Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glupia_irlandiaaaaa

BOZE JAK JA TESKNIE ZA POLSKA ;(;(;(;(

Polecane posty

Gość glupia_irlandiaaaaa

Opiszcie mi polske! Chce ja jeszcze raz ujrzec oczami wyobrazni! ;(

Gość a kiedy widzialas
ją po raz ostatni?

Gość GretaBarboo
a co, samoloty przestały latać? nie przesadzaj; w dzisiejszych czasach do Polski możesz wrócić na weekend za grosze

Gość glupia_irlandiaaaaa
w czerwcu rok temu :(

Gość hrthrthrth
Jest trochę szaro i biednie. Społeczeństwo dość jednolite więc wiemy co i w jakim języku może odpowiedzieć zagadnięta osoba, a to daje poczucie swojskości. Ja mam za oknem widok na blokowisko. Gołębie już zalecają się do siebie a sroki budują gniazda. Jak przeglądasz ogłoszenia o pracę to same ściemy są (wiesz, "sprzedaż bezpośrednia", pizzerman czy stylistka bukietów (jakby nie wiadomo było że chodzi o kucharza który pizzę zrobi, czy o pracownika kwiaciarni)), jeśli masz wykształcenie ale bez znajomości to możesz próbować co najwyżej jechać doić krowy (tylko trzeba napisać po niemiecku że się ma bogate doświadczenie w tej dziedzinie), oczywiście można wtopić i założyć swoją działalność bo taki był wymóg w kolejnym ogłoszeniu... Wiesz, chciałam pozytywnie ale mi się nie udało. Dobrze cię rozumiem ale jednocześnie i zazdroszczę. Tu jest wegetacja, to nie kraj do życia, choć taki piękni, i ludzie szczerzy i w głębi duszy życzliwi, tylko sfrustrowani, i dzieci zdolne ale co z tego...

Gość starykapec
biednie, wstretnue, brudno a rząd robi wszystkich w chooja. oto polska

Gość jeden-cztery
pięknie śnieg opadł na świat, skrzypi pod butami

Gość grałeś kiedyś w fallout
Tak, to Polska :classic_cool:

Gość uiuiuiiuuiui
ha haha ha ha ha tesknisz za polska ahhahaahha za te biedota?? (chodzi mi o ludzi) anglicy po 100kroc lepszymi ludzmi zapamietaj to i nie zaluj

Gość takijeden z dalekich hal
Polska jest piękna, tak jak ją opisał Cyprian Kamil Norwid. "Do kraju tego, gdzie kruszynę chleba. Podnoszą z ziemi przez uszanowanie. Dla darów Nieba.... Tęskno mi, Panie..." Byłem na spacerze przed godziną. Wiesz, jakie piękne są świerki ośnieżone na gałązkach? To jest Polska. Jak piękny jest widok na góry, choć są trochę daleko, ale są tak ładne... Promienie słońca, jak zachodzi, tak pięknie się kładą na śniegu...ech nie da się tego opisać. Kocham Polskę:)

Gość żelazna słomka
Ja do dziestek lat :D nie mieszkam w Polsce, nie byłam chyba z 13, ale i nie mam za kim tęsknić :D bo nie mam w Polsce nic.

Gość werwerwer
Polska, kraj nad Wisłą, piękny, niepodległy, bogaty... ludzie żyją tu powoli, nie mając zmartwień, każdy ma własny dom, dobrą pracę, opieka medyczna i szkolnictwo na najwyższym Światowym poziomie. Nasze wojsko świetnie broni granic, politycy rządzą mądrze, w kraju tysiące kilometrów nowiutkich autostrad, po których jeżdżą prawie same nowe samochody, w miastach pełno zieleni, parków, jezior, wszędzie drogi rowerowe i czyste chodniki. Straż miejska i policja pomagają ludziom, zawsze wskażą drogę, podadzą pomocną dłoń w potrzebie. Przestępczość nie istnieje, ponieważ prawo jest surowe dla bandytów. Ach... POLSKA - cudownie tu żyć !!!

Gość viocha viochart
dokladnie, cudna jest ja tesknieeeee a bylam wszedzie po swiecie latam alw tak pieknej wiosny, zimy ,, jesieni nie ma nigdzie:(

Gość nie masz za czym moja droga.
ja odliczam dni do wyjazdu. nienawidze tego kraju po tym co tu przeszłam i po wyjeździe za granicę--dłuuuugo nie zatęsknię. chyba,że za bliskimi. napewno nie za polską. zresztą--polski juz nie ma.

Gość no, to już wiesz, jak jest
w Polsce - wszyscy narzekają

Gość viocha viochart
ja wirlandii sie mecze , pogoda straszna masakra zimno leje okropnosc kocham pl i tesknie za mrozem:) aleza 6 zl nie bede pracowac

Gość bylam na kursie
relacja z poranka jest cudownie, biały czysty śnieżek pruszy z okna mam widok na piekne gory, przejrzystosc oszałamiajaca za oknem skacza wrobelki, sasiad lopata odgarnia snieg ze swojego podworka, wlasnie mi pomachal i powiedzial "dzien dobry" wlasnie poglaskalam mojego kotka, wypilam herbatke minutke z naszym polskim dobrym miodem, zjadlam oscypka z zurawina dzis mam wolne wiec pojde na przechadzke, moze dokupie troche kabanosow, zyc nie umierac,

Gość żelazna słomka
U mnie jest... słoneczne, ciepłe lato, przeurocza pachnąca wiosna, śliczna złoto brązowa jesień... tylko z białymi zimami bywa gorzej :D choć w tym roku zobaczyłam w końcu dużo śniegu pierwszy raz od 8 lat :)

Gość takbajdelej
kwintesencja twojej wypowiedzi jest herbata minutka - ze polacy nawet herbe najtansza pija :D