Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eglesis

jaką sczepionkę dostały Wasze dzieci na wzw B? czy któraś z Was je opóźniła?

Polecane posty

Gość eglesis

jakiej firmy na wzw B? czy Wasze dzieci są zdrowe? nie miały komplikacji poszczepiennych?

Gość huncwocik*
Cała trójka moich dzieci jest zdrowa po wszystkich szczepionkach.

Szczepiłam engerixem i nie widziałam powodu dla którego miałabym to szczepienie opóźniać. Dziwne, ze pytasz tylko o żółtaczkę skoro w szpitalach w pl szczepia dzieci jeszcze p/ gruźlicy

Gość eglesis
tak ale ta wzw B wzbudza wiele kontrowersji ze względu na rtęć w niej zawartą a poza na gruźlicę jest tylko jedna szczepionka więc o konkretnej firmie nie ma raczej mowy

Gość nieufajaca
STOP Przymusowi Szczepień Na Ukrainie dzieci umierają po szczepieniu niebezpieczną szczepionką (wzw b) . Wiemy o 8 ofiarach śmiertelnych mówi: " Money ". Program ma wewnętrzne dokumenty z Ministerstwa Zdrowia, które opisują kilkadziesiąt zgonów z powodu szczepień. Producentem leku jest firma z Charkowa.( związana biznesowo z członkami rządu) W Ukraińskich mediach stale pojawiają się raporty śmierci dziecka po rutynowych szczepieniach ale wszystkie te historie mają bardzo podobny scenariusz - rodzice mówią, że szczepionka zabiła, lekarze znajdują inne przyczyny śmierci a Ministerstwo Zdrowia oficjalnie zaprzecza, że szczepionka spowodowała śmierć.

Gość solejka32
W Polce noworodki w pierwszej dobie sa szczepione najgorszym koreanskim syfem czyli Euvaxem, szczepionka wycofana wszedzie na swiecie:OTa szczepionka zawiera rtec!

Gość kdjswkd
Mój syn też był szczepiony własnie euvaxem zaraz po porodzie,nikt mnie o zdanie nawet nie zapytal nic mu nie jest i ma sie dobrze a dzis ma juz 4 lata

moje dzieci też były szczepione na WZW B i mają się świetnie

Gość eglesis
szczepionka jakiej firmy?

Gość nie musisz szczepic
z tego co wiem, to tylko w polsce szczepi sie dzieci na wzw B od razu po urodzeniu. I tylko w Polsce szczepi sie dzieci na gruzlice. Pierwszego nie rodzilam w Polsce. wzw b dostalo dopiero po miesiacu. Drugie bede rodzic w Polsce i wiem ze odmowie i jednej i drugiej szczepionki. Rozmawialam raz z pediatra w Polsce i powiedzial, ze te szczepionki na gruzlice to o dupe rozbic, ze sa nieskuteczne i jak nasze dziecko nie bylo szczepione, to zeby sobie darowac ta szczepionke. I tak tez robimy. Uwazam, ze w takie malutkie dziecko walnac dwie szczepionki zaraz po urodzeniu jest chore. Niby jest nurt, ze po urodzeniu skora do skory, zeby nie myc od razu, ze takie male dziecko musi sie przyzwyczaic do nowych warunkow itd itp. A potem wali sie w niego dwie szczepionki, przyczym jedna jest zupelnie nieskuteczna....

Gość moje dziecko miało problemy
po wzw! co gorsza nie chciano przyjąć od mnie zgłoszenia! po1 dawce w szpitalu miał problem z wymiotami - był na obserwacji teraz jestem pewna, że to od tej szczepionki a wtedy wiadomo 1 dniowe dziecko to mogło być wszystko .... Po tym jak podałam 2 dawkę i zastąpiło zatrzymanie wypróżniania na ponad 14 to już wiedziałam, że ta szczepionka źle wpłynęła na układ pokarmowy ... ... leczyłam dziecko ponad rok - a wcześniej było idealnie zmiana z dnia na dzień po szczepieniu, kiedy innych zmian w naszym życiu nie było! Ciągłe zaparcia, ograniczanie przyjmowanych rodzajów pokarmu, objawy podobne do autyzmu - unikanie kontaktu wzrokowego, nadwrażliwość na bodźce eh szkoda gadać, dopiero koło 3 roku życia, zaczął z tego wychodzić! Drugi raz bym nie zaszczepiła, ochrona przed jakimś tam jednym szczepem wirusa nie jest warta tego ryzyka. Zgłoszenia nikt nie chciał przyjąć, bo oni nie widza związku między tym szczepienie ma a zmianami jakie zaszły ... za pewne dziecko zaczarowała wróżka, albo wpłynęło na nie promieniowanie kosmiczne :O

Gość engerix
mozna zaszczepić Engerixem, nie ma rtęci, można poprosic o recepte i samemu wykupic i przynieść by zaszczepili. ja na własne żądanie nie wyraziłam zgody na zaszczepienie gruźlicy.. co ciekawsze nikt nic nie kometował, nie naciskał.. tylko w książce wpisali.. brak zgody matki :) zaszczepiliśmy się jak mały miał 3 miesiące

Gość moje dziecko miało problemy
ja szczepiłam tą lepszą bez rtęci... z tego co wykopałam w necie, to nie chodzi o rtęć, tylko o to z czego te szczepionki są produkowane a mianowicie z białka HBs, wytwarzane przez genetycznie modyfikowane drożdże... i to podobno uszkadza nabłonek w jelitach, skutkuje alergiami, zaparciami/rozwolnieniami, grzybicami układu pokarmowego w tym popularna Candidozą - u nas wszystkie objawy do tego własnie pasowały! ... nie jestem naukowcem, ale uważam, ze ktoś przynajmniej powinien to sprawdzić ... niestety nikt nie chciał nas słuchać :(