Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znak zapytaniap

Czy za 200 tys lepiej kupić mieszkanie czy wybudować dom ?

Polecane posty

Gość gość
No właśnie, jak się lubi, a mi nie sprawia frajdy koszenie trawy, odśnieżanie, palenie w piecu itp wiec dla mnie lepsze jest mieszkanie, to zalezy co komu pasuje.

Gość gość
W jakim piecu hahaha

Gość gość
Ja duzo rzeczy nie lubie: sprzatac, gotowac, prasowac, ale to robie nikt by mie pomyslal, ze tego nie lubie. Ale prace w ogrodzie uwielbiam

Gość gość
dom z ogrodem :)

Gość gość
Jesli dom to tylko z ogrodem:)

Gość gość
12:47 w normalnym, no na ekogroszek. Chyba, ze gaz lub prąd ale mało kto w domkach to stosuje, bo piec tańszy. Sprzatac trzeba i w domku, i w mieszkaniu, ale w domku tej roboty jest więcej, a nie każdy lubi poświęcać na to czas, ja np wole wyjść na spacer niz kosić trawnik. Wolę ten czas spędzać z rodziną ale rozumiem, ze niektórych taka praca w ogrodzie czy w domu relaksuje, mnie nie :)

Gość gość
Wedlug mnie budowa wlasnego domu to super sprawa, wiesz, wszystko projektujesz wedlug wlasnego pomyslu itp. Wyobraz sobie mieć dzialke w takim miejscu www.dzialki-szczecin.com to moje marzenie

Gość gość
Tylko dom...mieszkanie to katorga. Żyjesz w wspólnocie z sąsiadami, a im wszystko nie pasuje, że dzieci skaczą, że telewizor za głośno, że spod wycieraczki nie zamiastasz, że twoj kot pewnie nasikal na kartce schodowej, że okna na kaltce otwierasz i przeciąg robisz, żebyś nie zaśmiecał wejścia bo gości będą mieć, obgadują, jak się zapatrzysz przed siebie i dzień dobry nie powiesz to już cie przestają lubić itp itd i do tego mieszkanie jest małe, słychać w rurach o czym sąsiedzi rozmawiają, w toalecie słychać nawet jak sąsiad robi kupę i jak opada do muszli klozetowej, musisz znosić to ze ktoś śmieci pod twoimi drzwiami i ciągle musisz się liczyć z innymi. Nie polecam

Gość gość
dom SSO 170m2 + garaż 30 140tys z instalacjami tynkami wylewkami dachówką oknami drewnianymi i drzwiami garażowymi + 2 szt drzwi wejsciowych czyli powiedzmy developerski wychodzi ~290tys a gdzie wykończenie .....

Gość gość
Zanim kupisz mieszkanie lub dom, pomyśl o dofinansowaniu MDM. Ja, dzięki mojej kuzynce dowiedziałam się, że można otrzymać nawet 100.000 dofinansowania, bo właśnie ona taką kwotę otrzymała. To nie są małe pieniądze, zwłaszcza przy tak dużym wydatku, kredycie związanym z kupnem domu. http://mieszkaniedlamlodych.com/limity-w-programie-mieszkanie-dla-mlodych-wymagaja-zmiany/

Gość gość
morze :D

Gość Inga

Zależy, zależy. Ja wolałam zawsze mieć domek. I z mężem zdecydowaliśmy sie na kupno domku pod Krakowem. A w poszukiwaniach i wszystkich formalnościach pomogło nam biuro abc dom.