród Was osoba, która już tak pracowała proszę o rady. :) Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam :)

Gość kornelia m.
Co oznaczają konkretne zarobki? W jakiej wielkości mieście mieszkasz? Jak długo szukałaś zatrudnienia?

Gość Malina b.
Miasto ma 150 tysięcy mieszkańców. W najlepszym miesiącu zarobiłam prawie 4 tysiące złotych - jak dla mnie to znakomity w wynik. W moim mieście tyle zarabiają osoby na wysokich stanowiskach. A zresztą - masażystka to bardzo perspektywiczny zawód.

Gość kornelia m.
Powiedz mi jeszcze - ile trwał etap praktyki, ćwiczeń? Tj. ile od szkolenia do rozpoczęcia pracy potrzebowałaś czasu na udoskonalenie umiejętności?

Gość Malina b.
Przez 2 tygodnie tylko patrzyłam, później przez 6 tygodni już pracowałam na klientach. Najpierw mniej wymagających, a później bardziej wymagających. Ci bardziej wymagający po prostu systematycznie chodzą na masaże i wiedzą czego oczekiwać. Po 2 miesiącach już normalnie zarobkowo pracowałam i od tamtej pory żadnej klient mnie nie skrytykował - wszyscy wracają ponownie ;-)

Gość kornelia m.
To wystarczy - najprawdopodobniej sama zabieram się za szkolenia na masażystę. Realne, że skończy się również w tym New nails - poczytałam trochę internet, wychodzi z tego że są ok. Chciałabym przejść przez takie szkolenie, które faktycznie da mi pracę, ale wiem, że to łatwe nie będzie.

Gość Malina b.
Niestety, ale nie ma lekko - to że będziesz dobra wcale nie gwarantuje ci znalezienia zatrudnienia - mogą znaleźć się przecież lepsi. Dobry masażysta zarabia porządne pieniądze, ale musi się rozwijać i mieć zmysł zaspokajania potrzeb klientów ;-)

Gość kornelia m.
Zaklepałam sobie termin szkolenia od 21 marca, czyli niebawem. Trochę obawiam się tego, czy sobie poradzę na szkoleniu zawodowym, ale przecież do odważnych świat należy ;-) Mam nadzieję, że wszystko pójdzie tak, jak powinno.

Gość Malina b.
Nie jest to banalne - ale zakładam, że skoro idziesz od razu na zawodowy, to potrafisz porządnie zaangażować się w pracę. Jeśli się poświęcisz i zaangażujesz, to na pewno zobaczysz tego efekty ;-)

Gość kamila warzecha
Pracuję jako masażystka w Anglii, uczyłam się w Polsce. Zarabiam tam więcej niż moi znajomi, którzy pracują w bankach. Za granicą takie zawody są bardziej doceniane. Pewnie dlatego, że ludzie mają więcej pieniędzy, ale przede wszystkim - cenią prawdziwych fachowców.

Gość kornelia m.
Nie jadę tam po to, aby się przyglądać - chcę z tego dużo wynieść. Tylko mnie zachęciłyście - poczytałam trochę i to rzeczywiście jest zawód, na którym można zarobić niezłe pieniądze ;-)

Gość barabas
kamila warzecha - czy ktos z rodziny jest stomatologiem ? -(bardzo dobrym)

Gość ania mielec
Da się, polskie papiery są brane pod uwagę. Koleżanka pracuje w Uk mając wyłącznie zawodowe szkolenia w Beauty Lux. Pracy miała dziewczyna całe mnóstwo, ale też wiele sie nauczyła w Polsce. Zawód jest co najmniej ciekawy.

Gość doniska
Wszystkiego co potrafię nauczyłam się w właśnie na polskich szkoleniach - absolutnie pozbawione sensu jest studiowanie. Polskie uczelnie do dramat, nepotyzm i całkowite dno jeśli chodzi o poziom. Zaprzeczycie?

Gość gość
Cześć Przebywam teraz w UK. Na stronie internetowej londynek net jest sporo ogłoszeń dotyczących pracy dla masażystek. Niektóre nawet nie wymagają doświadczenia. Czy jest to możliwe?

Gość gość
Doniska, czy naprawdę uważasz, że szkoły uczące zawodu masażysty są nic nie warte i zbędne? Że wystarczą tylko szkolenia? Moim zdaniem podstawą do nazywania się masażystą jest co najmniej zdobycie dyplomu technika masażysty. Ewentualnie ukończenie studiów na kierunku fizjoterapia. Z tego co się orientuję, żadne kursy masażu nie pozwalają na uzyskanie takiego tytułu. O braku możliwości zdobycia wiedzy z anatomii (co jest podstawą w tym zawodzie), fizjologii człowieka już nie wspominając. Masażysta powinien oprócz umiejętności, posiadać dużą wiedzę. Szczerzę wątpię w to, że na kursach jest jej na tyle dużo, aby sprawnie poruszać się w dziedzinie masażu. Pozdrawiam.