Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiki23a

pomocy, czy to to?

Polecane posty

Gość kiki23a

Hej dziewczyny, proszę o odpowiedz osób które były w podobnej sytuacji :) kochałam się z chłopakiem 3 dni pod rząd w dni płodne bez zabezpieczenia - jedynie stosunek przerywany. uprawialiśmy seks , on dochodził na mnie, później po seksie oralnym znów to robiliśmy ( co z plemnikami w cewce moczowej? ) jednak w pewnym momencie on wyciągnął penisa i zraz doszedł , mógł nie zdąży... było to 2tyg przed spodziewaną miesączką, cykle mam 30-32 dniowe, teraz mam dostać 9.02. Czy możliwe, że kilka dni po owulcji okropnie bolą mnie po bokach piersi, czuje się senna i odczuwam lekkie mdłości? czy któraś z was zaszła tak w ciąże? dodam, że mam 23 lata i ciąża nie byłaby taką tragedią tyle, że nie chce się niepotrzebnie nakręcać a do okresu jeszcze tydzien :)

Gość kiki23a
żadna z was nie była w podobnej sytuacji :)?

Gość kokoszpanel
szansa na ciąże jest bardzo duża, tyle w temacie

Gość co to sie robi
mozliwość zawsze istnieje , w pierwszy dzień jak się spóźni zrób test

Gość kiki23a
dzięki za odpowiedź. a czy znajdzie się dziewczyna , która taak właśnie wpadła ? możliwe jest to, że mam strasznie spuchnięte piersi i ból po bokach, lekkie mdłości i kłucie jajników od wczoraj? aaaa i gazy! masakryczne hi hi :)

Gość kiki23a
jest ktoś?:)

Gość jkkjkjkjk
jasne, a za tydzien bedziesz rodzic biorac po uwage postep objawow

Gość kiki23a
dlatego pytam się czy któraś tak miała, że jeszcze przed @ źle się czuła

Gość rthjtukli
Objawy ciąży nie pojawiają się tak szybko. Ciąża jest oczywiście możliwa.

Gość kiki23a
ale słyszałam , że kobiety po zapłodnieniu niektóre mają takie dolegliwości i myślała, że któraś z was też tak miała. pewnie już ze stresu sobie wkręcam :)

Gość agarower
ja też jestem ciekawa , dużo kobiet zaszło tak w ciąże? mam podobną sytuacje :)

Musztarda po obiedzie..... skoro jeszcze nie planujesz dziecka to się po prostu zabezpieczaj a nie pytasz na forum czy możesz być w ciąży, zdarza się ,że i przed miesiączką można zajść w ciążę jeżeli miesiączki są nieregularne. Różnie to bywa. Dlaczego tyle młodych ludzi nie myśli i się nie zabezpiecza? Ja mając 22 lata wychodziłam za mąż, młoda byłam, bez ciąży, podjęliśmy decyzję o ślubie świadomie, nie planowałam wtedy jeszcze dzieci, poszłam do ginekologa po pigułki anty, tak ciężko się zabezpieczyć? ja wiem,że krew nie woda a majtki nie pokrzywy, ale myśleć trzeba, po co się potem zadręczać czy jestem w ciąży czy nie. W wieku 25 lat urodziłam córkę, świadomy nasz wybór, w końcu nadzedł czas na macierzyństwo, po pół roku poszłam do ginekologa i założyłam wkładkę, jestem 14 lat po ślubie, z mężem regularnie współżyję i mam święty spokój z zadręczaniem , czy udało się czy nie i czy dostanę okres.Co do Twoich objawów to powiem Ci tak, jak zaszłam w ciążę to miałam identyko objawy jakprzed miesiączką, bóle piersi i skurcze macicy, byłam pewna,że dostanę okres tak brzuch mnie bolał, po 2 tygodniach od momentu spodziewanej miesiączki zrobiłam test, wyszedł pozytywny, nie spodziewalam się, że objawy są takie same w moim przypadku jak na okres

Gość agarower
dziękuję za odpowiedź :) tyle , że my byśmy nie płakali gdyby to dziecko przyszło, po prostu nie jesteśmy za odważni jeszcze na zaplanowaną ciąże. a ,że w tym miesiącu tak poszaleliśmy to jestem ciekawa czy któraś z kobiet miała podobnie.

Gość kiki23a
agarower czemu podajesz sie za mnie? w moim temacie ?

Gość agiew
Stosunek przerywany to nie antykoncepcja. A tak po za tym to w jaki sposób wyznaczasz sobie dni płodne? Bo to dosyć istotne.

Gość kiki23a
mam bóle owulacyjne i to pomaga mi wyznaczać dni płodne. dodatkowo widzę po wydzielinie i ocenie śluzu :) w sobotę mam dostać @ okropnie bolą mnie piersi i cały czas od owulacji czuje kłucie jajnika ( z przerwami) , ledwo stoję na nogach, okropnie chce mi się spać a w nocy po kilku godzinach się budzę i męczę z ponownym zaśnięciem. dodatkowo ból głowy i krew z nosa za każdym razem przy wydmuchiwaniu noska. Już sama nie wiem co mam o tym myśleć, nie chce się też niepotrzebnie nakręcać. zobaczymy co przyniesie weekend, bo boli mnie brzuch jak na okres, może akurat:)

Gość kiki23a
jest tu ktoś?:)

Gość To tylko badanie
Ciążą jest mozliwa, ale szanse w tym wypadku sa niewielkie, nie tak latwo zajśćw ciążę...A takie objawy równie dobrze mogą być ze stresu/niepewności

Gość kiki23a
stosunek był w dni płodne, zresztą my przytulamy się praktycznie 10 razy w tygodniu.

Takze prawdopodobienstwo jest spore zrob test chociaz masz jeszcze dwa dni do terminu miesiaczka nawet jeszcze Ci sie nawet przeciez nie spoznia..

Gość kiki23a
tak, wiem wiem. ale czuje się okropnie, piersi nigdy nie bolały mnie od samej owulacji aż do teraz i to ciągłe kłucie w jajniku, więc mam takie podejrzenia.

Chodzi o to ze kobieta w stresie potrafi sobie rozne rzeczy wmawkwc tak dziala nasza psychika tez tak kilkakrotnie mialaam ze jak podejrzewalam ciaze okres sie spoznial to wydawalo mi sie ze kreci mi sie w glowie mdlosci sennosc itd... Nawet wiekszy nieco brzuszek ..

Gość kiki23a
w sumie to nie wiem czy się jej boje czy się cieszę , że to mogłoby być to :) wiem, że ludzka psychika działa cuda hehe dlatego nie chce się za bardzo nakręcać bo można niepotrzebnie mylić objawy na @ z tymi z fasolką. Tyle, że nigdy nie miałam 2 tygodniowego bólu jajników i piersi po bokach, a teraz już całe bolą od samej owulacji, dlatego to mnie myli.

Hmm mysle ze powinnas cierpliwie poczekac do dnia miesiaczki jesli ta nie wystapi nasteonego dnia zrobic test i wszytko bedzie jasne ;* A Twoj partner chcialby miec malenstwo ?

Gość kiki23a
Gdyby się pojawiło na pewno z tego powodu nie poszedłby się zabić he he, byłby szczęśliwy. bardzo się kochamy więc dziecko nie byłoby jakąś tragedią:) cierpliwie znosi moje humorki :D a Ty Słoneczko jesteś już mamusią?

Tak mam pol roczna coreczke ktora kocham nad zycie tez mam pewien problem lecz to beznadziejne forum nie chce mi pomoc :( mianowicie moj problem : Sloneczko12 pol roku temu silami natury urodzilam coreczke krotko byla karmiona piersia bo zaledwie jakies 2 tyg niestety a od tamtej pory na sztucznym. Dotad mialam dopiero dwa okresy pierwyszy ok 1,5 miesiaca po porodzie drugi sie spoznial dosc dlugo bo ponad dwa miesiace wybralam sie do gina ten stwierdzil ze ciaze jest wykluczona i przepisal mi luteine ktora mialam brac przez 5 dni 2x1 tabletka podjezykowo. Okres pojawil sie dopiero po tygodniu od odstawinia tabeletek teraz okres pownnam dostac 30 stycznia i do tej pory nic robilam test ciazowy wyszedl negatywny a fakt faktem kochalismy sie z chlopakiem bez zabezpieczenia on mowi ze we mnie nie doszedl ja mimo to boje sie mam zle przeczucia. Nie wiem czy dobrze zrobilam ale na wlasne ryzyko zaczelam ponownie brac luteine tak jak poprzednio zalecal mi lekarz ( zaczelam ja brac w dniu spodziewanej miesiaczki wieczorem) minely trzy dni od odstawienia a okresu nadal brak probiwalam sposobu z moczeniem stop w goracej wodzie i nadal nic nie wiem co robic strasznie sie boje. Co na ten temat myslisz

Dzis takze robilam test i negatywny ehh boje sie wiesz bo nie moge byc w kolejnej ciazy ...:(