Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedi112233

co zrobic po odstawieniu senesu !!???

Polecane posty

Gość jedi112233

Witam i proszę o rade , moze jest ktos w podobnej sytuacji do mnie . Od kidy pamietam miałam kłopoty z wypróżnianiem , ktoś poleci ł mi xenne extra i tak sie zaczęło .Od około 2 lat przyjmowałam ją codziennie stopniowo zwiększając dawki . Teraz gdy dowiedziałam się do czego może to doprowdzić postanowiłam z nią skończyć . Moje jelita same z siebie w ogóle nie cghcą pracowac . Zmieniłam diete jem tylko surowe warzywa , suszone sliwki , kefiry ,activie z otrembami pije czerwona herbate i wode ok 2 litry i dołączyłam colon c . Jestem załamana brzuch mam coraz większy !! Moze kroras z Was ma podobne doswiadczenia bo jestem bardzo ciekawa kiedy praca jelit wróci do normy ...

Gość dafdag
Nie będzie to łatwa sprawa. Powinnaś iść do lekarza, sama możesz nie dać rady. Jeżeli nie chcesz do lekarza, spróbuj syropu lactulosum, można go przyjmować długo i nie rozleniwia jelit, przepisywany jest nawet małym dzieciom. Ja miałam zaburzenia z innych powodów, długo trwało zanim mój organizm wrócił do równowagi, ale da się. Nie złam się czasem i nie wróć do tego świństwa. Powodzenia.

Gość dafdag
A przypomniało mi się jeszcze. Ilość błonnika w diecie należy zwiększać stopniowo. Jeżeli wcześniej było go mało w diecie, układ trawienny może się buntować, no i wzdęcia mogą się nasilać.

Gość jedi112233
Dziekuje kupie jeszcze lactulosum . Jestem załamana bo mam świadomość , że długa droga przede mną .