Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majamaja3

4 testy pozytywne prawie 9 tydz i brak ciazy ???????

Polecane posty

Gość to gratuluje i napisz co to za
konował robił to pierwsze badanie i usg żeby ostrzec inne kobiety przed nim idiota jakiś by nic nie zauważyć:O dobrze, ze wszystko ok:)

Gość proste autorka dzis jest
W 7tyg6dniu.wiec na usg ma podobny termin wg ostatniej miesiaczki (4 lub 5 zalezy kiedy robila ).Lekarze operuja skonczonymi tygodniami a nie zaokraglaja. W praiwe 9 bedzie za tydz. Ja jestem w 34 tyg i 4 dniu,i nie mowie ze jestem prawie w 36,bo zaokraglajac to 35tc. Moj lekarz i polozne tez zapisuja ze jestem w 34tc.

Gość kurde no wiesz
Ja pirer.... ale maci problem z tymi tygodniami , czy to aż tak istotne???? ważne że ciąża jest żywa ,w miejscu w którym powinna być. autorka kończy 8 tc jutro i zaczyna 9tc co znaczy że dziecko ma ok 7 tygodni życia wewnątrz macicy , autorko nie rozmieniaj sie na drobne :) jesteś po prostu w ciąży i tyle , i wielki chu.... komu do tego który to tydzień i dzień ciąży i czy zarodek rozwija się według książki z 1967r czy 2013r :D

Gość jutro zaczyna 8 tc a nie
konczy.

Gość kurde no wiesz
8.12 pierwsze dzień ostatniej miesiączki jak już ktoś napisał ,nie ma 0 tygodnia ciąży, a tydzień ma 7 dni więc: 15.12 skończony 1 tc 22.12 skończony 2 tc 29.12 skończony 3 tc 5 .01 skończony 4 tc 12.01 skończony 5 tc 19.01 skończony 6 tc 26.01 skończony 7 tc 2 .02 kończy 8 tc 9 .02 kończy 9 tc w taki sposób liczą ginekolodzy , a wiadomo, że zarodek jest młodszy o 2 tyg niż wyliczenie ciąży z OM ciąże liczymy od pierwszego dnia ostatniej miesiączki więc nie ma możliwości żeby wyszło inaczej , chyba że ja mam inny kalendarz

Gość kurde no wiesz
ciąża może być czasem młodsza o 2 tyg przez przesunięcie owulacji

Gość xxxxxxxxxx.xxxxxxxxxxx.xxxxxxx
Ludzie 8 tydzień!!! tu się chyba wypowiadają ludzie co nigdy w ciąży nie byli nawet każdy kalkulator ciążowy powie wam że to 8 tygdzień http://www.ciazowy.pl/kalkulator,ktory-tydzien-ciazy.html a lekarze zazwyczaj pisza tak było w moim przypaku na karcie ciąży 7/8 tydzień!!!!!!!!!!!!!

Gość kurde no wiesz
no to mamy dziś jest 01.02 i to 7 t i 6 d , jutro mamy 02.02 i to będzie 7t i 7 d ? czy skończy 8 tc ?:D chyba skończy 8 tydzien bo nie ma 7 t i 7 d ani 7 t i 8 d tylko kurwa koniec 8 jebanego tygodnia !!!!!!! paniał???????

Gość dziewczyna cieszy się
że jest w ciąży a wy nadal pierdolicie o tych tygodniach

Gość kurde no wiesz
widzisz , czytam i nie odzywałam się do póki nie zaczęły po niej jechać , jakby się okazuje, że to one durne ,problem mają :]

Gość Wiedziałam, że znów
rozpętam piekło :). Melisa dziewczyny i nie dać się tak podpuszczać ;). Poza tym - pytałam Autorki, a nie Pań-Mądralińskich z kafe :D.

Gość kurde no wiesz
"nie chcę być złośliwa ale MUSZĘ zadać to pytanie: KTÓRY TYDZIEŃ OKREŚLIŁ CI LEKARZ ?" to Twoje?

Gość majamaja3
Oj co ja bym nie dala by miec tylko takie problemy jak wy w zyciu :D:D:D Co mi powiedział lekarz? Ze ciaza na etapie 8 TYGODNIA PRAWIDLOWO SIE ROZWIJA :))))))))))))))))!!!! Na tym koniec tej glupiej dyskusji juz nie wspominajac ze temat zupelnie czegos innego dotyczyl;)

Gość majamaja3
P.S przypominam ze od okreslenia tygodnia ciazy jest lekarz a nie specjalistki z forum ;)

Gość owszem, to moje :)
:D

Gość i co z tą ciążą
?

Gość ajpluczak
witam majamaja3- mam identyczna sytuacje jak Ty!własnie zyję w niepewności Niby powinnam miec termin ma listopad, ale nic nie idzie tak jak powinno.Mam dwójke dzieci, córka 7 i syn 3. Ostatni okres miałam 3 lutego-cykle bardzo nieregularne- ostatni 36 dni, test zrobiłam 7 marca- 2 kreski. 13 byłam u lekarza- zupełnie nic nie widac, lekarz mówił, że albo ciaża młodsza, albo nieprawidłowa, 14 beta 160.W sobote 23 marca, dostałam lekkie plamienie wiec poszłam do innej gin powiedziala, ze natychmiast sytuacja do wyjasnienia- bo na usg znowu zupelnie nic(a ja myslałam, ze uslysze serduszko), zadnej ciazy nie widac ani w macicy ani poza nia. Beta w dzisiaj 559, zwariuje od tej niepewności- w środę powtórka bety, moze cos sie wyjasni. Licze i liczę i nic mi nie wychodzi, juz straciłam nadzieje, ze będzie dobrze, ale z dwojga złego wolałabym zwykłe poronienie niz ciaże pozamaciczna. Twoja sytuacja dała mi minimalna nadzieję, a napiszesz mi jakie były Twoje wyniki bety?

Gość jestokok
Autorko GRATULACJE!! jak miło czyta się tak pozytywnie kończące się historie :) duzo zdrówka,pozdrawiam :)