Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojtam ojtam

4 zgony po diane 36

Polecane posty

Gość heheeer332
Ja kiedys pisalam tutaj i ostrzegalam dziewczyny przed braniem tabsow diane oraz yasminelle, te ostatnie wycofano w USA!!

Gość jioiojoi
wiecej zgonow jest po aspirynie🖐️

Gość mamYorkaniezawahamsieużyc
a kto zmarl?

Gość Lilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
po plastarch jest to samo, z reszta wszystkie tabletki anty niosa ryzyko zakrzepicy i smierci

Gość gbfdhgfhgfhjuhgjhg
"Wszystkie środki antykoncepcyjne powodują zatory. Od zawsze, na każdej wizycie, każdy ginekolog pyta o stosowaną antykoncepcję i jak się przyzna do naturalnej lub prezerwatyw, to od razu wciska receptę na ten szajs. Bo za to dostaje od koncernów wycieczki do Meksyku i inne profity. O środkach ubocznych ani mru mru...Na szczęście znam drugą stronę medalu z nieoficjalnych źródeł. Nie da się zaszkodzić naturze, prędzej czy później się zemści" xxx to prawda, ja poszłam w wieku 20 lat do ginekologa, to pierwsze co to zapytała czym sie zabezpieczam, jak powiedzialam ze prezerwatywami albo naturalnie, to od razu wciskała recepte, ale powiedzialam ze nie potrzebuje! obecnie mam 28 lat i jestem z pierwszym dzieckiem w ciazy, potrafilismy sie zabezpieczac przez 8 lat i nie wpasc i niepotrzebne mi zadne tabsy!

brałam diane 35 chyba przez 3 lata. do tego mam żylaki kończyn dolnych a więc podwójne ryzyko zakrzepów (na które umarły te kobiety) jakoś żyję ;) albo fuks, albo te kobiety i tak miały umrzeć a branie diane 35 to tylko przypadek i jakaś firma chce zniszczyc konkurencję

Gość w polsce to z 1000 kobiet
miało cięte piersi po dianie i jakos sie tego nie rozgłaśnia A w zjebanej francji afera jakby nie pisało w skutkach ubocznych co diane potrafi jak i inne tabsy

Gość sercowa dziewczyna
Czyli jednak mój ginekolog i kardiolog to mądrzy lekarze. Dostaję tabletki drugiej generacji,które raz że są tańsze,a dwa bezpieczniejsze w kwestii zakrzepów-można po nich łatwiej przytyć-choć mi się to nie zdarzyło,ale nie ma tak wysokiej groźby zakrzepicy. Ryzyko jest aczkolwiek niższe. ginekolog przedstawił mi ryzyka i wyniki badań publikowanych w USA według których leki trzeciej i czwartej generacji niosą wyższe ryzyko zakrzepicy niż te starsze drugiej generacji. dlaczego się ujmuje tym starszym tabletkom? bo... są TAŃSZE a na dodatek są refundowane,więc najtańsze można kupić za 3zł na miesiąc. więc zarobek mizerny. tutaj we Francji też ministerstwo wydało zalecenie wstrzymania się z tabletkami czwartej i trzeciej generacji,a te drugiej są "bez zastrzeżeń". znaczy dawali gorsze i droższe mamiąc pacjentki obietnicami że te nowe to są och i ach. biorę stediril 10lat i mimo arytmii nic się nie dzieje.