Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość areola21

czy moje 5 miesięczne dziecko rozwija się prawidłowo ?

Polecane posty

Gość areola21

moje 5?miesięczne dziecko nie mówi wyraźnie "r" czy iść z nim do logopedy? u państwowego nie ma terminów a prywatny bierze 15zł skąd na to brac? mój konkubent zarabia 5500 ledwo starcza na przyjemności - co za świat... pediatra mnie popedza. że mam iść... bo. już niby za późno ...

Gość ale bym ci
wiesz , myślę ze powinnaś iść do logopedy , a przede wszystkim , musi mieć kontakt z rówieśnikami , zobaczysz że szybko nadrobi . oj ci lekarze naprawdę , takie ździerstwo 15 zł za wizytę? nie żartuj, gdzie tak drogo? matko jedyna jak wy jesteście w stanie wyżyć za tak małe pieniądze? przecież to kpina . opłacisz rachunki i co zostanie na waciki???? ten świat zszedł na psy. A poza tym oplułam monitor jak to przeczytałam :D🖐️

Gość askanadia
u nas 8 zł bierze, rzeczywiście drogich was

Gość co????
5-miesięczne dziecko ma mówić "r"?? nie rozumiem... kto to pisał??

Gość nowezsiejuz
No proszę cię, 5 miesięczne dziecko jeszcze nie mówi prawidłowo??? Co z ciebie za matka! Żałujesz na prywatną wizytę??? A gdzie dobro dziecka? Będzie miało przegrane życie przez twoje skąpstwo!

Gość no w sumie temat
i problem porównywalnie głupi do większości codziiennie na tym forum zakładanych :D

Gość ale bym ci
ej no sorry , chyba nikt nie jest na tyle pusty żeby to łyknąć :D czytać nie umiecie? w sumie tylko jedna się oburzyła, a 3 zrobiły sobie jaja ...

Gość nie napisałaś
a ja widzę 2 oburzone :D

Gość kółko*.
oprócz tematów stałych liczących tysiące wpisów to forum robi się jakimś żartem

Gość edek z polskiego konty
jak tak dalej będzie z jego "r" a ty będziesz żałować pieniędzy na logopede to jak nic dzieć zoastanie płemiełem "p

Gość ale bym ci
nie napisałaś ja, askandia i nowezsiejuz , załapałyśmy temat :) a reszta? ma problem z czytaniem postów poza postem autora :classic_cool:

Gość amelcia3455
super ze są tutaj ludzie z poczuciem humoru w tych czasach ciężko o to;p swoją drogą jak będziesz ćwiczyła to gwarantuję CI że Twój bobas w wieku 8 miesięcy z łatwością wymówi KRÓL KAROL KUOIŁ KRÓLOWEJ KAROLINIE KORALE KOLORU KORALOWEGO:)

Gość areola21
ej dziewczyny bo sąsiadka ze mnie się śmieje że synuś mówi gjyzak.... zamiast gryzak smutno mi z tego powodu... jej Amelcia jak miała 4 miechy czysto i bez problemów mówiła :gryzoń, rowerek, trębacz, truteń... jak było u Was?

Gość aha123456
moja jak tylko się urodzila powiedziala do mnie "dziendobry mamo" tak więc tak naprawdę nie wiem kiedy zaczęła mowic 'r', moze nawet juz w trzecim miesiacu ciąży?

Gość areola21
jak wy to robicie ja mam teraz wrażenie ze moje dziecko to jakieś tyły ma w wymowie:(

Gość nowezsiejuz
aha123456----------no proszę cię, to twoje dziecko jakieś opóźnione jest, moja mówiła już (pełnymi zdaniami!) jako plemnik! Wychylała się z siusiaka taty i rozmawiała z nami na różne tematy. Ale z dzieckiem trzeba pracować od początku, a nie puszczać samopas!

Gość aha123456
ech to faktycznie moja opozniona, ale na szczescie nie tak jak areoli21

Gość areola21
dziewczęta miejcie serce, nie kpijcie z mojego Escejpka:)

Gość areola21
zresztą u mnie dzidzią było jajeczko i trudno było mu wyjść na zewnątrz tak jak twojemu plemniczkowi, dlatego mamy takie tyły.... a jak go wywoływałaś żeby wyszedł pogadać?

Gość nowezsiejuz
areola21-----no wiesz, nie było łatwo, musiałam się mocno napracować żeby mała zaczęła ładnie współpracować...wywoływał ją zawsze dżem wiśniowy i muzyka Wagnera w tle...Wagnera lubi do dziś, aż się boję, że za jakieś 2 miesiące (jak skończy rok) zacznie myśleć o podboju świata

Gość Dzesika
moja Emalia gdy w 3 miesiącu zaczęła siedziec .. pamiętam to do dziś jak pojechaliśmy na obiad do kfc! powiedziała kurczak! i to był jej pierwszy:) wiem że późno jadła mieso ale bałam się wcześniej dac, a no i wiadomo łagodny i trochę jej pogryzlam:)

Gość areola21
.... i dałaś jej z Twoją śliną??

Gość Dzesika
moja Emalia gdy w 3 miesiącu zaczęła siedziec .. pamiętam to do dziś jak pojechaliśmy na obiad do kfc! powiedziała kurczak! i to był jej pierwszy:) wiem że późno jadła mieso ale bałam się wcześniej dac, a no i wiadomo łagodny i trochę jej pogryzlam:)

Gość Dzesika
tak , podobno slina matki ma dużo witamin, więcej niż w mleku matki!!

Gość krkrkkrrrrrrrkkr
tak też o tym słyszałam zwłaszcza jeżeli masz próchnicę działa jeszcze lepiej dziecko szybko zaczyna ząbkować i tutaj UWAGA BEZBOLEŚNIE !!! ponieważ dzięki próchnicy wydobywa się jad żmiji który znieczula dziąsełka dziecka:)

Gość ale bym ci
a to nie wiesz że ślina zawiera środek antybakteryjny? moje córy też nie były w porządku do reszty, starsza dopiero w wieku 2 lat umiała tabliczkę mnożenia i potrafiła równania z dwiema niewiadomymi rozwiązywać , a tak to standard, w wieku 3 mies siadała samodzielnie ,6 mies miała ja zaczęła chodzić , pełnymi zdaniami mówiła jak skończyła 8 mies. Młodsza jest troszkę sprytniejsza , ma 10 mies i recytuje Mickiewicza , gra na fortepianie , wydaje mi się że po kryjomu wiersze pisze ... musze ją kiedyś przyłapać na tym

Gość krkrkkrrrrrrrkkr
no z tymi wierszami to bym zaczęła się martwić kto wie w jakiej epoce żyje...? A jak to romantyzm i nieszczęsliwa miłość... kto wie co jej do głowy strzelli pilnuj jej jak oka w głowie:)

Gość Dzesika
ale super z ta slina:) Emalia będzie miała piękne ząbki:) dziś byliśmy dla odmiany mcdonald mała dała moi do zrozumienia że na to ma ochote gdy leciala reklama w tv a że chyba ma lekko niedowage .. bo jedyne 15 kg biedulka ma 4 mc i waga od tyg stoi w miejscu ... martwię się

Gość DDDDooooo
:)