Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lll;[[[[[

Fotelik do auta: drogi czy tani?

Polecane posty

Gość asdfghjkzxcvbnm
ja mam fotelik za 1400zł, z bazą isofix, uważam, że skoro mam dobre auto to nie będę żałowała na fotelik dla dziecka, aczkolwiek myślę, że sam samochód ma większe znaczenie niż fotelik.

używany tylko jak masz pewność, że jest bezwypadkowy, a skąd taką pewność wziąć jak nie znasz osoby, od której kupujesz?

Nie dalej jak tydzien temu sama zakladalam podobna dyskusje - i nie zgodze sie z argumentami, ze lepsze auto nie ma znaczenia przy wypadku. Sama jezdze ciezkim bezpiecznym samochodem - latem jadac po zmierzchu przez las uderzylam w przebiegajaca sarne - probowalam hamowac, ale rabnelam ja tak, ze sarne odrzucilo ze 20 metrow przed auto - na aucie nie mialam zadnych zadrapan, rys, jedyne co to zlamala mi sie ramka od tablicy rejestracyjnej - jak przyjechala policja, to nie mogli w to uwierzyc, ze na aucie nic nie widac. Mysle, ze gdybym miala wtedy prawidlowo zapiete pasami dziecko, to nawet w foteliku za 100zl nic by mu sie nie stalo. Zapamietajcie drogie mamy, ze przy wypadku, to samochod pochlania wiecej energii kinetycznej, anizeli fotelik - przy zderzeniu bocznym, to ewentualna kurtyna powietrzna bedzie chronic przez szklem czy odpryskami, a nie drogi fotelik.

Gość qwertyuiop[[[[[
mojej mamy brat z Grecji dokładnie z Aten przyjechał własnym autem (nie najlepszym) tyle kilometrów z 2 dzieci i na fotelikach z niższej półki cenowej, dzieciom było wygodnie ..

Gość Mała007
ATRAPY fotelików to te do 200zł chyba. I te które dodają do WÓZKÓW WIELOFUNKCYJNYCH! Nie mówię tu o tych gdzie w zestawie jest wybór maxi cosi, safety bo te mają jakieś atesty, ew. faktycznie 4 gwizdki jak ten drugi... Mowa o fotelikach-nosidełkach...

Gość jestem jestem:D
ODMULACZ kafe:D

Miarka a ja nie mam argumentów typu "moja mama" "moja siostra" Po prostu nie bede zapinała bo czuję okropny dyskomfort. I tyle.

Gość jestem jestem:D
Też nie zapinałam:) Dopóki nie dostałam pięciu mandatów po stówce:) Po piątym zaczęłam zapinać:)

Gość gość
Cena nie ma znaczenia, ważne jest aby był dostosowany do wieku dziecka i żeby był bezpieczny.

Aaa_wazka - rozumiem, ze nie zapinasz pasow, bo Ci niewygodnie? Wiesz, ze przy ostrym hamowaniu z 40km/h ladujesz glowa w szybie?

Gość jknkjijjhy
w 2011 roku w Ozorkowie (województwo łódzkie) pociąg zderzył się samochodem, na niestrzezonym przejezdzie kolejowym... dziecko w foteliku wypadło z auta .... i przezyło, nic mu się nie stało oprocz powierzchowych obrażen, a nie był to fotel full wypas -auto równiez nie......

Gość MMM333
Lilith-marlie zgadza się, moją siostrę to spotkało, szyba wybita, kręgosłup na szczęście cały ale bolał ja pewnie z dwa tygodnie.