Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość faxasza

Muslimy w Londynie.

Polecane posty

Gość nasza pani
Polacy w Londynie powinni siedziec cicho, bo akurat nasi rodacy w Londynie potrafia sie zachowywac jeszcze gorzej.

Gość judeqasza
Kiedy w koncu wywala to robactwo z Europy? :O

Gość Marcin Szwecja
W Szwecjii jest to samo....

Gość oni sie rozlezli
po calej Europie zachodniej. Jeszcze troche wleza i do Polski bo chca calej Europy. I patrzac na powyzesz komentarze, tak lekcewazace ten problem to im sie uda. Do siebie miejcie pretensje jak wasze corki beda w szmatach na twarzy biegaly i beda kamieniowane za gwalt :O

Gość hanna barbrera
Skoro Brytyjczycy ich toreluja to jakie wy macie prawo, zeby ich dyskryminowac? Aha, pewnie Brytyjczycy powinni byc tolerancyjni tylko w stusunku do Polakow :D (nie, nie mam faceta muslima ani nic z tych rzeczy)

Gość merenda
tak, w stosunku do Polakow i do innych ludzi z podobnego kregu kultury judeo-chrzescijanskiej. Wzglednie innych religii nieagresywnych (mowie o dziesiejszych czasach, a nie o wyprawach krzyzowych) i zdolnych do asymilacji w swieckim spoleczenstwie. Polacy w ogromnej wiekszosci ciezko pracuja, maja 2-3 dzieci, ktore tez sa od malego uczone szacunku do nauki i pracy, nawet jsli starsi nie ucza sie jezyka to z POKORA przyjmuja te swoje ograniczenia. Nie jest tak w przypadku muslimow. Wiec owszem, Anglicy powinni jak najbardziej tolerowac i AKCEPTOWAC Polakow, wiele wnoszacych w angielski system, placacych podatki i dostosowujacych sie do otoczenia (narzekanie za plecami czy na forum nie ejst "brakiem dostosowania" i nie ma zadnych realnych efektow w postaci zamieszek i zaczepek, nie prowadzi tez do oblewania kogokolwiek kwasem). Polska to WAZNY krajunijny, wielka ekonomia, i na chwile obecna radzi sobie lepiej niz cala Europa Srodziemnomorska. I kurde, nie porownujcie zarobkow w euro do cen w PL, W takiej Grecji czy Hiszpanii zarabia sie po 700-800 euro, ale wtedy wynajem miezkania kosztuje adekwatnie 400. Oplaty za rachunki sa wyzsze niz w Polsce. Przeciez w PL tez nikt w malym miasteczku nie placi 1500 za kawalerke. Rozumiem, w Polsce jest ciezko, ale szanujcie sie troche i patrzcie realistycznie. A juz na pewno nasza mentalnosc jest blizsza jakiejkolwiek zachodniej niz muslimska. To chyba nie ejst takie trudne do rozkminienia, co?

Stróże moralności :D wkurzaja mnie tacy fanatycy i szczerze chciałabym osobiście takie gowno powystrzelac. Nie mam nic do żadnej religii świata o ile ma się ją w sercu i zachowuje dla siebie. A te wyprane mózgi co robią? To dopiero się wszystko zaczyna. U mnie na studiach są przyszli islamiści którzy studiują kierunki naukowe żeby ich potem użyć przeciwko nam. Nie żartuje, nawet nauczyciele widzą co się dzieje. Jak przychodzi muslim w sukience na lekcję o ewolucji to nic dobrego z tego nie może wyniknąć. Są grupy młodych islamistów którzy używają swoich tytułów naukowych i sieją propagandę, dają wykłady które wcale nie mają nic wspólnego z prawdą. To jest niebezpieczne.

Gość polamany olowek
merenda dobrze piszesz!!! dlaczego Europa ma byc taka tolerancyjna? czy Muzulmanie sa dla nas? nie, oni krzycza by zabic niewiernych! dlaczego np w UK kazdy skacze kolo nich jak kolo smierdzacego gowna? buduje sie im specjalne sale modlitw, podczas ramadanu maja wiecej przerw w pracy i inne udogodnienia...a ile chrzescijan przebywajacyh np w takim Pakistanie czy Arabii Saudyjskiej by mialo takie przywileje? ostatnio byla afera tez bo pielegniarka nosila krzyzyk na szyi i to urazilo niby odczucia religijne innych osob, zarty na calej linii! to ja powiem, ze np mnie muzulmanska pizama lub burka obraza

"Polska to WAZNY krajunijny, wielka ekonomia, i na chwile obecna radzi sobie lepiej niz cala Europa Srodziemnomorska" xx Tak jak bardzo kocham moj kraj, to szczerze, rozbawlas mnie tym komentarzem. Ostatnio czytalam, ze Polska jest bodajze na 4 badz 3 miejscem od konca w Unii Europejskiej pod wzgledem zarobkow. http://4.bp.blogspot.com/-Dfv6TdkQ_bI/Tw_hLFPacSI/AAAAAAAAAuc/g1FcCTUpMuk/s1600/Bezrobocie-i-zarobki-w-Europie.jpg xx To jest wykres z 2011 roku. W 2012 nasza Polska spadla pozycje nizej. I Litwa nasz przescignela. Nie oszukujmy sie. Jestemy na szarym koncu. Jestemy po prostu biednym panstwem i nie ma co sie pocieszac.

Gość vhgfjhgygf
dlaczego np w UK kazdy skacze kolo nich jak kolo smierdzacego gowna? buduje sie im specjalne sale modlitw, podczas ramadanu maja wiecej przerw w pracy i inne udogodnienia...aile chrzescijan przebywajacyh np w takim Pakistanie czy Arabii Saudyjskiej by mialo takie przywileje?" Mało tego, chrześcijanie nie mają prawa nosić krzyżyka a taka muzulmanka z zasłona na głowie i twarzy jest obskakiwana żeby tylko ktoś nie pomyślal ze jesteśmy nietolerancyjni...Phi...

Dlaczego mówicie, ze muzułmanie są tacy źli? Uważajcie, bo zaraz zlecą się obrońcy uciśnionych:-P

"Mało tego, chrześcijanie nie mają prawa nosić krzyżyka a taka muzulmanka z zasłona na głowie i twarzy jest obskakiwana żeby tylko ktoś nie pomyślal ze jesteśmy nietolerancyjni" Sama nie jestem jakos szczegolnie religijna, ale jesli ktos komus zabrania nosik symbole religijne, to powinno to sie odbywac w obie strony. Czyli jedna strona nie nosi krzyzyka, a druga hijabu/zaslony na twarz. Poza ty, jesli u kogos w pracy muzulmanin ma dluzsza przewe tylko dlatego, ze jest muzulmaninem, to nalezy do zglosic do szefostwa, ewentualnie Zwiazkow Pracy czy innej jednostki w waszym miejscu zamieszkania. To jest dyskryminacja a jak wiadomo, dyskryminacja dziala w obie strony.

Ja ostatnio czatowalam z moim starym kolega z UK. Opowiadal jak byl swiadkiem, kiedy podczas zakupow, to chyba bylo w listopadzie przed Bonfire Night, wszyscy poszli kupowac fajerwerki i przyszla muzulmanka noszaca nikab. Miala cala twarz zakryta, wiec jakas pracownica poprosila ja o okazanie twarzy i dowod osobisty, oczywiscie w prywatnym pokoju. Kobieta sie nie zgodzila i podobno poszla na skarge do szefostwa sklepu, robiac przy tym wielka afere. Zadzwonila nawet po meza, zeby przyszedl. Nie moglam uwierzyc w to co mi opowiadal. Tak sie dzieje naprawde czy to przesada?

Jak zatem widac niektorzy wykorzystuja to, ze nosza burke, zeby nie moc byc zidentyfikowana. To jest duzy problem spoleczny i chyba tak naprawde kazdy boi sie rozpoczac jakies zdrowe dzialania przeci temu.

To żadna przesada niestety. Mnie wkurzaja takie muzulmanki - ninja. Ze względu na stronę praktyczną. Jak mijam taka na ulicy to ZAWSZE się z nią trochę pogibam w jedną i w drugą stronę bo za cholerę nie wiem po której stronie będzie szła ( to tylko pokazuje jak bardzo kontakt wzrokowy jest ważny. Tak samo jak przechodzi taka przez ulicę...nigdy nie wiadomo kiedy wyskoczy bo jej się zachce przejść przez ulicę bez żadnego ostrzeżenia!!! Pod zasłona nie widac zamiarów. Juz nie wspomnę ze nigdy nie wiadomo czy to kobieta...

Raczej kobiety... Widac po oczach ;) Ja nigdy z muzulmanami starcia nie mialam, pamietam paru ze studiow, byli w porzadku. Dziewczyny nie nosily hijabow, zzyly sie z cala grupa. Ale pamietam jak mijalam na waskim chodniku niejdnokronie jakas muzulmanke w czarnych szatach i wlasnie to o czym piszesz Charmsy, to mijanie bylo dla mnie nieciekawym przezyciem, bo pare razy taka pani otarla sie o mnie,nawet jak zeszlam z drogi, to i tak odnioslam wrazenie jakby nawet jeszcze bardziej w moja strone sie przyblizyla. Takie sytuacje wkurzaja. Poza tymi "akcjami na chodniku" nic wiecej mi sie nie przydarzylo. Ale to bylo kilka lat temu. Nie wiem jak jest teraz, czy gorzej czy lepiej. Z tego co czytam, zbyt rozowo nie jest.

Gość bejgun
ja raz takiej nadepnelam w metrze na schodach na ta dluga szate to sie tak wydarla na mnie jakbym jej conajmniej torebke z reki wyrwala! floga sie to po podlodze, w metrze scisk i tlum to nawet nie ma jak sie pod nogi patrzec. a najlepsze jest to ze podobno w koranie wcale nie ma takiego nakazu noszenia tych zakrywajacyh szat a te durne baby i ich mezowie chyba sobie sami takie zasady narzucaja..

Gość przerazona emigrantka
nie, w Koranie nie ma takiego nakazu:) Masz racje. Ja nie mieszkam w Londynie, a w jednym z krajow skandynawskich i jak pewnie wiecie w Danii tez byla afera z islamistami, ktorzy zakazali choinki na osiedlu. To jest straszne po prostu co oni wyprawiaja, ja przez to nie ufam nawet tym muzlmanom, ktorzy sa bardziej "europejscy". Mieszkam w miejscu, ze dookola sa sami biali, pracuje na posadzie panstwowej i tu niestety sa juz ci europejscy muzlmanie, ale to duza mniejszosc. Oni potepiaja to co robia ci "nie europejscy", potepiaja to co dzieje sie w Londynie, cala akcje z choinka, ale zastanawiam sie czy robia to dlatego by zdobyc zaufanie czy naprawde:O Nie wiem jak niektore kraje europejskie mogly na to wszystko pozwoli., w kraju, w ktorym mieszkam sa meczety, a czy u nich sa koscioly? Tolerancja jest w porzadku, ale w tym wypadku powinna byc to tolerancja kontrolowana. Szkoda, ze te tak dobrze rozwiniete ospodarczo kraje tak strasznie to zaniedbaly.

Gość Potęga w przeszłości
cień teraźniejszości .....to Europa niestety Kiedyś nasi przodkowie nie przjemowali się tak innymi tylko podbijali ich zabijali i oni rządzili byliśmy zdobywcami a to my wprowadzaliśmy reguły wszyscy szanowali Europejczyków a teraz ? Europa multi-kulti ? jest słaba tolerancyjna i zniewieściała społeczeńswtow ginie a jacyś debilni fantycy religijni chcą nam wskazywać miejsce w szeregu .... do tego jeszcze jakby przyjechali i coś wnieśli do tego kraju ale nie oni muszą podkreślać swoją inność nazywać nas niewiernymi psami palić nasze flagi itp itd. nie potrafią docenić gościnności tylko tworzą w czyimś państwie swoje takie mini państwo wnoszą tylko rozboje gwałty i inne przestępstwa nie licząc hordy bahorów .....

Gość tywyy
a najlepsze jest to ze podobno w koranie wcale nie ma takiego nakazu noszenia tych zakrywajacyh szat a te durne baby i ich mezowie chyba sobie sami takie zasady narzucaja.. To jest po to żeby arabowie muzłumanie mogli odróżnić swoje kobiety od innych.....a dokładniej by nie padły ofiarą gwałtu .....

Gość tywyy
Tolerancja jest w porzadku, Mnie nie przekonuje europa multi kulti jak to ktoś świetnie ujął w słowa tolerancja jest trochę oznaką słabości później taki typ włazi Ci na łeb i wali w niego śmiejąc się na maksa

Gość yrethsdfvga
Arabuski są słabi....dobrze że na bliskim wschodzie tyle ich ginie

Gość przerazona emigrantka
tolerancja jest w porzadku czyli tolerujemy islam i pozwalamy modlic sie muzlmanom w ich domach, tolerujemy to, ze oni nie jedza wieprzowiny. Ale tolerancja tradycji w cudzym panstwie to juz przesada:O Chcesz nosic chuste na glowie? Ok, ale nie odmawiaj pokazania twarzy by cie zidentyfikowac i po co do tego specjalne pomieszczenie w ogole? W europie odkrywa sie twarz normalnie, a ze w krajach muzlmanskich nie to jedz tam i tam egzekwuj swoje prawa. Chcesz wprowadzac jakis post w swoje zycie? Ok, ale nie oczekuj dzieki temu specjalnego traktowania w pracy czy gdziekolwiek. Nie pijesz alkoholu bo religia ci zabrania? Ok, ale nie oczekuj tego od innych. Proste, ale wystarczy popuscic co poniektorym, czyli meczet, specjalne traktowanie w pracy, jakies pokoje by twarz pokazywac (wtf???) i sie zaczyna:O Europa nie kontrolowala tolerancji i stad to co jest.

Gość Z mieczem pod drzewem
Oni potepiaja to co robia ci "nie europejscy", potepiaja to co dzieje sie w Londynie, cala akcje z choinka, ale zastanawiam sie czy robia to dlatego by zdobyc zaufanie czy naprawde By zdobyć zaufanie ....dlatego że oni nigdy nie zapominają kim są i skąd pochodzą a kłamią że potępiają tylko dlatego żę boją się gniewu białych tyle

Gość P.S.Y.C.H.O
przerazona emigrantka Masz rację tylko że z nimi tego się nie da załatwić po dobroci tylko trzeba im odciąć łeb maczetą i spojrzeć z uśmiechem na twarzy na ich zimne martwe zwłoki .....