Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolina_ze_szczebrzeszyna

pomoc dla sąsiadki

Polecane posty

Piszę do was z ogromną prośbą o jakąkolwiek pomoc. Chodzi o moją sąsiadkę. Znalazła się w bardzo ciężkiej sytuacji. Kilka dni temu zmarł jej mąż. Zostawił ją samą z 3 malutkich dzieci. Nie ma żadnych środków do życia. Nie pracuje, bo wychowuje dzieciaki, renty po mężu też nie będzie miała, bo pracował na czarno. Wspólnie z innymi sąsiadami zrobiliśmy listę i każdy daje tyle ile może. Nawet kwoty po 10 zł. Każda pomoc jest na wagę złota. Jesli ktoś mógłby pomóc będę bardzo wdzięczna.

no jesteśmy ale oczekujecie pieniędzy? a może mogą być jakieś ciuchy, paczki z jedzeniem? ile lat mają dzieci? no i co się stało męzowi? :(

Gość tez karolina z ...yna
sorki Karolka, ale naciągaczek tutaj pełno. idz po pomoc do rodziny, sasiadow, znajomych, realnych, ktorzy WIEDZA,że ta wdowa istnieje a nie MUSZĄ WIERZYĆ.

z tego co się orientuję to będzie jej brakować wszystkiego. Na rodzinę nie ma co liczyć. Została praktycznie sama, dlatego właśnie sąsiedzi próbują coś zorganizować, każdy daje co może. Nie chodzi o pieniądze. Przydadzą się na pewno ubranka dla dzieci, żywność. Ona została sama z trójką malutkich dzieci ( 2 chłopców I-II klasa podstawówki i dziewczynka niecałe dwa latka). Jej mąż miał zator płucny i praktycznie zmarł na miejscu, nie zdążył nawet dojechać do szpitala. Karetka zabrała go z ulicy i zmarł w drodze.

Gość ta rodzina potrzebuje
wieloletniej pomocy i od tego jest k.mać nasze opiekuńcze państwo! Powinnaś nagłośnić tę sprawę, to będzie szansa, że coś te dzieciaki dostaną. Rodziny ofiar Smoleńska po pół miliona na osobę dostały, plus 2-3 tysięczna renta na kazde dziecko, gdzie tu można zauwazyć okruch sprawiedliwości?

no własnie nie ma zadnej sprawiedliwości. Tak jest mi szkoda tej dziewczyny i dzieciaków. Sąsiedzi też robią co mogą. Tak jak pisałam wcześniej sąsiadka zrobiła listę i zbiera pieniądze. Nie ważne ile się uzbiera ale na pewno jej to dużo pomoże. Tym bardziej, ze przy dzieciach wydaje się nie tylko na żywność i środki czystości. Ona sama będzie najlepiej wiedziała na co jej potrzeba.

Gość Angleikaa
To zapewne mamadwojki ta ania co tu ciagle naciaga. Nikt normalny nie prosilby o pomoc w internecie. Pomoc kieruje sie do panstwa, lub rozglasnia w miejscowosci, jest mops, kosciol, mozna tez skierowac pomoc do telewizji i pomoc ma odrazu.

Angleikaa- żadna mamadwójki.Ta dziewczyna nawet nie wie jeszcze , że organizujemy dla niej jakąś pomoc. I z pewnością od razu telewizja by pomogła. Zastanów się trochę co piszesz. Takich sytuacji jak ta jest mnóstwo. I ludzie tak samo jak ja- szukają pomocy wszędzie gdzie to możliwe. Nawet w internecie.

Gość kombinatorka domowa
skąd jesteś karolina?

Gość Angleikaa
Udowodnij ta sytuacje bo nikt w ciemno nic nie da. Chociazby pokaz swojego facebooka.

Gość kombinatorka domowa
wejdź na pomocne emamy i tam powinny Ci pomóc.

Napisz na pomocneenamy albo na siepomaga, tam sprawdzają czy to prawda, a potem się dostaje pomoc. Jeśli jest krytyczna i nagła sytuacja to się idzie do osrodka interwencji kryzysowej( są takie w całej Polsce), one po to istnieją żeby właśnie w takich sytuacjach pomogać. Nie licz zaś że ktoś tu uwierzy po tym jak Ancia tu ostro atakowała. Wybacz ale nie mamy możliwiości zweryfikować tej sytuacji dlatego nie powinno się tu prosić.

Gość Angleikaa
Udowodnij ta sytuacje bo nikt nie uwierzy. Miejscowosc podaj moze ktos tu jest z tej miejscowosci to pomoze.

w naszej miejscowości nie ma niestety OIK, jest centrum pomocy rodzinie. Może to coś pomoże. Dziękuję za podpowiedz. Każda wskazówka jest cenna. I szczerze powiedziawszy, ktoś kto naprawdę potrzebuje pomocy, jest w takiej sytuacji jak opisałam wyżej- zapewne wstydziłby się prosić o jedzenie dla dzieci. Ja jestem tylko znajomą, mieszkamy na tej samej ulicy. I naprawdę jest mi jej szkoda..

Gość Angleikaa
No wlasnie sa instytucje i telewizja, a nie internet, gdzie nikt ci nie uwierzy.

Gość 434324234
coś tam dostanie na pewno z mopsu, jest zasiłek od samotnego wychowywania, jako dodatek do zas. rodzinnego, rodzinnego bedzie miec z 300 zł, i tego dodatku chyba 350, to zes tałych swiadczeń, a jeszcze moze sie ubiegac o inne, dorazne

Gość XgX
czy jej maz nazywal sie przemek?

Gość Angleikaa
Dlaczegn nie napiszesz z jakiej miejscowosci jest ta kobieta?.