Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beacia82

gdzie pieniądze mają być????+

Polecane posty

po krótce.... mam 8 letniego syna... i 8 lat po rozwodzie... mąż nas zostawił jak syn miał 2 miesiące.. wyjechał do Irlandii.... ma 2 żonę i dziecko... do rzeczy: on tam w irlandii pobiera zasiłki na dziecko (nasze także) czyli też na mojego syna.. od 8 lat... i nie przysyła ich na konto syna cyz moje tu w polsce.... neiwiem co robi z ta kasa.. pewnie niezle sobie za nią zyje.. a my tu ledwo koniec z koncem wiązemy... ale o coc hce pytac: cyz jesli on pobiera tam zasiłki na dziecko to powinien przysylać je tu?? tam gdzie ciecko zyje??? czy moze sobie te pienidze wydawac na siebie i na swoje drugie dziecko na ktore tez pobiera 2 zasiłek... ???? cyz moge starac się o zwrot tych pieniazkow zeby dla mojego dziecka zostały przysłane???

Gość myśle,że
a czy ty pobierasz jakieś zasiłki w polsce na dziecko? bo jeśli tak to z tego co w MOPR-ze mi mówili-jeśli facet mieszka za granicą i chce zasilek na dziecko, które jest w PL to oni kontaktują sie z urzędem w Polsce czy matka już coś pobiera-bo oboje nie mogą tego samego zasiłku brać. więc musisz iść do mopru i niech ci powiedzą co zrobić żeby on nie mógł brać tych pieniędzy skoro nie wysyła ich dziecku. a druga sprawa-facet potrzebuje jakieś dane dziecka i jego akt urodzenia (chyba) więc jak mu się udało to wszystko załatwić? i skąd wiesz,że on dostaje tą kase? on ci powiedział? może ściemnia żeby cie wkurzyć?

Gość wredniucha10
""cyz moge starac się o zwrot tych pieniazkow zeby dla mojego dziecka zostały przysłane???"" niestety nie możesz - ale możesz tego złodzieja upieprzyć - zgłoś się do tego MOPR-u i poproś o zaświadczenie, ze pobierasz zasiłki na syna, potem poproś kogoś, kto zna angielski, żeby napisał list do DEPARTMENT OF SOCIAL AND FAMILY AFFAIRS (adresu zgodnego z jego zamieszkaniem poszukaj w necie) wyślij - a kanalia będzie musiała zwrócić nielegalnie pobrany zasiłek + karę za oszustwo - powodzenia!!!

Gość doska11111
nie wiem jak jest w irlandii ale mieszkam i powiem ci jak jest tutaj.zeby dostać zasilek na dziecko(zwykle rodzinne) potrzebny jest akr urodzenia plus paszporty rodziców.Więc jezeli jest tak samo w irlandii to to twoj mąż albo kłamie,albo naciąga państwo.A płaci ci alimenty?

Gość doska11111
mieszkam w uk

wiem że pobiera bo przypadkowo dowiedziałam się o tym... do tego był mu potrzebny akt urodzenia syna..ale to nie był problem bo on jak ojciec moze go dostac z USC w każdej chwili... ja nie pobieram żadnego zasiłku na dziecko bo bagatela mam za duży dochod!!!! (tzn według panstwa oczywiscie ) bo 1300 zł na ręke to jjuz jest bogactwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wiem ze pobiera zasiłek i dzwoniłam juz do MOPR i powiedziano mi ze musze złożyć u nich wniosek.. ze wiem ze on pobiera i dziecku tych pieniedzy nie rpzysyła i juz oni się tym zajmą... alimenty dostaje na syna tak.... ale alimenty alimentami... on dotał alimenty na podstawie swoich zarobków prawda?? a jesli dostaje zasiłek dla dziecka to na potrzeby dziecka teraz....

Gość 1300? i z czego sie cieszyc?
to weź za to sie utrzymaj i dziecko. Jak ktos pisze ze bylby zadowolony to krew mnie zalewa,z czego?! Weż tu przezyj 1300 na dwie osoby. Chora ta Polska.

taaaa.... ja jakos nie jestem zadowolona tym bardziej z mysla ze ojciec zyje jak pączek w masle i dotego bezprawnie bierze zsiłek na moje dziecko za ktore jezdzi sobie na majorki z nowa rodziną i inne miejsca na swiecie.... oczywiscie o dziecku w polsce zapominajac... 1300 zł.. zadowolona??? chyba ze jestes bezrobotny/a wez utrzymaj dziecko, siebie i mieszkanie.... marne szanse na to by normalnie zyc z miesiac na miesiac....

Gość ! Terenia
ja pie­rdole ale se gnoja wybrałaś na ojca swojego dzieciaka :O nie dość, że nie płaci na swojego syna to jeszcze mu zabiera i sobie do dupy ładuje :O a ty autorko jesteś durna, trzeba było go szybciej pogonić!

sam sie szybko pogonił.... 2 miesiace z dzieckiem wytrzymał... a wczesniej była silelanka.. człowiek grął teatr jak nic.. skad mogłam wiedziec :(

Gość powiem i ja....
skoro dzwoniłaś już do MOPR i oni powiedzieli że wystarczy wniosek a resztą oni się zajmą to na co czekasz ?

Gość no tak 1300 to mega kasa
żyć nie umierać:D tak chyba twierdzą Ci co zycia nie znaja:P