Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pity 28

pit 28 prosze o pomoc!

Polecane posty

Gość pity 28

dziewczyny mam problem,jestem na ryczalcie 3%,muszze zlozyc pit 28, nie jestem vatowcem i teraz pytanie czy w rubryczce B.2 p-rzychod wpisuje kwote netto czy brutto ? nie jestem vatowcem!

Gość gfdgg
szybko sie za to wziełas. rozliczona usisz byc do koncatycznia

Gość pity 28
runt to odpowiedziec na temat, a jaki czas bylby dla ciebie odpowiedni? bo widze ze 29 stycznia to za pozno tak?

Gość dsfddhukioloooo
autorko ten pi 28 do konca stycznia tak>>??? a taki zwykly tzn dla osoby fizycznek do kiedy trzeba zlozyc??

Gość iustka80
jak nie jesteś vatowcem to skąd weźmiesz netto/brutto? masz tylko jedną wartość przychodu

Gość pity 28
tak pit 28 do konca stycznia ale o innych to nic nie podpowiem,sama ledwo oarniam ten i jak widzisz nie do konca bo tez pytam

Gość iustka80
tzn tą z wystawianych przez ciebie rachunków, od której liczyłaś 3% dochodowy na zaliczki

ja też dziś dopiero wysyłałam dopiero pita do urzędu skarbowego :o kwotę wpisujesz przed podatkiem i z tego co widzę, to powinno być w rubryce 37

Gość wysoki zuuus
a ja mam takie pytanie- placilam najwyzsze skladki Zus , na spolecznie ok 2.8 tys ile moe z teo odliczyc na picie 28 ?tylko te 674,88?

Gość Biurowa rachunkowa
Jako nieVAT-owiec nie masz netto /brutto, masz brutto tylko! wysoki zuuus- najwyższe składki za cały rok to około 8000zł! nie bardzo rozumiem o czym piszesz,chyba że przychód masz 674,88 wtedy odliczasz do wysokości dochodu czyli 674,88

Gość mama alberta
jest taki program e-pity proponuję zciągnąć tam jest kreator pomoże ci to napewno i możesz wysłać pit przez internet (program darmowy)

Gość wysoki zuuus
dobra to inaczej, za pazdziernik wplacilam spolecznego 2,788,71 zl za listopad 371,84zl spolczengo,moze ktos mi podac kwote jaka moge odliczyc za spoleczne na pit 28 ?

Gość Biurowa rachunkowa
wysoki zuus- dalej nie kumam, wysokosć składki na społeczne za kazdy miesiąc wynosi 674,88zł od kwietnia i składka jest stała, płaciłaś zaległe???? Kwota całego społecznego do odliczenia za 2012rok, jak ktos płacił pełne ZUS-y wynosi 7962,24 i te kwote odlicza sie od przychodu. Zdrowotne 2620,67 i to odlicza się od juz obliczonego podatku!

Gość wysoki zuuus
wysoki zus tzn ze pelna stawka, firma byla zalozona od pazdziernika wiec nie moge odliczyc calego roku , pomoze ktos ile spolecznego moge odliczyc ?jak rozumiem za pazdiernki moge odliczyc 674,88 tak?ale co z tym za 5 dni listopada?ile z tego?

Gość wysoki zuuus
wysokosc skladki wybieram sobie sama , ja placilam 2,8 tys a nie 674,88

Gość Biurowa rachunkowa
Aha, czyli odliczasz składki jakie zapłaciłaś za październik i listopad. Faktycznie czyli proporclonalnie za październik i listopad, od którego dnia zaczełąś działanośc??? te kwoty powyżej coś mi się nie zgadzają, piszesz że za październik zapłąciłaś 2788,71....i czemu za 5 dni listopada??? Wnioskuję że działalośc zlikwidowałąs 6-go.

Gość wysoki zuuus
od 6 listopada choroba ,i stad brak oplat spolecznych , kurcze tak wlasnie mysle ze z te 5 dni proporcjonalnie ale nie wiem jak to obliczyc plus za pazdziernik 674,88

Gość e-deklaracja
taki sobie program oficjalny urzędu skarbowego.... rozlicz się przez internet albo chociaż sciągnij to zainstaluj podaj wszystkie dane o które Cię prosi , nie musisz wysyłac potem tylko przepiszesz na papier i gotowe , on sam oblicza wszystko ...

jeśli nie jesteś vatowcem to nie masz netto/brutto..... jedna kwota na jaką wystawiasz rachunk i to ujmujesz w picie. społeczne odliczać w całości tak jak zapłaciłaś(jeśli w takiej wysokości były należne) a zdrowotną odliczasz od podatku w wysokości 7,75% od podstawy składki pamiętaj że składki płaci się z miesięcznym opóźnieniem-np w grudniu za listopad więc tak też odliczasz to w picie

Gość wysoki zuuus
czyli mam odliczyc ponad 3tys tak? kurka ja juz mam wszytslo wypelnione,brakuje mi tylko tej jednej kwoty na spoleczne

Gość iustka80
Składki odliczmy tylko te zapłacone zus odliczasz w takiej wysokości jaka zapłaciłas w 2012 r, Jeśli za grudzień zapłaciłaś w styczniu 2013, odliczysz w kolejnym roku