Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość f jrfrvs

jestem głodna i nie mam co jesc

Polecane posty

Gość f jrfrvs
ja jestem za bardzo niesmiala zeby chodzic i prosic o jedzenie nie odwazylabym sie nigdy na taki krok juz wole umrzec, chcialabym miec prace wtedy byloby duzo lepiej ale skad ja mam ta prace wziasc?????????

Gość f jrfrvs
a moze jest tu jakas osoba ktora wyjezdzala do pracy za granice przez jakas sprawdzona agencje pracy? boje sie bo teraz sie tyle mowi ze oferują kobietom prace a okazuje sie ze to jakis burdel , chcialabym znac jakas sprawdzoną agencje...

Gość hskd
Za granica juz nie ma kolorowo.

Gość wiśnióweczka
a z czego wogóle żyjecie? macie rentę? mama pracuje? jakieś zasiłki? w jakim wieku siostra? jeżeli się uczycie to można jeszcze próbować stypendium socjalne... jeżeli siostra się uczy to trzeba porozmawiać z pedagogiem szkolnym...

Gość f jrfrvs
no ale jest pelno pracy a mi zalezy na pracy

Gość f jrfrvs
żyjemy z renty ale starcza tylko na rachunki

Gość szczera wiera
a na internet cie stac????

Gość f jrfrvs
juz pisalam wczesniej ze moja mama jest chora w wczesniejszych postach opisalam wszystko, chcialabym znalesc osobe ktora zna jakas agencje pracy ktora oferuje prace za granica zeby to bylla sprawdzona agencja

Gość hskd
No z praca nie jest kolorowo,o tym mowie. Jezyk jakis znasz??

Gość hskd
Agencje w polsce pobieraja kase za to :) i wysla cie gdzies,gdzie nic nie zarobisz,ale oni tak :)

Gość hskd
Ponad to,gdybyscie glodowaly,to uwierz,ale z glodu czlowiek zrobi sporo. Glod nie zna wstydu proszenia. Ile macie lat z siostra?

Gość klhDLHFDPHlx
tani przepis:składniki mąka woda sól przygotowanie: bierzemy miskę mąkę wsypujemy dolewamy wode tak żeby byla taka gęsta konsystencja solimy i mieszkamy. Wrzucamy do gorącej osolonej wody nakladamy duża łyżka gotujemy aż kluski nie będą surowe. Bardzo smaczne kluski wychodzą tzw chałski jak sie ma wiecej kasy to mega dobre ze skwarkami mozna jesc takze z mlekiem ale same tez żąłądek zapchaja idz od kogos pozyczyc make ze ci sie skonczyla i oddasz do sasiada a moe masz make w domu? polecam

Gość mmLena07
taaa jaaasne... kilka dni nie jadła, a do jadłodajni dla biednych nie pójdzie, bo biedni śmierdzą i mają wszy... no cóż. Arystokratka widać! Jakbyś była głodna to byś poszła i tyle. Nie trzeba się tam do nikogo przytulać przecież. Jak człowiek jest głodny to ma inne priorytety, napewno towarzystwo brudnych ludzi jest mu już obojętne.

Gość klhDLHFDPHlx
aha i co do tego przepisu to oczywiscie wrzucamy do gotujacej sie wody \i gotujemy no nei wiem mzoe z 5 min

Gość ssSami
tak naprawdę to internet wystarczy, żeby wyjść z finansowego dołka, ale trzeba zapierdalać, za przeproszeniem. Przysiąść i uczyć się robić strony internetowe, lub bannery, lub grafikę, zrobić kilka próbek swoich i można łapać zlecenia. Tyle, że ta opcja nie jest dla leni. Jak byłam w dołku finansowym to siedziałam niemal cały czas przy kompie i uczyłam się kodować strony do Joomli (co najmniej 10 godzin dziennie), a po dwóch tygodniach już miałam pierwsze zlecenie i kasę. Tylko, że trzeba zapierdalać,a nie użalać się nad sobą i oczekiwać, że ktoś da coś za nic.

Znowu ten sam temat, czy to pisze ciągle ta sama osoba? zanieś kompa do lombardu jak wstydzisz się iść do jadłodajni

Gość f jrfrvs
nie mowicie mi jaki jest glod bo wiem jaki jest bardzo dobrze, i mysle ze nie kazdy glodny poszedl by na takie obiady dla bezdomnych dlatego ze kazdy czlowiek jest inny jednen by poszedl drugi nie, wiekszosc z was pewnie nigdy tam nie byla dlatego nie ma pojecia o czym mowie, a jesli chodzi o język to znam podstawy angielskiego, niemiecki tez troche ale mniej

Zgłoś się do Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej, darmowej jadłodajni/schroniska dla bezdomnych, w ostateczności na Policję.

Gość f jrfrvs
jaka ta sama osoba? ja pierwszy raz pisze taki temat ale dobra widze ze niepotrzebnie to ja juz pojde czesc

Gość ona...ti
no tak problem ludzi siedzących w domu że praca sama nie przyjdzie wszyscy ci piszą idz na miasto popytaj-porozmawiaj zaproponuj pomoc za jedzenie a ty jedno nie mam pracy nie mam pracy! siedząc na forum nie najesz się ani nie zarobisz!! chcesz cos zarobić idz w bloki i dzwon od mieszkania do mieszkania i proponuj mycie szyb! łazienki! sprzątanie -pomoc okazjonalną. uwierz mi ja bym komuś dała 40 zl za pomycie mi okien w domu a to 2-3 h pracy trzeba chcieć robić a nie użalać sie! u mnie panie wzięły za mycie okien jak byłam w ciąży 150zl !! mieszkam w kamienicy dużo okien 5 pokoi i bez drabiny nie da rady ale zarobiły ładnie :) wiec trzeba chcieć !

Gość echhhhhhhhhhhhhhh
No pewnie, że problem z jedzeniem jak się za robotę nie chce zabrać. Najlepiej to użalać się nad sobą i jęczeć, jak to źle w Polsce. Jakoś nie wierzę, że nigdzie nie ma pracy. Jak w czasie studiów chciałam dorobić, to bez problemu zmalałam pracę na kasie w sklepie, na ankietach telefonicznych i tym podobnych. Tylko ja się żadnej pracy nie boję i nie wstydziłam się obsługiwać w supermarkecie rożnych znajomy, bo dla mnie żadna praca nie hańbi. A wy - wszystkie trzy, jak się wam nie chce ruszyć tyłka, to głodujcie, ale nie narzekajcie.

Gość ona...ti
poza tym nie opisałaś całej sytuacji ile masz lat -ile siostra a z podstawami języka i bez doświadczenia za granicą tez juz z otwartymi ramionami nie czekają + trzeba miec kase na wyjazd p.s. o sprzedaży kompa dobre :) jest rada

Gość luka.b
Podaj meila to może da się coś zrobić

Gość wiśnióweczka
na początku myślałam, że jednorazowo tak się stało, że nie macie na jedzenie, ale Ty piszesz, że u Was tak jest po prostu... potrzebujesz na pewno pracy i jakiegoś wsparcia. Jeżeli siostra się uczy to zajdź do szkoły /Ty, albo mama/ i porozmawiajcie o stypendium socjalnym i o pomocy pedagoga. To na prawdę jest spora pomoc. Poza tym koniecznie zgłoś się do mops-u, mopr-u - oni zweryfikują dane i na pewno coś dostaniecie, chociaż dopłatę do mieszkania... zanim znajdziesz pracę /może up, jakiś staż?/ to napisz ogłoszenia o sprzątaniu, myciu okien itp. teraz po zimie będzie na pewno dużo chętnych na takie "usługi", ponaklejaj na klatkach schodowych w blokach. Zarobisz sobie trochę, przynajmniej nie będziesz głodna, a dalej może coś się wyklaruje z pracą. Na pewno nie możesz siedzieć bezczynnie - przejdź się do kościoła, do szkoły ... popytaj o pracę. Może chociaż dorywczo coś znajdziesz.

Gość nie rozumiem skoro ja chcesz
autorka chyba nie zainteresowana...

Gość stiopklatka
a to nie widzisz ze autorka juz poszla??????

Gość nie rozumiem skoro ja chcesz
dopiero pozniej doczytala,no tak obrazila sie bo 1 osoba powiedziala ze jej nie wierzy co do ilosci tematow,zreszta jak nie posypaly sie dary to nie chcialo jej sie juz tych "glupich" rad czytac :O

Gość stiopklatka
jakie dary? czy ona cos pisala ze chce od kogos jakies dary? z tego co wyczytałam to prosila tylko o pomoc w znalezieniu pracy.... ja mysle ze ci wszyscy ktorzy pisali ta niemiłe komentarze poprostu nigdy nie głodowali az tyle czasu i nie wiedza jak to jest, ale takie jest zycie kazdy mysli tylko o sobie

Gość nie masz za co kupić kajzerki
a na bilet "za granicę" do pracy znajdziesz? Bo przecież tam pieniądze na ulicy leżą i tylko na ciebie tam czekają. Ty nawet po polsku nie potrafisz pisać autorko, aż roi się od błędów, a mówisz, ze znasz podstawy angielskiego i niemieckiego :D Pewnie potrafisz powiedzieć tak, nie, dzień dobry i ok :D