Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tosiapytosia....

Nadciśnienie w ciąży a kardiolog nie chce mi przepisac lekow

Polecane posty

Gość tosiapytosia....

Ciśnienie waha mi się miedzy 130/90 a 170/100 a lekarz twierdzi ze to jeszcze nie tak zle i mam sie zglosic po leki jak to drugie przekroczy 110. Nie wiem co o tym myślec.

Gość tosiapytosia....
,,,,,

Gość kugułar
Lepiej nie nadużywać żadnych leków podczas ciąży. Sama bym wolała trochę się pomartwić swoim ciśnieniem i nie żreć chemii.

Kobiety ciężarne z nadciśnieniem należą do grupy zwiększonego ryzyka występowania ciężkich powikłań, takich jak odklejenie łożyska, epizody mózgowo-naczyniowe, niewydolność narządowa oraz rozsiane wykrzepianie śródnaczyniowe. Płód jest zagrożony opóźnieniem rozwoju śródmacicznego, wcześniactwem oraz zgonem wewnątrzmacicznym. Zgodnie z zaleceniami Europejskiego Towarzystwa Nadciśnienia Tętniczego i Europejskiego Towarzystwa Kardiologicznego z 2003 roku, za nadciśnienie w ciąży przyjmuje się wartości bezwzględne ciśnienia skurczowego większego lub równego 140 mmHg lub rozkurczowego większego lub równego 90 mmHg. to ja jednak bym wolała trochę tej chemii

Gość asdewq
co ty piszesz nadciśnienie w ciąży TRZEBA leczyć bo wynikać może z tego mnóstwo niepożądanych konsekwencji. Tabletek, których się unika to leków przeciwbólowych albo dziwactw na katar i kaszel przy przeziębieniu. Jak się nie znasz to nie wypisuj głupstw. Autorko a ty idź do innego kardiologa, przynajmniej na konsultacje.

Gość gość
Koniecznie idź do innego kardiologa. ja od dawna leczę się tu: http://www.centrumvitamed.com/ i nigdy nie spotkałam się ze zbagatelizowaniem dolegliwości czy też innych problemów, szczególnie jeśli chodzi o osobę w ciąży.

Gość gość
Po co ci lekarz, kafeterianki cie zdiagnozuja! Szkoda ze recept nie mozecie wypisywac. Bez sensu chodzenie do lekarzy do skutku az dostaniesz leki. Kardiolog chyba wie lepiej niz 5 matek polek z kafeterii. ja tez bym wolal nie zazerac sie lekami jak nie musze, a ty nie musisz, po prostu monitoruj cisnienie i rob codzienne pomiary, jak cos sie zacznie zmieniac, to idz znowu do lekarza

Gość gość
leki na nadcisnienie w ciazy 9konretnie Dopegyt) przepisywał mi ginekolog a nie kardiolog

Gość gość
a za granice bezpieczenstwa podawł mni cisnienie 140/90 przy czym szczegolnie uczulal mnie ze tego 90 nie moge przekroczyc a jakby w razie to mam jechac do szpitala natychmiast

Gość gość
od przepisywania leków w ciąży jest ginekolog a nie kardiolog

Gość gość
zmień lekarz, ja miałam nadciśnienie w ciąży i wiem że to duży problem. Przy wysokim ciśnieniu jest wiele powikłań. Takich jak hipotrofia i ogólnie szybsze starzenie się łożyska. Idź do innego kardiologa, i skonsultuj to z ginekologiem. Są takie specjalne tabletki na ciśnienie w czasie ciąży. Brałam je przez całą ciężę. Ne pamiętam nazwy , ale są.

Gość gość
12.03.14 co ty k***a nie powiesz, mi na nadciśnienie w ciąży przepisywał kardiolog. I musiałam być pod stałym nadzorem jednego i drugiego. debil

Gość gość
kugułar, tak lepiej nie zażywać i stracić dziecko. Z******ta rada. Wiesz co oznacza nadciśnienie w ciąży. Czosnkiem nie wyleczysz, np. hipotrofi płodu,

Gość gość
ja wlasnie dzisiaj tez wrocilam od lekarza z podwyzszonym 130/80 , teraz mierze sama co godzinne i wacha sie roznie 130/81 i 130/83 troche sie wystraszylam ze cos nie tak ale kazal przychodzic codziennie zeby kontrolowac zandych lekow nie dal bo nie mieszkam w polsce i chodze do rodzinnego ale jakby cos mam jechac do szpitala , czy to az takie duzo podwyzszone ??? to moja pierwsza ciaza i sie martwie ;/