Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klarka333

20 lat wiek głupoty???

Polecane posty

Gość klarka333

nie wiem co sie ze mna dzieje przez ostatni rok staczam sie tak czuje chodze do szkoly zaocznie tz czasem chodze bo co sobote jest impreza od pt do niedzieli chleje pale i tak caly czas z kolezanka i znajomymi wtedy wydaje sie to fajne ale pzewalam na to wszystkie pieniadze pracy nie moge znalezc bo wydaje mi sie ze gdzie nie pojde to i tak mnie nie przyjma bpo cale wakacje chodzialam na ozmowy.. a do tego zadłużyłam sie dostalam od matki kase na prawko i zaplacilam 500 a 8000 przbimbalam ze tak powiem i dzis matka sie dowiedziala i mam przypal i dociera do mnie ze cos sie dzieje ze mna niedobrego dobrze myśle? czy to jest taki wiek (20) ? poprostu wszystko olewam zatracilam ambicje chyba..

Gość klarka333
tam ma byc 800 nie 8000 pomylka. a moze wy tez tak mieliscie i poprostu minelo z czasem

Gość jakbyś miała 16
toby to nie dziwiło, jesteś skrajnie niedojrzała

Gość niby spoko ale jednak
ja taki wiek przezywałam kilka lat wczesniej. majac 20 lat jestem juz bardziej ogarnięta

czemu zwalasz to na wiek?:D to sie nazywa nieodpowiedzialność, nie czekaj aż minie samo, zrób coś z tym

Gość klarka333
nie umiem nic zrobic tz od tego roku chce sie zapisac na studia zaoczne tez ale musze do tego znalezc prace.. nie wiem czy umiem i czy chce to zmienic.. musialabym chyba kogos poznac zeby zaprzestan z imprezowwaniem a po drugie nie chce stracic znajomych;/

Gość mnjuiji
powiem ci tak, czas zajebiscie szybko leci i nim sie obejrzysz bedziesz miala 30lat. W twoim wieku jeszcze sie nie odczuwa potrzeby stabilizacji, posiadania powaznej pracy, ale gwarantuje ci, ze jak przebimbasz sobie nastepne 5 lat, to obudzisz sie nagle i zobaczysz, ze wszyscy dookola prowadza juz "dorosle" zycie, chodza do powaznych prac, a ty dalej imprezujesz, masz jakies marne wyksztalcenie i zero szans na fajna prace. Zostanie ci tylko zajscie w ciaze i siedzenie w chacie

"musialabym chyba kogos poznac zeby zaprzestan z imprezowwaniem" - gdzie tu jest logika? musisz się zastanowić co jest dla Ciebie ważne a co mniej, jak jest Twój system wartości, zrób sobie jakiś plan itp. itd. czemu nie umiesz żyć bez ludzi? popracuj nad samooceną. :)

Gość klarka333
iem o tym i chce to zmienic. jestem po maturze poprostu za eysoko mierzylam i poszlam do studium zeby gdzies chodzic przz ten rok

Gość klarka333
bo nie chce zrywac kontaktu ze znajomymi z kolezanka trzymamy sie we dwie i balujemy wiem jednak ze do niczego dobrego to nie prowadzi.. a gdy przestane wychodzic z domu ti gdzie kogos poznam?? nie chce jakiegos przymulonego kujonka bo to nie dla mnie ale tez nie chce jakiego zula co bedzuie latal ze innymi ;p nie ma logiki i tyle;/ a najgorsze ze ta kase co nie zaplacilam mam sama skombinowac ale skad nie wiem... wstyydd

Gość klarka333
nie ma tu niikogo kto sie zagubil w tym wieku nie wierze

aha o faceta Ci chodziło. to rozwiąże wszystkie Twoje problemy for sure:D

Gość klarka333
nie praca rozwiaze je ;p

Gość piszac pomijajac fakt
a ja mysle, ze na to nie ma reguly. kazdy ma w zyciu czas, kiedy musi sie wyszalec, przebimbac kase, jedni maja ten czas w szkole jako 16-/17-/18-letni, mlodzi ludzie, inni juz po szkole, innym "odbija" po 30, kiedy sa juz malzonkami i rodzicami... tyle. postaraj sie cos zmienic, zebys nie obudzila sie za 10 lat i nie tkwila ciagle w tym samym (martwym) punkcie, ale nie powiedzialabym, ze na 20 lat to nieodpowiedzialnosc. po prostu mloda jestes jeszcze i tyle. i nie umiesz sie zorganizowac.. bo nie musisz. mama placi itd. nie atakuje Cie teraz, pisze jak jest. gdybys musiala, ogarnelabys sie od razu, a tak.. masz jeszcze czas ;)

Gość DAMIAN123
a ładna jesteś chociaż?

Gość klarka333
tak uwazam sie za atrakcyjna dziewczyne ale to nie ma zbytnio nic do rzeczy

Gość tak, ja sie pogubilam
wyprowadzka z domu w wieku 19 lat. otworzenie oczu, zrozumienie, ile kosztowalo mame wychowanie mnie i mojego rodzenstwa. SAMEJ. zderzenie z rzeczywistoscia, wielkie O K U R W A to jest doroslosc. xxx 20 lat pierwsza praca taka na powaznie, full time, nie bylo sily na nic. 21 lat stanelam na wlasne nogi.. i sie zaczelo. picie, palenie. tez ktos moglby mi powiedziec, ze jestem nieodpowiedzialna. tylko ze ja w wkieu 16 lat bylam grzeczniutka dziewczynka, na nic nie mialam kasy. a teraz sama sobie wszystko oplacam i dlatego dopiero teraz mam ten czas bimbania, wydawania (przez siebie zarobionej) kasy czesto na glupoty :o niesety, ale ktos juz pisal kazdy przezywa to w innym czasie w swoim zyciu. chce sie ogarnac, pewnie, bo przeraza mnie mozliwosc przegrania najlepszego dla mnie czasu (w sensie najwieksza wydajnosc organizmu, mozliwosc koncentracji itd.), ale to nie jest takie latwe, mieszkam sama, nikogo nie mam, jestem indywidualistka i pomimo tego, ze wiem, ze wszystko zalezy wylacznie ode mnie.. to jakos latwiej jest sie staczac niz wziac za siebie :D :P :o

Gość klarka333
ale wiiem ze faceci nie traktuja mnie zbyt powaznie a ja z drugiej str boje sie zangażowacc

Gość klarka333
wlasnie chcesz sie ogranac z jednej str ale gdy zbliza sie weekend to juz nie ma tak ja sobie nie wyobrazam soboty bez baletu ale ty chociaz przewalasz swoja kase to co innego ja wlasnie chce do tego dążyc i jestem zdaniem ze za mlodego trzeba sie wyszalec zeby potem siedziec na tylku ale nie wiem kiedy to zakonczyc i fakt jestem nieodpowiedzialna ;/ zawsze chyba bylam... najgorsze jest ze sie zadluzam czasem i ciezko jest oddac ale szaleje lecz nie puszczam sie jak niektore

Gość DAMIAN123
Fajnie że taka dziewczyna jak ty chociaż próbuje się ogarnąć. Jestem zaskoczony. Teraz pytanie. Czy jesteś gotowa przestać imprezować wziąć odpowiedzialność za swoje życie?

no zebym ja szalala (picie mam na mysli) tylko w weekendy... :o i to na ogol sama, Ty masz chociaz towarzystwo, kuurwa ale jestem w duupie :D :o:o

Gość klarka333
jak to sama pijesz?? mi to nie sprawialo by chyba pryjemnosci. tylko w weekendy od miesiaca bo zimno .. i ograniczylam sie troche juz bo moralniaka mialam

sama, sama :P sluchawki w uszy, muzyka na full lub prawie i jestem kim chce :D:D kiedy mysle o tym na trzezwo to mysle sobie ale to zalosne :o:o bez jaj...

Gość bnbnb
odezwij sie jak mozesz na gg:45888838

Gość klarka333
byla bym gotowa gdybym miala do tego jakie perspektywy... mysle ze robieto z nudow bo nie mam zadnego punktu zaczepienia.. ale juz teraz dokoncze to prawko splace dlug w lipcu zapisze sie na studia i miejmy nadzieje ze znajde prace

Gość klarka333
czemu nie wyjdziesz do ludzi? do jakiegos klubu badz z kolezanka na poiwo np

Gość DAMIAN123
@ tak, ja sie pogubilam po prostu znalazłaś sposób na medytacje. jesteś szczupła?

Gość klarka333
"bnbnb" po co mam sie niby odzywac?

Gość klarka333
co to ma do rzeczy ? damianjakis tam bo nie rozumiem

Gość DAMIAN123
klarka333 słodka z ciebie dziewucha ale niestety tylko brutalne doświadczenie może cie zmienić, lub po prostu po 30 będziesz niedojrzałą samotną matką