Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzz

zmęczenie oczu, pogorszenie wzroku

Polecane posty

Gość zzzzzzzzzzzzzzzz

ostatnio często czuję że mam zmęczone oczy. pojawił się też u mnie problem z ostrością widzenia z dużej odległości. obraz nie jest bardzo rozmazany, jednak aby zobaczyć oddalone przedmioty całkiem ostro muszę dłuższą chwilę koncentrować wzrok. na co dzień dużo korzystam z komputera, często się nie wysypiam. czy moje problemy oznaczają pojawiającą się wadę wzroku, czy są po prostu efektem zmęczenia oczu?

Gość gość
Wiesz co, to wcale nie musi być wada, tylko przemęczenie oczu. Wypróbuj kropli nawilżających, polecam Starazolin Hydrobalance. Stosuj kiedy czujesz największe zmęczenie oczu i będzie dobrze ;)

Objawy te mogą być wywołane wadą wzroku i/lub zbyt długa pracą przy komputerze. Dlatego warto wybrać się na badanie wzroku oraz stosować zasadę 20-20-20 polegającą na robieniu przerwy od pracy przy komputerze co 20 minut. Podczas niej należy patrzeć na punkt znajdujący się z dala od nas, minimum 6 metrów (20 stóp) przez 20 sekund.

Gość gość
Jest sporo sposobów - od diety (tu polecam stronę mojeoczy pl), po ćwiczenia ze skupianiem wzroku i odpoczynkiem z zasłoniętymi oczami dłońmi, aż po odpowiednie ich nawilżanie. Jeżeli chodzi o krople, najlepiej sprawdza się u mnie Starazolin Hydrobalance. Ma kwas hialuronowy, więc nawilża tak jak trzeba od razu po zakropleniu.

Gość gość
Tak, na mojeoczy jest sporo fajnych, bo prostych porad. Oprócz tego krople nawilżające Starazolin, więcej przebywania w zielonym otoczeniu, korzystanie z wiosny i będzie dobrze ;)

Gość gość
Polecam sztuczne łzy:Hyal-Drop Multi, Hyabak. Z kropli może byś Starazolin.Lacrimal słaby jest według mnie (szczypią oczy).

Gość czajkool
A ja polecam wejść na stronę http://lutezan.pl/ i poczytać o tym jak powinno się dbać o oczy. Generalnie rzecz biorąc sam suplement diety Lutezan przyjmuję profilaktycznie od ponad 2 miesiecy i nic zlego z moimi oczami sie dzieki temu nie dzieje wiec polecam!

Gość dontka22
mi na zmęczenie oczu najlepiej pomagają czerwone krople Starazolin. bez nich po prostu nie dałabym rady czasem po mega długim dniu przy komputerze w pracy. od patrzenia w te wszystkie tabelki strasznie psuje się wzrok.

Gość rakkin
Też na stronie http://lutezan.pl/ czytałem o tym suplemencie diety i wydaje mi się, że warto się w niego zaopatrzyć. Nie chciałbym żeby mój wzrok się pogorszył chociaż już teraz widzę, że jest gorzej :/

Gość LukaTro8
Ostatnio wprowadziłam dużo zmian, które mają pomóc moim oczom. Przede wszystkim ograniczam używanie telefonu - nie przeglądam na nim nic (wcześniej zdarzało mi się to bardzo często), no i zaczęłam chodzić do okulisty (Centre de la Vision ).

Gość gość
Pomocne przy pogarszającym się wzroku są odpowiednio dobrane okulary. Jeżeli rozglądacie się za odpowiednim miejscem, którym przebadają wam wzrok i pomogą w doborze okularów to skontaktujcie się z www.droko.pl Można im w pełni zaufać.

Gość kajka2

Na pogarszający się wzrok jest wiele opcji, jedną z nich na pewno biedzi laserowa korekcja wzroku, tutaj coś takiego znajdziesz https://www.mavit.pl/zakres-uslug/okulistyka/laserowa-korekcja-wzroku/o-laserowej-korekcji-wzroku/ Moja znajoma nie dawno coś takiego zrobiła u nich i bardzo jest zadowolona, bo nie musi już nosić okularów i polepszył się jej wzrok.

Gość Gość

Aronia,herbatki z aronii i teraz jest sezon na borówki.Mniej czytać,patrzeć na zielone rośliny,drzewa.