Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Panieneczka Emileczka

Najgłupsze teksty polskich piosenek!

Polecane posty

Wpisujcie, jakie teksty polskich piosenek uważacie za najdurniejsze. Nie chodzi mi oczywiście o parodie - które z natury rzeczy są głupie - i inne utwory z założenia bezsensowne, ale o takie teksty, że miało być z sensem, ale cosik nie wyszło. :D Moje typy są następujące: "W pustej szklance pomarańcze to dobytek mój". "Na podwórzu kundel biały pręży się jak bury kot". "Stara szmata zamiast drzwi!" "Niczym król Karol kupię Ci korale planet i w nich samych przy mnie staniesz". "Pomóż mi, niech spadnie z nieba złoty deszcz!" :D :D :D

Gość argarrddo marryggord
Dno totalne to te głupie Łzy, z tą "piosenką", o "miłości w ubikacji".

Gość kombinatorka domowa
4 osiemnastki Opowiem Wam historię z mego życia, Mały epizod wyjdzie dziś z ukrycia. Cztery kobiety, które wiele dla mnie znaczą, Odkrywam karty, niech wszyscy to zobaczą! Cztery Osiemnastki, tylko w moim samochodzie To jest teraz trendy to jest teraz w modzie, Cztery Osiemnastki, tylko w mojej furze. Lubią być na dole, kiedy ja na górze! Pierwsza była zacna, szprycha jak ta lala Kiedy szła bulwarem, całkiem doskonała! Druga była ciemna, choć nie na umyśle, Lubię czarne laski, o niej właśnie myślę! Cztery Osiemnastki, tylko w moim samochodzie To jest teraz trendy to jest teraz w modzie, Cztery Osiemnastki, tylko w mojej furze, Lubią być na dole, kiedy ja na górze! x2 Trzecia zawadiacka, fajne ma "Co Nieco", Wszyscy goście z miasta, na tę pannę lecą! Czwartej nogi były zawsze w dobrej cenie, Kocham te lalunie, choć się nie ożenię!

Gość a co powiecie na to
"z piekła rodem Katarzyna Moskalami nas zalała"

Gość też coś napiszę
ona tańczy dla mnie... itd + wszystkie teksty disco polo. DNO i jakaś pomyłka muzyczna dla ograniczonych.

Gość fdnhrjds
Jedna z fajniejszych piosenek o dziwnym tekście: Portowy zgiełk, głowa pęka na pół, fałszywy gniew, świata bez bohaterów, ciemne jak noc to miasto co śpi, pilnuj mnie utonę w nim" chociaż przyznam że fajnie się to śpiewa na gitarze!!!!!!

co do pustej szklanki pomaranczy to mam wrażenie że ten bezsens wynika z niedopasowania melodii do tekstu. Bo jest tak: Już pod koniec dnia widzę obraz Twój W pustej szklance pomarańcze- to dobytek mój a zapewne miało być tak: Już pod koniec dnia widzę obraz Twój W pustej szklance pomarańcze- to dobytek mój Dla mnie polska piosenka z najgorszym tekstem to chyba Pectus-jeden moment :)

Gość kto dopuścił taką
Małgośka mówią mi - i tak w kółko. Nie chodzi mi o oryginał, tylko tą, co jak przyjebana w kółko to powtarza i z tego cała piosenka. Kto dopuścił taką przed mikrofon :{

Gość fajnie, że umiesz
1da da da... 2chcę oglądać twoje nogi...

Hehe :D Słyszałam, że ta piosenka "Cztery osiemnastki" ma "drugie dno" i ponoć jest o alufelgach 18 cali, stąd "cztery osiemnastki", które "lubią być na dole, kiedy ja na górze". A że w tekście jest mowa o kobietach, to tylko taka zmyłka. :D Pewnie Tomasz Niecik ma układy z Magdaleną Środą i podsyła jej inspiracje do pisania kolejnych felietonów o szalejącym męskim szowinizmie. W końcu bez takiego "chleba" feministki z głodu by umarły, trzeba je czasem dokarmić. :D

Gość Dansing szus
Dansing szus, dansing szus, dansing szus OŁ OŁ! Dansing szus, dansing szus... I tak w kółko :O

Gość Grajewo
Tomek Niecik pochodzi z Grajewa ,tak jak ja niestety :\.On mysli ze jest tu gwiazda a tak naprawde nabijaja sie z niego.W sumie ma 30 lat a jego zachowania jak na teledyskach to zal.A i jeszcze cos jak byl program Krol Disko to odrazu obstawialismy ze wygra jego dziewczyna :D:D:D

Gość jubfjebjkb
"nagle niebo spada w dół", "nie da w dłoni zamknąć się dwóch dzikich serc", "nazywam się winny" - wszystko z jednej piosenki, dno :o

się tam czepiacie. Dlamnie to najlepsy hit zeszłego sezonu.puszczana na okrągło w RMF .a caly tekst to...barbara strejsent

Gość : to ja
Patty - piszcie na you tube :-) naprawdę warto !!!!! "Odejdź gdzie się da"

Gość Błahahaha .
Elektryczne gitary "Wszystko chuj" byłem w Rio , byłem w majo byłem nawet na Hawajo Byłem na wsi , byłem w mieście byłem nawet w Budapeszcie Wszystko chuj , o ja Wam mówię wszystko chuj Może czasem trochę mniejszy ale później jeszcze większy... A byłem w wojsku i szpitalu w pierdlu i na kupię szmalu byłem w górach i na plaży i żonaty 4 razy wszystko chuj o ja Wam mówię wszystko chuj , może czasem trochę mniejszy ale potem jeszcze większy :D

"Grajewo", znasz może osobiście Tomka N.? W końcu Grajewo to niewielka miejscowość. Moje Police są trochę większe i ciągle natykam się na tych samych ludzi, chociaż z mojego miasta nie pochodzi żadna gwiazda ani nawet "gwiazda". Wrócę też do piosenek Feel, bo one dla mnie w ogóle wszystkie są bezsensowne; rozumiem, że można od czasu do czasu pokusić się na jakąś metaforę, no ale to nie wygląda mi na żadne metafory, tylko na po prostu nieudolnie napisany tekst, byleby pasowało do muzyki i brzmiało "poetycko". Wyszła taka "poezja dla ubogich". A już najgłupszą z tych piosenek jest dla mnie "Jak anioła głos", gdzie pojawia się wspomniany fragment o pomarańczach.

Jak byłam gówniarą nie rozumiałam tej piosenki:o Na koloni wychowawcy ją śpiewali w pokoju u siebie:o już teraz rozumiem:o :p ... wczyno kochana Pokaż mi kolana A ja ci pokaże Stojącego pa... ... liło się w piecu, A w kominie sadza Uciekaj dziewczyno Bo ci zaraz wsa ... w ... dzie rosną grusze, A na gruszach glizdy, Jakie te dziewczyny Mają wielkie pi ... ... sało w gazecie O pewnej kobiecie, Która w Ameryce Pokazała cy ... :o

Gość Grajewo
Panieneczka Emileczka osobiscie nie znam go i nie chce poznac.O nim tak naprawde uslyszano jak dostal wpierdol za piosenke o Grajewie :D.Ktos go zlal az w szpitalu leżał.Grajewo to nala miescina i znaja sie ludzie chociaz z widzenia.Nie interesuje sie taka muzyka i tym czlowiekiem co nie zmienia faktu ze go widuje i wiem gdzie mieszka.

Gość Tak zapytam z ciekawości.
Nigdy nie powiesz:sępie,miłości nie kochasz.

Zawsze z tobą chciałbym być,przez całe lato. NIewiem czemu,ale Ich Troje i przychodzą do głowy i ich głupawe teksty.

Gość jolka54
Nie tylko disco polo ma głupie teksty, a zazwyczaj wszyscy właśnie temu gatunkowi to wypominają. Wiele piosenek popowych i innych mają jeszcze gorszy tekst. Jak sobie przypomnę to napiszę kilka przykładów :)

A oglądaliście na Vivie ,,O co kaman''. Tam są dopiero bzdety na resorach.

Gość No nie tylko disco polo
na przykład piosenka kasi cerekwickiej "potrafie kochac" jest idiotyczna

Np. Inna ma piosenkę:,,no no no no no fire no fire''. Nie wyobrazam sobie,żeby ktoś po polsku śpiewał: ,,nie nie nie nie bez ognia bez ognia''. Dosłownie porażka.

Gość Nikolas Kejdż
ja jestem z Ełku Grajewiaku:D

Gość Nikolas Kejdż
nie zgubie swego dnia, ciepla Twoich rąk, tanca , wolności choćby w Avinion :o

Gość Grajewo
Ajven niedaleko to znaczy skad? Nikolas Kejdż Grajewo pozdrawia Ełk :D