Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olkijuhy

Wciągające książki?

Polecane posty

Gość olkijuhy

Hej, polecicie mi jakieś tytuły? Tematyka obojętna, ale nie interesują mnie typowo babskie gnioty w rodzaju "Miłości nad rozlewiskiem" ani tanie kryminały.

Gość ja sem netoperek+
systematyczne oszczędzanie w PKO BP :classic_cool:

Gość nałogowa palaczka 83
50 twarzy greya

Stulecie chirurgów. Autor pokazuje jak ludzkie zycie zostalo zmienione przez wynalezienie anastezji i odkrycie zarazkow, to jak operacje wygladaly przez to makabra...ciekawe jak ktos lubi te klimaty.

Gość wrednamalpaa28
bez mojej zgody i mama kazała mi chorować

Gość Roszka
Również coś mogę zaproponować: "11 minut" Paulo Coelho - po przeczytaniu tej książki było mi bardzo smutno, nie dlatego, że ona takowa jest, ale dlatego, że już się skończyła. Wbrew pozorom nie jest o życiu prostytutki tylko tylko o jej życiu...;) "Oskar i Pani Róża" niby banał bo autor chce nas wziąć na dziecko, chorobę, szpital i umieranie...ale jak mądrze ta droga jest prowadzona. (zawiera również fragmenty gdzie na twarzy maluje się uśmiech) "Tam gdzie spadają Anioły" - smutna, inna, fragmentami (oczami małej Ewy bardzo ciekawa, oczami upadłego Anioła Ave'go pogmatwana, ale jeśli to pogmatwanie zrozumie czytelnik wtedy wpada w zadumę). "Pudełko ze szpilkami" Pleban - zaczęłam czytać i po jakiś kilkunastu stronach odstawiłam ponieważ nie wzbudziła mojego zainteresowania...może do niej wrócę. A obecnie czytam " Nostalgię Anioła" podzielę się wrażeniami. Pozdrawiam

Gość ja się wypowiem
wszystkie książki Cobena

Gość fy ro
miasta pod skałą huberath - uwielbiam!

100 lat samotności - ogólnie bardzo lubię Marqueza, a ta książka to taka jego "wizytówka":P O i jeszcze "Jesień patriarchy" Poza tym to wszystko Pratchetta - dosłownie wszystko, "Dywan" warto przeczytać gdyż był to debiut Terrego :) Świat dysku to oczywistość :D Jeśli lubisz literaturę krążaćą gdzies tam tematycznie koło wojny lub holocaustu to polecam ci "złodziejkę książek", lub absolutnie piękna książka - "siostra smutku" Szefnera. Jeśli chcesz się pośmiać, to oprócz Pratchetta polecam ci "Przygody dobrego wojaka Szwejka" Haska. Z lżejszej literatury to może "Księga bez tytułu", gruba ale lekko się czyta - minusem jest przewidywalność akcji.

a co cię interesuje w takim razie? jest coś konkretnie?

Gość gość
Super książka - http://livro.pl/sluzby-specjalne-podwojna-przykrywka-vega-patryk-sku1120476252.html I ogólnie polecam wszystkie tytuły Vegi czy Górskiego w temacie Mafii i służ specjalnych. Fajnie zobaczyć, jak to wygląda z całkowicie drugiej strony. Dla jednych oczywiste, a dla innych szokujące. Dla mnie po prostu ciekawe. Ogólnie lubię poznawać, jak dane tematy wyglądają od środka.

Gość gość
Nie nówka, ale już bestseller - https://livro.pl/kontratyp-mroz-remigiusz-sku1205734770.html Chyba każdy, kto lubi czytać, dokładnie zna twórczość Mroza. Gość jest po prostu genialny w tym, co robi. Nie sądziłam, że ktokolwiek w Polsce napisze coś, co mnie wciągnie bardziej niż skandynawskie kryminały.

Gość sekondo

Proszę - virtualo.pl/ebook/czas-przeszly-i235503/

Kolejna edycja przygód tego samego bohatera. Może nie tyle przygód, co radzenia sobie z przeciwnikami i rozwiązywania zagadek. Dosyć oryginalny główny bohater, o którym film pewnie część z was już oglądała. To miało bestsellera jeszcze na etapie przedsprzedaży, poważnie 😉