Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Andziunia

Nie wzięłam 1 tabletki anty, czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Witam drogie Panie, to moje 3 opakowanie tabletek anty w życiu, pierwsze było dailette, lecz się nie sprawdziły, nie wybrałam ich do końca, moja gin kazała kontynuować janine, tak więc teraz mam 2 opakowanie janine. Nie wzięłam 1 tabletki 2 opakowania janine, miałam wziąć 26.01, lecz zapominałam i wzięłam 27.01 dwie jednocześnie, czyli 1 i 2 (tak jak pisało w ulotce). Współżyłam 24.01, bez zabezpieczenia. Czy mogę być w ciąży?

wielokrotnie tak miałam w ciągu 13 lat brania tabletek. W ciąży nie zaszłam. Także bez paniki;)

Dziękuję za odpowiedz, ale to nic, że to moje tak na dobra sprawę 2 opakowanie? Chciałam zapytać jeszcze o okres, w ciągu 7dniowej przerwy powinnam go dostać 19.01 a dostałam 20.01 natomiast skończył mi się 23.01. a powinien trwać dłużej. Czy to normalne?

Gość XLibbyX
nie. to popierrdolone 🖐️

krwawienie w przerwie odstawienia , to nie okres i zazwyczaj trwa krotko 2-3 dni , i jest to tylko jakby plamienie, wiec wszystko jest u ciebie ok...dluzsze krwawienia nie sa dobre przy tabletkach

Gość camerun
prosta odpowiedź. pasi?

tak to normalne. Bywały miesiące, że dostawałam okres nawet 2 dni później niż w poprzednich miesiącach i w ciąży nie byłam. To ile trwa też zależy. Zazwyczaj jest on mniej intensywny niż naturalny (bez tabletek) jednak u mnie też bywało różnie np. w trakcie większego stresu miałam bardziej obfity okres. Wszystko jest normalne i nie należy popadać w rozpacz i nerwy o ciąży;)

Gość w ogromnym przelocie XV
Rozumiem, że był to pierwszy tydzień przerwy, a skoro tak to jak najbardziej jest ryzyko ciąży. Co zresztą jest napisane w ulotce. To, ze ktoś tak milion razy... To nic nie znaczy.

Gość w ogromnym przelocie XV
*tydzień przyjmowania tabletek

Sprawdź w ulotce. W moich jest napisane, że w 3 tygodniu brania mogę zapomnieć tabletki bez obaw, a w 1 i 2 tygodniu wskazana konsultacja z ginem. To pewnie zależy od tabletek... :) Co do okresu - tabletki kończę w poniedziałek, a potrafię dostać i we wtorek i w sobotę.

U mnie tez tak pisze, ale moja gin jak już wcześniej wspominałam, powiedziała, że prawdopodobnie byłam zabezpieczona