Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Matka z córką

Oczopląs, zimne poty pomocy

Polecane posty

Gość Matka z córką

W czwartek moja mama obudziła się z silnym kęceniem w głowie, miała wrażenie że się zapada, a świat wokół się bardzo silnie kręci. Była biała jak ściana. Jak wypiła troszkę wody od razu zwymiotowała. Ciśnienie miała w normie tak jak i cukier. Była u cukrzyka ale lekarka powiedziała, że nie potrafi pomóc, powtórzyło się dwa dni póżniej, wtedy udałam się z mamą na pogotowie, to powiedziała że jak będzie gorzej tzn będą objawy neurologiczne to jechać na SOR lub dzwonić po karetke, a teraz kazała odwiedzić Neurologa, Laryngologa i ... Psychiatrę. Moja mama już miała na rezonansie sprzed kilku lat kilka mikroudarów, a gdzieś dwa miesiące walczyła z wysokim nadciśnieniem, pomimo że bierze leki bardzo regularnie miała ogromny problem z ciśnieniem (przez dwa tygodnie nie chcialo zejść poniżej 200/100) miała skierowanie do szpitala ale dostala odmowę na piśmie, bo z takim ciśnieniem można żyć wg lekarki z SORu, boję się że to mogą być skutki tamtej walki z ciśnieniem. Wg laryngologa to obecne objawy - trochę już mniejsze tzn uciekanie schodów, wirowanie "świata" ale teraz Bogu dzieki bez tych zimnych potów i ogromnej bladości twarzy to są objawy prawdopodobnie mikroudarów, ale co zrobić jeżeli na SORze nie chcą mojej zbadać, zawsze kończy sie tylko na badaniu krwi i badaniu ciśnienia, ostatnio moją mame wypuścili z ciśnieniem 190/90 twierdząc że jest ok. Że 55 letni cukrzyk to norma!!!!!!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować