Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koni...czynka

mycie paneli -pomocy!

Polecane posty

Gość koni...czynka

bardzo prosze o rady odnosnie mycia podlogi z paneli -moje maja 3 lata i juz w niektorych miejscach widac ,ze sie podnosza go gory.Myje je raz w tyg.a tak to tylko odkurzam ,myje je lekko wilgotna scierka i naprawde sama juz nie wiem co zle robie.....Fakt ,ze kilka razy moje dzieciaki cos tam rozlaly ,ale to od razu staram sie wytrzec do sucha.Doradzcie cos -moze wogole zrezygnowac z mycia ?ale powiem szczerze ze jakos nie moge sobie wyobrazic zeby sprztanie samym odkurzaczem wystarczylo

Gość koni...czynka
pooooooooooooomocy

Gość maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaausia ma
ja moich nie myje tylko przecieram z kurzu lekko wilgotna scierka -a na co dzien odkurzam

Gość grabarzowa
co ty gadsz? ja mam w kuchni 4 lata i prawie codziennie myte nic się nie podnosi w dodatku jasne, wszystko znać i koty.. mam taką mopę, zakładam ścierkę elektrostatyczną i lecę..super zbiera na sucho kurz i kudły..ścierke wyrzucam i zakładam nową

Gość dorotkkkka
U mnie niestety dzieje sie tak samo jak u ciebie.mam panele juz od ponad dwoch lat i zauwazylam ze przy scianie zaczely sie podnosic na łączeniach. Mysle ze sposob, mycia paneli nie ma tutaj nic do rzeczy, przeciez nikt przy zdrowych zmyslach nie wylewa na nie wiadra wody. Jedyny sensowny powod takiego stanu to pewnie niefachowe zalozenoe podlogi....

Gość grabarzowa
u mnie są na piance i klejone nic się nie dzieje 2 odpryski, bo cos mega ciężkiego spadło

Gość dorotkkkka
U mnie na piance ale na zatrzaski. Myje zwykle lekko wilgotna sciereczka albo tylko odkurzam...

Gość jutfjmhgj
jak podnoszą się przy ścianach to nazjwyczajniej w świecie od wilgoci...

Gość roladinia
jak się podnoszą to też może byc gdy były zakładane za bardzo ściśle do ścian !

Tak się dzieje przy złym założeniu i wilgoci. Ja w każdym pokoju mam panele i myję je parę razy w tygodniu (woda z płynem i myję wykręconym mopem). Panele mają dobre 12-14 lat i dobrze sie mają.

Gość mkisdfd
może na krzywym podłożu były zakładane, albo jakies błędy przy zakładaniu, za mało luki od ścian?

Gość kokospoko123
ja panele myję obrotowym mopem - wyciskam go prawie do sucha, oczywiście. nic się nie wykrzywiło jak na razie... no ale te panele mają raptem dwa lata.

Gość oMarika
Obawiam się, że jeżeli się podniosły to już "napiły się" wody i nic z tym nie zrobisz bo zmieniły swoją objętość. Jeżeli masz zapas to może da się wymienić tych kilka? I pilnuj zawsze żeby drewno wytrzeć do sucha.