Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość f jrfrvs

jestem głodna i nie mam co jesc

Polecane posty

Gość nie rozumiem skoro ja chcesz
jakby glodowala to nie bylaby taka dumna i honorowa,nie pieprz glupot,obrazila sie o nic,a ludzie tutaj dobre rady jej dawali,podalaby maila moze by napisal do niej,zaprosil na obiad ,ale nieee lepiej narzekac cale zycie.Dobrze jej tu pisali,ogloszenia w bezplatnej gazecie,na slupach w sklepach,moze sie zaopiekowac kims starszym,posprzatac,umyc okna,odebrac dziecko z przedszkola,ale nie bo jesz ZA DUMNA na pisanie ogloszen.

i wlasnie 2 sprawa wyjazdu za granice,ja wyjechalam sama,sama w ciemno,tzn znalazlam na necie prace ale dojechac musialam na wlasny koszt!!! posprzedawalam telefony stare bo stare,pare ciuchow,chodzilam sprzatac i kase na bilet nazbieralam,ale autorka musi przez AGENCJE sprawdzona jechac,taka agencja bierze kupe kasy,ok 2000? skad to wezmiesz?

Gość stiopklatka
do nie rozumiem skoro jak chcesz - wiesz jak cie tak czytam to takie wredoty jak ty powinny do piekła iść

Gość eweqwewqe
z tym telefonem że go miał bezdomny to juz sie załosnie czepiacie... kretyńskie myślenie, moze nie chciał byc dłuzej bezdomnym, i dał ogłoszenie że podejmie pracę? albo był mu potrzebny zeby byc w kontakcie z kimś podobnie podchodziły jedne kretynki z mopsu, było tym reportaz w tv,

tak??? wredota ?a co ja takiego wrednego napisalam??? prawda boli nie???

Gość autorko zjadlas juz cos?
skad jestes? masz jakiegos maila? moze moglabym jakos pomoc...

Gość kasienkaabc....
up ludzie przestańcie osądzać! Jak możecie to pomóżcie choćby rada, a jak nie to chociaż nie pyszczcie

Gość pyszczu ;piszczu
klj

Gość ja56
Ot typowe polskie "porady" kończące się niesmakiem :) obelgami, "wyższością" etc. A prawdziwej porady brak ! Skądś to znam..... Zainteresuj się ziołami (łąkowymi, leśnymi) i potrawami z nich - są zdrowe, smaczne i prawie nic nie kosztują. Konserwuje je na zimę. Wiem, bo sama doświadczam głodu. Internet jest BEZPŁATNY w bibliotekach - wiem bo korzystam. Komórka na odbiór telefonów 5 zł. miesięcznie. Nie skarż się. W tym polskim, chrześcijańskim narodzie nie znajdziesz zrozumienia. 1 osoba na 1000 może..... Reszta Ci "dołoży" i będzie jeszcze gorzej. Nigdy nie umiałam żebrać. Raz poszłam do pewnej instytucji po pomoc, bo dzieci nie miały co jeść..... żenada... Staropolskie słownictwo stosowało zaimek "biurwa"... całkiem adekwatnie. Minęły lata. Sytuacja się powtórzyła... tylko nie mam już dzieci na utrzymaniu. W ogóle chyba nie mam dzieci..... Pracy też nie mam, zdrowie straciłam "po drodze" . Jeszcze tylko niecałe 6 lat i będę na emeryturze :) Mam nadzieję, że dożyję :) Noś głowę wysoko. Opakowania ludzkie - ciuchy, samochody nie stanowią, że ci ludzie są dobrzy czy szczęśliwi.... Pozdrawiam i życzę zmiany sytuacji....

Gość gość
W bloku w którym mieszkam potrzebowano dozorcy do sprzątania.Popracowali kilka dni i poszli w długą.Tak było z kilkoma osobami. Za 4 godziny pracy dziennie otrzymali by 800zł./ miesiącJak się chce pracować to głodu nie ma.Chcieć to móc.Lepiej biadolić, narzekać niż pójść do jakiej kolwiek pracy.Bezrobocia nie ma ale nygusostwo się rozprzestrzenia.Najlepiej liczyć na drapane po co pracować,łatwiej zebrać😡

Gość kasienkaabc....
ja56 ❤️

Gość hjsosjdjeos
Jest praca. Ale sama do ciebie nie zapuka. Sa agencje praxy sprawdzone. Takie jak gastro job. Opieka nad osobami straszymi w De. I podobne. Sa to sprawdzone firmy. Ale dojazd za granice na wlasny koszt. Nie wiem ile terz kosztuje bilet do De. Ale jak ja jezdzilam to kosztowaly z 50-60€ kazda agencja pracy przez ktora wyjezdzasz,po przepracowaniu pewnego czasu pobiera od ciebie prowizje 300€. Kwota nie mala. Ale jednorazowa. O ile nie bedziesz chciala zmienic pracy,za posrednictwem firmy.To czy w pracy dasz sobie rade,i czy nie wrocisz zaraz z powrotem do Pl..zalezy tylko i wylacznie od tego jak bedziesz pracowala. Na wstepie radze poinformowac z jezyka nie znasz. Bo czasami pracodawca moze sam zadzwonic do ciebie odnosnie kiedy bys mogla przyjechac. Siedzisz na kafe.. a zamiast biadolic. Wziasc sie w kupe i szukac w internecie. Sa strony oferujace prace. Ale trzeba chciec ja znalesc i chciec tez praxowac. Poszukaj na pajeczynce, gastro job,my polacy.de

Gość gość
praca za granica to moze i jest albo jakas trzyzmianowa za grosze, ale nie kazdy ma przeciez pełna dyspozycyjnosc i nie kazdy moze wyjechac z kraju. Ja np. musze odbierac dziecko ze szkoły najpózniej o 16.. probowałam dorobic przy sprzataniu, rok dawałam ogłoszenie i raz na pare miesiecy ktos zadzwonił, ale nie byłam syzpozycyjna akurat w tych godzinach... Srednio na jedna oferte typu sprzatanie aplikuje obecnie ok. 200 osób

Gość gość
Nie siedz tylko wbijaj na sex kamerki , ja od piątku zarobiłam 530 złotych, żyje z tego od listopada zarabiam od 3 do 5 tysiecy miesiecznie kto ci da lepsza prace

Gość gość
nie kazdy ma ochote zostac koorwą... :(

Gość Chang Lee Shun
zjedz własną kupe

Gość Od Bartok
Hoduj glonojady, podobno sa bardzo tanie w utrzymaniu.

Gość Strażnik Białowieskiej
zbuduj szałas w lesie, zacznij hodować owoce leśne

Gość gość
ja tam mam co jesc, bo utrzymuje sie z czego innego, ale tak tylko pisze, że to brednie z ta praca że z nia łatwo... zachowajcie swoej porady dla siebie. Pa

Gość gość
Idź do roboty.! Co to znaczy niedyspozycyjna?jak człowiek jest w potrzebie to znajdzie sposób jak pracować. Nikt Ci za darmojedzenia na kafeterii nie da. Każdy zarabia na siebie. Nie masz na siebie pomysłu tylko TWOJA wina. Wkurzają mnie tacy ludzie

Gość gość
nie jestem autorka postu, i nie prosze tu nikogo o jedzenie, tepaku... co to znaczy niedyspozycyjna? Ze musze w okreslonym czasie robic cos innego, albo zajrzyj sobie do słownika wyrazów obcych... :p

Gość gość
Zdecydowanie znam słownik języka polskiego lepiej od Ciebie. Mam pracę, mam gdzie mieszkać i nie płaczę na forum, że jestem nieudacznikiem życiowym. Bardzo m przykro, że nie masz czasu pracować, musisz dziecko ze szkoły przyprowadzać, masz chorą matkę i sama sobie nie radzisz. Mam nadzieję, że nigdy nie będę musisała " żebrać"

Gość gość
ci co mają prace maja po prostu brak pojecia chocby zielonego o rynku pracy, to chore zeby na najprostsze zajecia było po 200 chetnych, nikt nie jest nieudacznikiem ze nie moze przebic 200 osób, bo do tego trzeba cudu... w polsce jest praca po znajomosci głównie... jakby tu nie bylo koszmaru z praca to by tylu emigrantów nie wyjechało

Gość gość
Jak ktoś jest dobry w tym co robi zawsze znajdzie pracę

Gość gość
nie kazdy jest gwiazdą, a jesc musi kazdy, do czego doszło zeby znalezc prace przy sprzątaniu trzeba było wygrac casting jak do roli w Hollywood... zeby pracodawca mógł stwierdzic, czy pracownik jest dobry, to i tak musi go zatrudnic chciec chocby na próbe

Gość gość
Czekalas na serce, a okazano ci wredote, niezrozumienie, czy 2 zł od każdego nie pomogły by Ci?