Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MattDudek

ciuszki z allegro Mamusie poradźcie

Polecane posty

Gość MattDudek

Witajcie, Mam 2 cele pisząc tego posta, nie będę nic krył... Założyłem działalność na sprzedaż internetową. Pomysł wziął się stąd, że najpierw dziewczyna zaczęła sprzedawać ciuszki po naszej córeczce- całkiem ładnie schodziło. Ale zaczęła panikować, że może za dużo itd (a dojdą też Jej ciuszki których nie nosić) bała się że US może się przyczepić,a Ona nie będzie miała jak się z tego wytłumaczyć. Do tego wszystkiego doszedł fakt, że skończyły się odłożone pieniążki a moja pensja z pracy byłaby za mała aby opłacać stancje, rachunki, i jeszcze z tego wyżyć, nie mówiąc nic o pampersach itd. Zaczęliśmy więc poważniej myśleć o legalnej sprzedaży na allegro, mama dziewczyny jest w UK i przesyła nam ciuszki kupione po okazyjnych cenach. Wystawiam od wczoraj aukcje, mam już ponad 60, staram się robić w granicach MOICH możliwości jak najlepsze zdjęcia a mimo to mało kto ogląda moje aukcje, nie mówiąc o tym, że nikt nie licytuje. Nie jest to kwestia małej ilości komentarzy (bo założyłem własne konto na alle) bo przecież nawet nie wchodzą więc nie widzą czy komentarze są czy ich nie ma... Ceny myślę, że przystępne... a boję się zaryzykować i dawać wszystko od 1 zł bo mogę na tym stracić. Co robić? Chciałbym aby jakoś się zaczęło kręcić, nie musimy mieć z tego "kokosów" ale...ech chcielibyśmy nie oddawać małej do żłobka. Więc szukam sposobu, rad... Więc może zobaczyli byście moje aukcje? Nawet jeśli nic nie będziecie chcieli kupić, to może chociaż doradzicie co robić, czy zdjęcia mogą być, itd. Wasze spostrzeżenia. A może macie jakieś doświadczenie w temacie i poradzicie cosik... Moje aukcje są tu: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=27534968 Pozdrawiam i z góry dziękuję, Maciek (P.S Nie urażę Was chyba jeśli skopiuję wiadomość i wkleję w innej kategorii)

Gość gggggthdb dgesh
nie chce mi si e czytać , za długie

Gość ghyyy
Zdjęcia estetyczne, nie mam się do czego przyczepić

Gość Wiecie co jakby któraś
Zdjęcia są w porządku jednak ja bym zmieniła tło bo ubrania choć wyraźne to jednak wyglądają dość nudno na tym bladym tle. Ubrania też nie powalają ale na to już nie masz wpływu więc żeby je bardziej podkreślić zadbaj o jasne odcienie pasteli (tło) na przykład zółć, jasna brzoskwinia, niebieść, beż. Mogą to być bardziej eleganckie odcienie stonowanych kolorów ale ważne żeby tam się coś działo i niech rodzina przysyła bardziej dziarskie ubranka bo te zioną szmateksem pomimo że nie są to no name.

Gość skakanka....
Bardzo ładne ciuszki.I naprawdę bardzo ładne zdjęcia. Na pocieszenie,mały ruch na allegro jest. Życzę dobrej sprzedaży.

Gość lkaone
wg mnie masz za drogo. Używana bluzka 14,99 + 8.50 koszty przesyłki to za dużo na używaną rzecz. Za 20 zł można kupić nową

moze daj jeszcze mozliwosc zaakupu KUP TERAZ. ja jak cos chce kupic to nie patrze na licytacje bo nie bardzo mam czas pilnowac. wole od razu kupic.

Gość hrsj45ji5i
jestes bardzo kulturalny, az milo sie czyta, powodzenia. Moze daj 2 ceny- licytacja i kup teraz? a- i wklejaj swoje linki na kafe- duzo mamusiek i ciezarnych tu siedzi, i wchodzą na te linki, powodzenia

Gość zostaw kotke w spokoju
A ja np wole zdjecia na bialym tle, mozliwie neutralnym i nie "zasmiecajacym" mojej uwagi. Na miniaturkach ubranka gina na kolorowych tlach. Wasze rzeczy sa moze i nie brzydkie, ale przecietne. Powinniscie faktycznie poprosic o jakies bardziej przyciagajace wzrok. Chociazby kilka sztuk czegos naprawde fajnego. Jak znajde cos co mi wpada w oko, to potem zawsze ogladam reszte przedmiotow. No i szkoda, ze pojedyncze rozmiary. Przegladajac "Wszystkie przedmioty Sprzedajacego" gdy widze, ze jest po kilka rozmiarow to wtedy wiem, ze to nowe rzeczy i czuje sie jak w prawdziwym sklepie. Pojedyncze rozmiary kojarza mi sie z lumpeksem.

Gość dcfsdfcsdfad
dokładnie daj kup teraz i jakies pastelowe tło

zdjęcia ładne, aukcje przejrzyste. ubranka moze nie oszałamiające, ale niezłe. ceny dość wysokie... dokłądając koszty przesyłki to nie wyglada zachęcająco a próbowaliscie grupowac ciuszki i sprzedawać jako PAKI? takie aukcje, gdzie jest na jednej kilkadziesiąt ciuszków są bardzo popularne

Gość dodajceny dkdkd
Dodaj ceny KUP TERAZ,albo zamiast licytacji same KUP TERAZ. Ja czesto kupuje na aukcji i zawsze wolę kupić od razu niz bawić sie w licytacje. Ceny są dobre,ważna jest informacja np i to zachęca,jeżeli za kilka rzeczy koszt wysyłki jest jeden :)

Gość MattDudek
Bardzo dziękuję za Wasze odpowiedzi :) Zacznę dodawać KUP teraz, miałem taki zamiar z tym, że dopiero od jutra działalność będzie "aktywna" więc do jutra jakby nie mogłem zaksięgować żadnego wpływu. Dodam, że to fakt że lepsze ciuszki się przydadzą, jutro poproszę o wybór lepszego towaru :) Porobię też zdjęcia na innym tle i zobaczę jak to będzie wyglądać :) O robieniu mega paków myślałem ale raczej przyszłościowo... ale jeszcze raz rozważę tę opcję. Dziękuję Wam bardzo za pomoc, serio, dzięki Wam mogę optymalnie dostosować się do potrzeb klienta. o do cen to..hmm być może niektóre za wysokie, starałem się wystawiać taniej od "tych" co sprzedają b.dużo ale Oni pewnie już mają wielu stałych klientów i mogą sobie pozwolić na wyższe ceny. Mam też sporo nowych towarów, w większości skarpetki i majteczki ale to w weekend dodam, może to przyciągnie jakich ludzików :) Muszę znaleźć też sposób aby przesyłka wychodziła taniej... Dziękuję, dziękuję, dziękuję za pomoc i zainteresowanie tematem!

Gość zostaw kotke w spokoju
Dopiero sie zorientowalam, ze to same uzywki. Jak macie mame w UK to o wiele lepiej sprzedawalyby sie rzeczy NOWE, kupowane na przecenach w markowych sklepach.

Gość takaona*
Na Allegro jest przesyt ubranek dziecięcych. Niestety jeżeli ciuszek nie posiada metki typu Next, H&M itp nie będzie cieszył się dużym powodzeniem. Ewentualnie jeżeli będzie od 1zl to może ktos zalicytuje. Również kiedyś sprzedawałam ubranka po moim synku ale stwierdziłam , ze jeżeli mam je sprzedawać za pół darmo to wolę oddawać potrzebującej mamie. Niestety ale nie opłaca się sprzedawać ubranek dziecięcych zwłaszcza "niefirmowych".

Gość MattDudek
no tak, w pierwszym poście jakoś umknęło mi aby dopisać że to używane rzeczy. Hm w palnie jest sprzedaż nowych i używanych rzeczy. Po części są to markowe ciuszki...niektóre jak nowe. Hm no cóż, zobaczę co dni przyniosą, jutro dodam nowe ciuszki, jeśli zobaczę że szybciej schodzą niż używki to wezmę się tylko za nie...

Gość MattDudek
kolejna opcja to w weekend wystawię też ciuchy dla dorosłych, plus jakieś torebki itd może one będą lepiej się sprzedawać (także używki)... chociaż ich też jest full na alle. Zobaczymy, w najgorszym wypadku za miesiąc, dwa, zamknę działalność. Acha, jeszcze jedno. Czy Waszym zdaniem lepiej utworzyć subkonto allegro aby osobno sprzedawać ciuszki dla dzieci, osobno dla dorosłych? Czy wszystko na jednym? Trochę jest z tym motania się ale jeśli ma być lepiej...

Gość i jeszcze to:
a ja myślę że z tego ciężko jest zyć. ostatnio bardzo źle się sprzedaje na allegro, ludzie nie mają chyba kasy, ja spzredaje po swoich dzieciach ubrania od 4 lat i nigdy tak kiepsko nie schodziło jak teraz.

Gość kasssiiiiiaaaaaa
a ja myślę że najgorzej sprzedają się takie małe rozmiary. Tego jest pełni w ciucholandach i są w bardzo dobrym stanie i tańsze niż u ciebie. a nie może ci tak ciotka większych rozmiarów załatwić, tak od 98 najlepiej schodzi.

Ceny masz wysokie. 15 zl za sukienke na rozmiar 3 m-ce??? Ile razy niemowlak zalozy taka sukienke?? 25 zl za kurteczke?? I to wszystko uzywane! W moim znajomym lumpie za taki maly rozmiar zaplacisz gora 8 zl . Ty chcesz to sprzedac za 15 plus koszty przesylki. Jak ktos juz napisal lepiej pogrupuj te rzeczy rozmiarowo i sprzedawaj w pakach. Ceny masz tragiczne.

Popieram, że lepsze są zestawy. Nie musza to byc wielkei paczki po 200 sztuk, ale przynajmniej kilka. Ceny przesyłek sa wysokie, czesto zwiększają koszt zakupionej rzeczy o 100%, więc opłaca się kupować po kilka. Poza tym aukcje sa przejrzyste, zdjęcia ładne - tu nie mam uwag.

Gość prawie_mama
rzeczy uzywane sprzedawaj wylacznie w paczkach :D

Gość MattDudek
poważnie rozważam sprawę zrobienia paczek ciuszków, i chyba tak zrobię. Co do sukienki, hmm zanim zrobiłem cenę, to analizowałem jak schodzą u innych takie rzeczy, sukienka jest nexta i często ludzie na alle mają drożej takie rzeczy. No ale w sumie fakt, nie zauważyłem zainteresowania więc pewnie za wysoka cena. To też muszę porządnie rozważyć. I dziękuję za podpowiedź, poproszę o ciuszki w rozmiarze 98 i w górę. Dzięki wielkie Wam wszystkim

W ogole sugerowala ym abys ustawil jedna cene dla jednego rodzaju rzeczy, bo u ciebie koszulka z krotkim rekawem moze kosztowac 1 albo 5 zl - ustal np 3 zl za tshirty i polo, 5 za sweterki itd, a nie ze jeden sweter za 5 a inny za 25. Oczywiscie mowa tu o podobnych rozmiarach. Poza tym.... Kiedys bylam fanka sklepu na allegro - kobieta wystawiala uzywane ubrania, glownie dla dzieci, ale rozne, trafialy sie nowe, trafialy sie markowe typu lauren czy timberland - i kazda jedna rzecz startowala od 1 zl bcm. Uwierz lub nie ale sklep byl szalenie popularny. Ludzie zabijali sie o kazda szmatke. Ceny koncowe siegaly nawet do 150 za zwykle dzinsowe ogrodniczki next dla dziecka. Mysle ze sukces tej kobiety polegal na tym, ze kazda jedna rzecz byla od 1 zl. Od tak niskiej ceny ludzie chetnie licytuja bo mysla ze a nuz uda sie kupic tanio. Takie rzeczy sa atrakcyjniejsze.

Gość MattDudek
no właśnie, jeden t-shirt zaczyna się od 1 zł inny drożej bo właśnie chciałem zrobić coś na miarę eksperymentu- czy ludzie zaczną licytować, wtedy może i wszystko dawałbym od 1zł. Ale co fakt, to fakt, może gdybym wszystko dawał od 1zł to może na jednej rzeczy zarobiłbym sporo a na innej niewiele, ale średnia byłaby nie taka zła. Może spróbuję w ten sposób... albo tak jak piszesz, że koszulki od 3, sweterki od 5... pomyślę, pomyślę.. dziękuję. Cieszę się, że założyłem ten wątek :)

Gość według mnie to....
za drogo

A ja kiedys widzialam aukcje jakiejs pani, ktora sprzedawala rzeczy albo po swojej corce albo corka robila tylko za modelke. Tam np nieraz bylo po kilkanascie roznych plaszczykow w jednym rozmiarze, nie wiem czy faktycznie tyle miala dla tego dziecka czy to byla tylko sciema. Ale rzeczy byly markowe, stylowe, eleganckie, ladne, czesto w takich doroslych kolorach. Wszystko prezentowala w gotowych stylizacjach na tej coreczce. A ze jeszcze ktoras mame na kafeterii trafil szlag, ze czyjes dziecko ma tyle ubranek i wrzucila linka do tych aukcji, to pamietam ze byl spory ruch i wysokie ceny :D Wracajac do tematu. Moze sprobuj sie wyspecjalizowac? Albo tylko lumpy od 1zl albo wlasnie rzeczy drogie, ladne i malodostepne? W Zarze (tez w sklepie on-line) tuz po starcie wyprzedazy ceny ubranek dzieciecych polecialy o 70% w dol. Mozna bylo isc, wykupic ile sie da, a potem wystawic na Allegro i dodac licytacje zaczynajaca sie od tej ceny za ktora kupiles. Albo wyslac mame na polowanie na SALE w UK :)

Gość mama dwóch dziewczynek
Wypowiem się, bo często kupuję na allegro ubrania dzieciom i kilka razy sprzedawałam... ja sprzedaję po córce wyłącznie rzeczy w idealnym stanie i dobrych firm - wójcik np. Nie jest tego dużo - ubrania wyjściowe, kombinezony, kurtki... ludzie piszą maile, czy mam coś na sprzedaż, to miłe ;-) wszystko się sprzedaje błyskawicznie, ale cena wywoławcza jest przystępna, bez ceny minimalnej i nie zarabiam na przesyłce. A kupuję... tylko nowe ubranka. Tak więc nawet nie trafiłabym na Twoje aukcje... zaznaczam od razu "nowe". Wiem, że wiele osób oszukuje opisując stan i dlatego zainteresowanie ubraniami używanymi jest niewielkie... wiele też osób ma te ciuszki z lumpeksów, darów... jeżeli macie kogoś w uk to warto zadbać o nowe rzeczy. Po drugie kwestia rozmiaru - lepiej sprzedają się ciuszki większe, dla przedszkolaków niż te malusie. życzę sukcesów w biznesie ;-)

Jak jedna rzecz jest za 1 a druga podobna za 5 czy wiecej to wtedy czlowiek sie zaczyna zastanawiac: co jest nie tak z ta najtansza rzecza?

Gość asdfgqwert
zdecydowanie za drogo