Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usa la la

Ale wstyd z tym konskim miesem z Polski - caly swiat o tym pisze

Polecane posty

Gość szkoda mi tych koni i krów
chooy z tym, że o nas piszą :o

Gość wstyd to jadac w burger kingu
jw

Gość Polska od dawna
nie ma czym sie popisac,żenada

Gość jeden z komentarzy
pod artykulem :D "Disquskurr > Bull31 4 hours ago True or not, but in Poland, Horse meat is eaten by the poor impoverished poles. Its just protein for them. horse and cabbage soup is a delicacy !! And the kuebasa that they eat is all horse entrails and horse liver. Awesome !! 2 Reply Share " "kuebasa" :D:D:D:D

Od razu wstyd, przynajmniej wiedzą że dobrą koninę mamy ;) poza tym nie ważne co mówią ważne żeby mówili

Gość wredniucha10
konina to najzdrowsze i najsmaczniejsze mięso - dużo lepsze niż kurczaki na sterydach, wieprzowina na antybiotykach i wołowina z BSE

takie skutki jak się chce jak najtaniej kupować produkty w pogoni za zyskiem... nic dziwnego, że dostawcy kombinują jak mogą - żaden wstyd dla Polski - odwracanie uwagi od tego, kto to puścił do sprzedaży.

konina podobno bardzo dobre mieso, wlosi ja uwielbiaja, no i podobno 90% importu koniny pochodzi z polski. polacy jak zwykle kombinuja haha. ale ja tam uwazam ta afere za zabawna :P

Gość adff
Koń jest czystym zwierzęciem i na pewno lepsze mięso konia, niż świni, czy krowy. Wielka mi afera. Powinni podziekować za wzbogacenie tych krowich placków o szlachetne mięso.

zarzynac zwierzeta zeby sobie napchac brzuchy- barbarzynstwo!!!!

Gość wredniucha10
w biblii jest napisane, że Abel był pasterzem a Kain rolnikiem - Bogu jednak milsza była ofiara ze świeżo zarżniętych owieczek niż płodów rolnych - ;-)

Gość tryggon to że ty nie jesz
mięsa to nie znaczy ze i inni maja go nie jesc!:P

Gość tryggon to że ty nie jesz
więc odpuść...

Gość jadłam ostatnio stek z konia
i szczerze mówiąc wolę wołowinę.

zajebiste -rodzisz sie zeby zostac zarznietym na zarcie dla kogos kto sie bez tego obedzie....

Gość swrfgverfge
Jaki wstyd? Przecież konina jest droższa od wołowiny.

Gość sniade lice
Mieso daje nam proteiny które są potrzebne do prawidłowego rozwoju. Jedząc same warzywka człowiek spedzalby 60-80% dnia jedząc . To jest praktycznie niemożliwe więc mięso jest najlepszym rozwiązaniem. Moje koleżanki wegetarianki też są takie pieprzniete ze jak widzą ze jem kurczaka to rzucają wzrok śmierci. Aha i dwie z nich zdecydowały o wegetarianstwie w wieku 7 i 10 lat. Obydwie są bladymi przykurczami. Wiecznie jakby niedozywione.

tryggon --> ale o to chodzi, slyszalas o lancuchu pokarmowym? te krowy czy swienie by sie nie rodzily zeby czlowiek ich nie potrzebowal na zarcie.

to tym bardziej zle swiadczy o czlowieku. zwierzeta to nie sa rzeczy, ale istoty, ktore czuja, sie socjalizuja - swinie, krowy sa inteligentne.

ale po to sa swinie zeby je jesc a nie sie z nimi zaprzyjazniac.

Bzdury pisza w tym linku, dzis slyszalam w wiadomosciach w poludnie, ze te badania ktore robili Irysy sa jak to oni okreslili "niedokladne" i prawdopodobnie w naszym miesie nie bylo zadnej koniny. Dziewczyny, interesujcie sie czyms wiecej niz tylko kafeteria.

dla mnie swinia nie zyje po to zebym ja zjadla, nie zgadzam sie z toba, mam uczucia do zwierzat- mieszkalam kiedys na wsi i przyjaznilam sie / w kategoriach mozliwej przyjazni/ z krowa . zwierzeta maja uczucia, przywiazuja sie, chca byc szczesliwe. nie jestesmy dysponentami ich zycia.

zwierzeta w cyrku tez zyja zeby ludzie sie dobrze bawili, delfiny w delfinarium podobnie- "pracuja" jak uslyszalam - tylko ciekawe za co i czy z wyboru. ile delfinow popelnilo samobojstwa w takich basenach.

ale bawienie sie zwierzetami a jedzenie ich to calkiem 2 rozne sprawy. ja sie z krowami nie przyjaznie ani swiniami wiec je moge jesc ;)

Gość oranzdka w proszku
trygon a jak ci komar na dupie usiadzie to tez nie zabijesz bo przyjaciel czlowieka? tak jest swiat stworzony, ze jedni jedza drugich, codziennie zwierzeta zabijaja drugie zwierzeta aby przezyc, jaka roznica miedzy krowa zabita przez czlowieka na mieso a krowa pozarta przez stado wilkow? mnie najbardziej razi jak ludzie torturuja zwierzeta lub trzymaja je w nieludzkich warunkach, nagorsze sa tw wszytskie farmy kurczakow gdzie te wszytskie kuraki posciskane, stoja we wlasnych odchodach i karmione sa hormonami a my potem jemy to gowno

Koń jest zwierzęciem rekreacyjnym, ale i pomaga w polu. A świnia co robi? Pojedziesz świnią na zawody? :D Dlatego koni się nie je, bo są przydatne do czego innego.