Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdj

aborcja a gwałt

Polecane posty

Gość zdj

Słuchajcie wytłumaczcie mi jedno, nasze polskie prawo dopuszcza legalnie aborcje w 3 przypadkach między innymi gwałtu. Dlaczego w takim razie Kościół tego zakazuje? Lepiej jak kobieta urodzi to dziecko i bedzie patrzeć na nie codziennie i przypominać sobie, że ja zgwałcono a to dziecko ma geny jakiegoś psychopaty, zboczeńca. A co w takim przypadku jeśli zgwałcona zostanie zakonnica? Nie można medycznie zapobiec ciąży, a potem co z zakonu zostanie wydalona dlatego, że ktoś ją zgwałcił i ma dziecko? Czy nadal może być zakonnicą jak gdyby nic sie nie stało?

A dlaczego miałaby zostać wydalona z zakonu? Kościół nie nakazuje nikomu wychowywać takiego dziecka, a "JEDYNIE" donosić ciążę i dziecko urodzić.

Gość zdj
hmm czyli mam rozumieć, że donosić ciąże i oddać do adopcji czy okna życia i nadal może być w zakonie?

Gość Noom
wiele zakonnic rodzi dzieci :D co do kościoła i państwa polskiego to są dwa różne odrębne instytucje

Gość Pytanie_
A skoro gwałcicieli nie skazuje się na karę śmierci tylko dostają śmieszne wyroki, to dlaczego zabijać dziecko, które nie jest niczemu winne?

Gość zdj
to są jakieś wyjątki gdzie kościół pozwala na aborcje? gwałt nie, zagrożenie życia matki nie, a jak zgwałcą 10 letnią dziewczynkę i ciąża z tego będzie- co jest wbrew pozorom mimo wszystko możliwe to co nie dość że ciąża zagraża i jeszcze gwałt, ale nie donosić urodzić bo tak chciał Bóg- bo przecież dziecko jest darem Bożym?

Gość kuffa znowu
ten temat wałkujecie, :o nie macie jeszcze dość? ile można... to już do wyrzygania nudne

Gość Nie--ma
http://www.stopaborcji.pl/index.php/478-czy-aborcja-po-gwalcie-jest-dobra-dla-kobiety Dobrze piszesz Pytanie. Otóż to-co jest winne dziecko ? Nic. Karać inną osobę za czyn innej ? Gdzie tu sens? Raczej powinno się zwiększyć kary dla gwałcicieli.I oczywiście powinni łożyć zza krat na dziecko.Do pracy, a cały zarobek na dziecko. Niezależnie kto je wychowuje(bo rozumiem że matka może miec uraz i nie chcieć).

Gość bejca8925
Ja ubolewam nad tym, że takiego płodu poczętego z gwałtu nie da się wyciąc i wszczepić takiej, co twierdzi, że "dziecko niczemu winne". Ciekawe ile byłoby chętnych... Głupie babska i tyle.

Gość Nie--ma
Uuu widzę komuś się jadu ulało Uważaj na klawiaturę żeby nie wypaliło literek ;)

Gość Nie--ma
"Sprawozdania Rady Ministrów z ostatnich lat wykazują, że w Polsce nie było przypadków aborcji dzieci pochodzących z gwałtu, mimo iż ustawa na to zezwala. Propagatorzy zabijania dzieci wykorzystują jednak właśnie takie przypadki, wyszukując kobiety, które zaszły w ciążę w wyniku gwałtu, aby posługując się nimi zalegalizować dzieciobójstwo na szeroką skalę. Opinia o "dobrodziejstwie" aborcji dla zgwałconej kobiety jest na tyle rozpropagowana, że wielokrotnie "wymyśla się" rzekome gwałty. Tak zrobiły prawniczki w sprawie Roe kontra Wade (legalizacja aborcji w USA), tak zrobiła Gazeta Wyborcza w sprawie tzw. Agaty. Co o tym myślą same kobiety, które poczęły dziecko w wyniku gwałtu? David C. Reardon w swojej książce "Victims and Victors" oddaje głos kobietom, które przeszły przez to doświadczenie. Jedna z nich mówi: "Myślę, że ciężarne ofiary gwałtu są dyskryminowane, ponieważ ludzie myślą, że jesteś stuknięta chcąc urodzić dziecko człowieka, który cię zgwałcił. Jesteśmy postrzegane jako kłamczuchy lub głupie." Swoją historię przedstawi jutro w czasie konferencji prasowej Irene van der Wende, nakłoniona do aborcji swojego dziecka, poczętego w wyniku gwałtu.

Gość moje_zdanieew
Nie--ma Dobry [post, bo wypowiedziach innych widać, ze są zmanipulowanie mass mediami i nie potrafią myśleć samodzielnie tylko powtarzać to co usłysza

Gość Komunikat Ministerstwa Prawdy
Lepiej jak kobieta urodzi to dziecko i bedzie patrzeć na nie codziennie i przypominać sobie, że ja zgwałcono a to dziecko ma geny jakiegoś psychopaty, zboczeńca sa okna zycia gdzie mozna odac takie dziecko

Gość Nie--ma
O dziękuję :) Miło przeczytać dobre słowo. Zawsze wolę myśleć samodzielnie, mediów można posłuchać, ale myśleć trzeba solo :) Pozdrawiam

Gość gość
macie rację g****icieli nie zabija się a niewinne dzieci owszem a czego po odbytej krze nie bierze się od nich alimentów na to dziecko skoro są takie dzieci umieszczane w domach dziecka państwo powinno pociągać do odpowiedzialności tych psychopatów żeby im się rozumy sprostowały nie matka która urodzi jeszcze w dodatku często zwolnią z pracy i co dalej nie ma na nianię to typowa sytuacja i nie ma dochodu i marne grosze od państwa to ofiara cierpi kilkukrotnie to niedopuszczalne. A w zwykłej sytuacji gdy facet rozwodzi się z kobietą to już alimenty płaci a takim kobietą jest naprawdę ciężko każdy by chciał krytykować tylko jak jest w dobrej sytuacji lub jak sam jest g****icielem to przecież trzeba się oczyścić rodzina ma uznawać go za aniołka bronić to musi taki ładnie się prezentować i taka żona jeszcze go broni niewiedząc co ma w domu bo przecież pieniądze przynosi no i pięknie taką samą psychopatką jest taka małżonka gdy dowie się o g****ie i broni takiego zwyrodnialca

Ja rozumiem kobiety które poddały się temu zabiegowi. Niby dziecko niczemu nie winne, ale jak wyobrażę sobie że jakaś piętnastolatka wychowuje dziecko bo jakiś psychopata ją zg****ił i ma rezygnować z wszystkich radości w jej wieku to krew mnie zalewa! Zobaczymy co wy świętoszkowate babska zrobicie w takiej sytuacji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja rozumiem kobiety które poddały się temu zabiegowi. Niby dziecko niczemu nie winne, ale jak wyobrażę sobie że jakaś piętnastolatka wychowuje dziecko bo jakiś psychopata ją zg****ił i ma rezygnować z wszystkich radości w jej wieku to krew mnie zalewa! Zobaczymy co wy świętoszkowate babska zrobicie w takiej sytuacji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Ten tekst mnie powalił - to są jakieś wyjątki gdzie kościół pozwala na aborcje? gwałt nie, zagrożenie życia matki nie, a jak zgwałcą 10 letnią dziewczynkę i ciąża z tego będzie- co jest wbrew pozorom mimo wszystko możliwe to co nie dość że ciąża zagraża i jeszcze gwałt, ale nie donosić urodzić bo tak chciał Bóg- bo przecież dziecko jest darem Bożym?. -------------PO pierwsze 10 latka nie ma hotmonow do rodzenia ani tak rozwinietewgo ciala noszenia dziecka .Gdyby ktos zg****il 10 latke to by rozwalil jej polowe ciała ,czyli natychmiastowa operacja i dlytrwale leczenie .

Gość gość
Jakby mi ktoś kazał urodzić dziecko z gwałtu to pewnie bym urodziła w lesie i na śmietnik , bo bym go nienawidziła cala dusza . Dziecko niby niewinne ale cząstka g****iciela w nim jest i jak to dziecko nie prosilo się na świat tak kobiety nie proszą się o gwałt . Można też podciac sobie żyły i spokój . Wtedy ludzkos sama wymrze , bo nie będzie miał kto rodzic zwyrodnialcow