Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojnieee

Brak odpowiedzialności materialnej a inwentaryzacja

Polecane posty

Gość ojnieee

Pracuję w sklepie sieciowym i jestem jedynym pracownikiem. W dni wolne zastępuje mnie szefowa. Sklep ma ok 50 m2 ,ale nie ma żadnych zabezpieczeń . 80 % czasu jestem sama na sklepie bez pomocy i ciężko mi upilnować potencjalnych złodziei. Po ostatniej inwentaryzacji okazało się,że brakuje towaru na ok 85 zł . Była to pierwsza moja inwentaryzacja w tym sklepie i pierwsza inwentaryzacja tego sklepu. Szefostwo każe mi spłacić połowę tej kwoty. Mimo,że jest to mała kwota-nie chce jej spłacać bo nie podpisywałam odpowiedzialności materialnej! Co mam zrobić ??

Gość królowa miś
pracodawca ma obowiązek dochować należytej staranności, tzn.mają być zabezpieczenia. Poza tym nie podpisywałaś odpowiedzialności, więc ci mogą skoczyć. A jakbyś podpisywała nawet to musisz to wszystko widzieć co podpisujesz i wiedzieć ile i jakiego towaru jest.

Gość ojnieee
No wszystko fajnie... tylko oni potrącili mi z soboty ... z soboty dostaje kasę do ręki :/ Z wypłaty nie mogli

Gość królowa miś
cwaniaczki ...zaplanowali to, już widać...nawet to potrącenie z soboty, żeby po sobocie się okazało.

Gość królowa miś
ty ich zapytaj czy to zgłosili na policję i nagraj tę rozmowę. I ciekawe co ich księgowa na to i skarbówka. Wiedzą świnie, że ciężko z pracą to tak robią i niedobór sobie zaksięgują, że niby nie sprzedane. I uważaj, żeby nie wymyślili czegoś więcej. A nagranie zachowaj i w razie czego masz jak znalazł pozew o ochronę dóbr osobistych.

Gość uciekali uciekali uciekali...
nrównie dobrze towar mogła zajebać szefowa...

Gość królowa miś
a zabezpieczenia pewnie mają tylko ty o tym nie wiesz, bo by się zesrali ze strachu przed prawdziwymi złodziejami. Nikt by tak nie ryzykował, żeby zostawiać tyle towaru pod okiem jednej naiwnej dziewczyny. Tylko przed tobą taki teatrzyk. Pewnie więcej niż 50% z tego nie mogli ci odtrącić, bo w sob.pewnie niewiele zarabiasz i tylko tak na lewo to można było zrobić. Chcą cię pewnie wyczuć albo nie wiem co.

Gość Alga prim
krotko i węzłowato: szukają kozła ofiarnego - ty nadajesz sie idealnie

Gość królowa miś
chyba,że faktycznie sępią to niech zatrudnią ochroniarza do pilnowania sklepu. Ciekawe czy ten niedobór rozliczyli, pewnie nie, założę się-bo przecież ty im sfinansowałaś część.

Gość nosleep44
www.inventorysolutions.pl polecam pracowac przez tą firmę :)