Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konwalija

Ile jeść ćwicząc godzinę dzinnie żeby chudnąć?

Polecane posty

Gość konwalija

Zaczęłam ćwiczyć jakiś miesiąc temu w domu dywanówki, jeżeli chodzi o wagę to prawie nic nie spadła chyba dlatego że za dużo jem, czasem mam napady obżarstwa ale na co dzień zdrowo się odżywiam od roku. Ile kalorii powinnam jeść 1500 czy mniej? i co najlepiej jeść ćwicząc żeby chudnąć, dużo białka? Mam 163cm i 60kg, chcę schudnąć 4kg nie w miesiąc tylko na spokojnie żeby uniknąć jojo.

Gość konwalija
Nikt nie ćwiczy przy odchudzaniu??

Gość Heid
Takie ćwiczenia na dywanie przez godzinkę mogą Cię ujędrnić/wyrzeźbić nieco, ale wagę ciężko będzie zgubić. Pobiegaj lepiej. I tak, jeśli chcesz podkręcić metabolizm musisz spożywać więcej białka.

Gość nie wiem czy pomogę
Kurcze, zależy ile spalasz kalorii na tych "dywanówkach". Podejrzewam ze góra z 300 kcal. Musisz sobie obliczyc swoje zapotrzebowanie kaloryczne (znajdziesz w internecie) i wtedy prosta rachuba. Jak masz np zapotrzebowanie kaloryczne 2000 kcal to musisz odjąć z 200 kcal a więc przyjmowac dziennie 1800. Jeśli normalnie jesz np 2300 kcal ale ćwiczysz codziennie to powiedzmy odchodzi ci te 300 to nie chudniesz ani nie tyjesz.

Gość Apasz 25
To zależy, przede wszystkim ćwiczenia to muszą być areoby i nie co dziennie tylko co drugi dzień, w dniu "wolnym" możesz się np. porozciągać. A ile jeść... to też zależy od intensywności treningu ale 1200 kalorii powinno Ci wystarczyć. Musisz też wyeliminować jak najwięcej węglowodanów z diety

Gość konwalija
moje dywanówki nie polegają tylko na leżeniu na dywanie i wykonywaniu jakiś lekkich ćwiczeń, jestem spocona po godzinie, ćwicze cardio na uda pośladki i brzuch, podskoki, bieg w miejscu no sporo tego z różnymi trenerkami, sama nie wiem ile kalorii wtedy mogę spalić, bieganie odpada bo nie mogę. Nie wiedziałam że są takie kalkulatory do obliczenia zapotrzebowania, wyszło mi 2487 przy uwzględnieniu już ćwiczeń czyli ile mam odjąć żeby chudnąć a nie być głodnym?

Gość k muiaaa
tak z 500-700 kcl

Gość nie wiem czy pomogę
Weź sobie jeszcze oblicz współczynnik BMR (poniżej tego poziomu nie powinno się schodzić) i ja bym stawiała na kalorie pomiędzy zapotrzebowaniem a BMR Ja robiłam z tej strony, ale jest dużo tego w necie: http://jekyllhyde.kakadoo.pl/?p=919 Obojętnie ile odejmiesz od zapotrzebowania to będziesz chudnąć tylko szybciej lub wolniej.

Gość konwalija
obecnie jem ok 2000 kcal czasem więcej w tym coś słodkiego się zdarza oczywiście, czyli chyba najlepiej będzie jeść te 1500kcal tak jak mi się wydawało.

Gość konwalija
ok sprawdzę tę stronkę, dziękuję za konkretną pomoc

Gość konwalija
nic nie rozumiem wyszło mi BMR 377 a zapotrzebowanie 584

Gość heheheherbata ci stygnie.
Nie żryj tyle tłuściochu to i sadło zrzucisź,a jak ty to sobie wyobrażasz?Że codziennie przyjmujesz tyle kalorii,ile powinnaś na normalnej diecie i schudniesz?Jeśli tak sądzisz to gratuluję,waga będzie dalej stała w miejscu. :O 🖐️

Gość konwalija
pomyłka, źle wpisałam wagę ;) BMR 1384 a zapotrzebowanie 2145 czyli inaczej niż na innym kalkulatorze.

Gość nie wiem czy pomogę
Coś musiałaś źle wpisać ;)

Gość nie wiem czy pomogę
No to zjedź np do 1800, albo do 1500 jeśli chcesz szybciej chudnąć. Nie schodź poniżej 1384

Gość konwalija
herbata że też ci się chce tracić czas na wypisywanie takich bzdur na forum dla grubasów chudzino ;)

Gość jablova
poniżej 1500 to lepiej nie schodzić, zwłaszcza jak ćwiczysz, bo osiągniesz efekt odwrotny od zamierzonego - spowolnisz sobie metabolizm i bynajmniej nie schudniesz, tylko zaczniesz magazynować to co wcinasz.